سید جواد حسینی کیا، نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در همایش قطعه سازان زنجیره تامین کرمان موتور که در روز شنبه هشتم دی ماه در سال همایشهای صداوسیما برگزار شد، بیان کرد: چرا با وجود ظرفیتهای موجود، صنعت خودرو ایران نباید آن گونه که انتظار میرود توسعه یابد و باید دغدغهای که گاهی موجب نارضایتی مصرف کنندگان این صنعت شده است، از بین برود.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی کیا با اشاره به مشکل اساسی صنعت خودرو گفت: باید برای نقدینگی خودروسازان و گردش مالی در این صنعت فکر اساسی شود.
حسینی کیا با بیان اینکه «اختصاص سه درصد از سرمایهگذاری شرکت کرمان موتور برای تحقیق و توسعه کار بسیار ارزشمندی است» گفت: «این کار میتواند کرمان موتور را به خودروساز برتر کشور تبدیل کند.»
وی با اشاره به کمبود عرضه خودروسازان با توجه به نیاز بازار گفت: «امروز به مرحلهای رسیدهایم که به واردات خودروهای کارکرده تن دادهایم. حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه نیاز بازار داخل است و باید به این میزان تولید دست یابیم تا با رشد عرضه نسبت به تقاضا قیمت خودرو کاهش یابد.»
نایب رییس کمیسیون صنایع مجلس همچنین خواستار تولید محصولات اقتصادی و با کیفیت در صنعت خودرو شد و در پایان با ابراز تشکر از فعالان صنعت خودرو و قطعه سازی کشور، از زحمات همه فعالان بزرگ و کوچک در این صنعت قدردانی کرد.
صنعت خودرو نیازمند افزایش سرمایهگذاری
رضا رضایی، مالک یکی از بزرگترین قطعه سازیهای داخلی، در همایش قطعه سازان کرمان موتور، با تاکید بر لزوم افزایش سرمایهگذاری در صنعت خودروسازی کشور اظهار کرد: با مدیریت درست و برنامهریزی اصولی، میتوان تحولی اساسی در صنعت خودرو ایجاد کرد و اقتصاد کشور را از چالشهای موجود نجات داد.
مالک یکی از بزرگترین قطعه سازیهای داخلی ضمن تقدیر از کرمان موتور به دلیل سرمایهگذاریهای استراتژیک، گفت: این شرکت با خرید پلتفرمهای مشترک، استفاده از انرژیهای پاک و توجه به زنجیره تأمین، نقش مهمی در پیشرفت صنعت خودرو ایفا کرده است. این قطعه ساز برجسته کشور به نقش کرمان موتور در تولید خودروی داخلی اشاره کرد و گفت: «بررسی آمارها نشان میدهد که کرمان موتور در رشد ۳۰ درصدی تولید خودرو در پنج سال گذشته سهم قابل توجهی داشته است.»
رضایی با اشاره به آمار صادرات جهانی صنعت خودرو، توضیح داد: «کشور ترکیه، بهعنوان یکی از همسایگان ایران، در سال گذشته ۲۵ میلیارد دلار صادرات قطعات خودرو به ۵۶ کشور جهان داشته است. این رقم معادل ۵۰ درصد از کل صادرات غیرنفتی ایران است. این اعداد و ارقام نشاندهنده ظرفیتهای بالقوه حوزه خودروسازی و قطعه سازی است که میتوانیم از آن استفاده کنیم.»
وی با اشاره به تغییرات داخلی در تولید انواع خودرو افزود: «در ایران، طی پنج سال گذشته، تعداد قطعه سازان خصوصی از ۲۳ به ۵۴ شرکت افزایش یافته و سهم خودروهای اتوماتیک از ۸ به ۲۰ درصد رسیده است. همچنین، سهم خودروهای سواری چینی در ایران از شش درصد به ۲۷ درصد افزایش یافته است.»
رضایی در پایان صنعت خودروسازی ایران را نیازمند تحول اساسی و ارتقای سطح فناوری دانست. با سرمایهگذاریهای هدفمند و حمایت از قطعه سازان، میتوانیم جایگاه کشور را در بازار جهانی ارتقا ببخشیم و به بازیگران اصلی در این صنعت تبدیل شویم.
∎