به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، بیش از یک دهه جنگ داخلی، اقتصاد سوریه را در معرض نابودی نابود قرار داد. این کشور میلیاردها دلار از صادرات نفت خود را ازدست داد. تورم، سوریها را مجبور کرد برای پرداخت مایحتاج اولیه انبوهی از پول نقد را حمل کنند و تخمین زده میشود یکسوم مردم این کشور در فقر شدید هستند.
اقتصادنیوز: وزیر نفت سوریه گفت: تعدادی از چاههای نفت همچنان خارج از کنترل و مدیریت دولت هستند و این یکی از بزرگترین موانعی است که رنج مردم را افزایش میدهد.
وال استریت ژورنال در گزارشی تحلیل میکند که رهبران جدید سوریه برای بازسازی با مجموعهای از چالشها، از جمله متقاعد کردن قدرتهای غربی برای برداشتن تحریمها و بازپس گیری کنترل بخش نفت کشور مواجه هستند. آنها به کمک شرکتها و دولتهای خارجی و برخی از میلیونها سوری نیاز دارند که در طول جنگ از کشور گریختهاند.
به گفته محمد هالاک، مالک یک شرکت قدیمی تجارت مواد غذایی و معاون اتاق بازرگانی دمشق، سوریه به دانش عملی برای کسبوکار، تکنولوژی و بسیاری چیزهای دیگر نیاز دارد و برای اینکه سیستم بانکی درست کار کند و کشور به جلو حرکت کند به خصوص نیازمند برداشته شدن تحریمهاست.
سقوط بشار اسد حس خوشبینی جدیدی نسبت به آینده کشور در خیابانهای دمشق ایجاد کرده است. قیمتها درحال کاهش است و مردم برای اولینبار در طول سالیان ارزهای خارجی را مبادله میکنند. لابی هتلهای دمشق مملو از بازرگانان ترکیهای است که به دنبال بستن قرارداد با سوریها هستند.
مشروج این گزارش را در اکوایران با عنوان «اقتصاد ویران؛ میراث اسد برای سوریه/ پلن تحریرالشام برای عبور از بحران چیست؟» بخوانید.
∎