شناسهٔ خبر: 70567030 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فردای اقتصاد | لینک خبر

توقف معاملات مولیبدن در بورس کالا به دلیل گرانی

رشد بهای سولفور مولیبدن از ابتدای سال تاکنون بیش از ۷۰ درصد بوده

متقاضیان سولفور مولیبدن به دلیل رشد بی رویه قیمت این محصول در بورس کالا موفق به خرید نشدند.

صاحب‌خبر -

فردای اقتصاد-این محصول در پایان آذرماه با قیمت ۹۵۰ الی ۹۶۰ هزار تومان درهر کیلو مبادله شد اما در دی ماه به یک باره با اعلام مبادلات با نرخ ارز توافقی، قیمت پایه سولفور مولیبدن تا یک میلیون و ۱۶۰ تومان نیز پیش رفت که حاکی از رشد ۲۲ درصدی طی یک هفته بود.

موضوعی که متقاضیان مولیبدن را نگران ساخته روند رو به رشدی بوده که این محصول از ابتدای سال کنون طی کرده، سولفور مولیبدن که به عنوان یک ماده موثر و آلیاژ کاربرد دارد از ابتدای سال تاکنون بیش از ۷۰ درصد رشد داشته است.

این محصول که توسط شرکت ملی صنایع مس ایران در بورس کالا عرضه میشود بر اساس میانگین قیمت هفتگی اکسید مولیبدن که از سوی نشریه پلتز منتشر می شود و با لحاظ تخفیف یا همان ارزش افزوده ۲۵ درصدی و درصد مولیبدن محتوای سولفور و قیمت ارزهر هفته در بورس کالا قیمت گذاری می شود، اما به دلیل نوسان قیمت ارز در کشور نرخ این کالا نیز صعودی بوده است.

شرکت ملی صنایع مس ایران رشد قیمت سولفور مولیبدن را به دلیل رشد بهای ارز عنوان کرده اما سایر محصولات این شرکت نظیر مس کاتدی از ابتدای سال تاکنون ۳۳ درصد رشد داشته در حالیکه قیمت پایه سولفور مولیبدن طی یک هفته ۲۲ درصد افزایش یافته است که این موضوع از نظر خریداران این کالا غیر منطقی بوده و باعث متوقف شدن معاملات این محصول در بورس کالا شده است.

نکته ماجرا این است که قیمت سولفور مولیبدن در نشریه پلتزکه به عنوان منبع قیمت گذاری مولیبدن بشمار میرود وجود نداشته بلکه قیمت محصول نهایی که همان اکسید مولیبدن است، در این نشریه درج می شود لذا شرکت مس حدود ۲۵ درصد را به عنوان ارزش افزوده لحاظ کرده و تحت عنوان تخفیف برای قیمت گذاری محصول سولفور مولیبدن در بورس کالا لحاظ می کند که تولیدکنندگان داخلی امکان صادرات و رقابت در بازار های جهانی را پیدا کنند اما با رشد قیمت ارز و تغییر فاز قیمت گذاری از نیما به نرخ توافقی این فاصله قیمتی را از بین برده و تولیدکنندگان دیگر قادر به تولید با شرایط فعلی نیستند.

این محصول به عنوان آلیاژ در صنعت به کار برده می شود لذا رشد قیمت آن علاوه بر اینکه صادراتش را تحت شعاع قرار خواهد داد بر قیمت تمام شده محصولات فولادی و صنایعی که بکار می رود نیز تاثیر گذار خواهد بود.