بر اساس مطلب ایسنا، نظرات متفاوت درخصوص تأثیر قطعی معدل در کنکور حتی باعث شد رییس جمهور و وزیر آموزش و پرورش هم درباره آن موضع گیری کنند که این فضا حساسیت هایی را بین گروهی از صاحب نظران و کارشناسان برانگیخت.
برخی بیان کردهاند که این سبک گزینش به تربیت دانشگاهی طبقاتی منجر میشود؛ زیرا خود دوره متوسطه آلوده به طبقاتی بودن است چراکه وجود مدارس غیر دولتی، تیزهوشان و اشکال دیگر مدارس خاص، نماد طبقاتی شدن آن هستند. از این رو، وقتی عملکرد دوره متوسطه در گزینش دانشجو لحاظ شود این بیماری به دوره تربیت دانشگاهی هم نشت میکند. در پاسخ به این نقد باید گفت که از مدت ها پیش این طبقاتی شدن آشکار شده بود.
قبل از این که قانون تأثیر قطعی معدل تصویب و اجرا شود، آمار قبول شدگان نشان میداد با نوع مدرسه و طبقه اجتماعی شان تناسب پیدا کرده است. آمار قبول شدگان دانشگاهها نشان از ضایعه طبقاتی شدن دارد. البته طبقاتی شدن تحصیلات عمومی و در نتیجه نشت آن به دوره دانشگاهی آثار ربطی به سیاست گزینش و گمارش دانشجو و لحاظ کردن معدل دوره متوسطه ندارد بلکه بیشتر به سیاستهای دیگری بر می گردد.
در نهایت به گفته جلال موسوی، معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی، در صورت موافقت وزارت آموزش و پرورش موضوع تأثیر قطعی معدل برای کنکور ۱۴۰۴ عملی می شود.