چندی پیش بود که جبهه پایداری نامه سرگشادهای را خطاب به مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان نوشت و طی آن نامه در 6 بند خواستههایی از رئیسجمهور مطرح نمود که اگر هر ناظر بیطرفی این خواستهها را مطالعه میکرد بدین امر گواهی میداد که جبهه پایداری از پزشکیان میخواهد پزشکیان نباشد.
شاید برای درک بهتر این معنا بهتر باشد به چند ماه قبل و زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری بازگردیم. جاییکه تندروها با تمام عِده و عُده خود را جمع کردند تا اگر دولت رئیسی به پایان نرسید با شخص دیگری آن دولت یا شاید دولت بیشتر متبوع خود را ادامه دهند و دولت چهاردهم را با شخص مورد وثوق خود آغاز کنند. در همین مسیر نیز از ابر و باد و مه و خورشید و فلک کمک گرفتند تا بتوانند در انتخاباتی 5 بر یک بتوانند بر کاندیدای مقابل خود پیروز شوند. اما از آنجایی که جامعه اساسا این جریان، نگاه مشخص آنها به موضوعات و مسائل داخلی و خارجی و همچنین شخصیتهای حاضر در این جریان را بر نمیتابیدند باز هم دست رد به سینه آنها کوبیدند تا مسعود پزشکیان به عنوان تک کاندیدای جریان رقیب به ریاست جمهوری برسد. حال اینکه آنها در سر سودای ریاست جمهوری سعید جلیلی را در سر میپروراندند و برایشان بسیار ناگوار بود که بخواهند 4 سال بیرون از گود نشسته و دولت پزشکیان را نظاره کنند. از همین رو نیز از هر مسیر و وسیلهای استفاده کردند تا فضا را برای پزشکیان و دولتش محدود سخت کنند. لذا یک روز هجمه به دولتمردان، وزرا و مدیران پزشکیان را دستاویز قرار دادند و اینگونه او را تخت فشار گذاشتند. روزی دیگر هجمهها و حملات گستردهای را به محمدجواد ظریف شروع کردند و حتی پزشکیان را تهدید کردند که اگر ظریف را کنار نگذاری به قوه قضائیه شکایت میکنیم. ماجرایی که همچنان هم ادامه دارد. از سوی دیگر تصمیمات و اقدامات دولت همچون بازگرداندن اساتید و دانشجویان اخراجی به دانشگاهها، تلاش برای رفع فیلترینگ و متوقفکردن قانون حجاب در شورای امنیت ملی را را زیر سوال برده و تخریب کردند تا نشان دهند که پزشکیان یا با ما است و آنچه ما میگوییم عمل میکند و پیش میگیرد یا در مقابل ما است که در ان صورت ما هم رویکرد خاص خود را در قبال او پیش خواهیم گرفت. لذا خیلی واضح و بدون روتوش این پالس را به رئیسجمهور دادهاند که چیزی به نام وفاق ملی نمیشناسیم و بر اهداف و منویات خود استواریم.
*دنبال جلیلیسازی از پزشکیان
اما شاید بهتر باشد آنچه در نامه پایداری به رئیسجمهور آمده را مروری کوتاه کنیم. در بخشی از این نامه به بحث فیلترینگ پرداخته شده و تلویحا از پزشکیان خواسته شده که دست از تلاش برای رفع فیلترینگ بردارد. در بند دیگری به بحث استراتژی نفوذ اشاره شده و از رئیسجمهور خواستند از مشاوران امین، انقلابی و شجاع استفاده کند که با کمترین هوش سیاسی میتوان فهمید که در یک کلام خواستار کنارگذاشتن محمدجواد ظریف از دولت هستند. ظریفی که خود مقام معظم رهبری به او لقب امین، انقلابی و شجاع دادند. در بخش دیگری مذاکرات ایران و غرب را هدف گرفتهاند و از پزشکیان خواستهاند تحتتاثیر غربگرایان قرار نگیرد و در دام مذاکرات فرصتسوز با غربیها، نیفتد که فرصتهای حل مشکلات کشور، بهویژه مشکلات معیشتی مردم از دست برود. در حالیکه پزشکیان از زمان انتخابات به مذاکرات برای رفع تحریمها تاکید داشت. در جای دیگری نیز از رئیسجمهور خواستهاند تا در مساله حمله به اسرائیل تعجیل کنند. در حالیکه به نظر میرسد سیاست دولت و مجموعه صبر استراتژیک است. حال یک لحظه تصور کنید پزشکیان رفع فیلترینگ نکند، ظریف را هم کنار بگذارد و دنبال مذاکره هم نباشد و برای حمله نه منطقی که هیجانی به اسراییل اقدام کند. آن وقت دیگر او مسعود پزشکیان است یا سعید جلیلی؟! این همان نکتهای است که آقایان جبهه پایداری درنیافتهاند. البته شاید هم دریافتهاند و در اقدامی نه چندان بخردانه دنبال جلیلیسازی از پزشکیان هستند. پرسش اینجا است که این جماعت همیشه طلبکار چرا برای حل ناترازیها، حل مشکلات اقتصادی و... پیشنهادی ندادهاند و فقط یکسری مسائل مدنظر خود را که از قضا جز ایجاد مشکلات بیشتر برای کشور و ملت آوردهای ندارد را پی گرفتهاند؟ تندورها صرفا یک دوگانه را در قبال پزشکیان دنبال میکنند. گزاره نخست اینکه: بر مبنای منویات و اهداف ما عمل کنید و از حمایت ما برخوردار شوید. گزاره دوم اینکه اگر به روال خود ادامه دهید ما هم رویه خود را پیش خواهیم گرفت. همانطور که تا کنون نیز پیش گرفتهاند. اما با شناختی که از دکتر پزشکیان رئیسجمهور وجود دارد نه تنها تسلیم تندروها نمیشود بلکه بر مبنای منافع ملی و وعدههایی که به ملت داده در راستای تحقق وعدهها و حل مشکلات کشور عمل خواهد کرد.
*میخواهند پزشکیان را خسته کنند
یک فعال سیاسی اصلاحطلب در خصوص مواجهه پایداریها با مسعود پزشکیان اظهار داشت: طبیعی است جبهه پایداری که با 14 میلیون و اندی رای خود را تا پای پاستور کشاند و داعیهدار حضور در پاستور بود و ناکام شد امروز به دنبال طرح مسائل خود برای رئیسجمهور وقت باشد. اما مردمی که مایل به حاکمیت جبهه پایداری نبودند این فرصت را به آنها ندادند. غلامعلی رجایی به «آرمان ملی» گفت: البته در ورای قضیه اتاق فکری است که اینها میخواهند پشتسر هم آقای پزشکیان را دچار حاشیه کنند و به انحراف بکشند. من در ملاقلاتی که با آقای جهانگیری داشتم گفتم که اگر بحران آقای خاتمی به دستگیری کرباسچی بود، اما الان بحران پشت بحران هم در داخل و هم خارج داریم. آقای پزشکیان نیز حوصله و سعهصدر دارد. لذا اینها وقتی دیدند که نتیجه نمیگیرند آمدند و شایعه استعفا را مطرح کردند و به آن هم دامن میزنند. وی افزود: البته ما حالا حالاها از این دست مسائل داریم و اینها میخواهند به مردم بگویند شما نباید مسعود پزشکیان را به پاستور میفرستادید بلکه باید سعید جلیلی را انتخاب میکردید و بین مسعود و سعید باید سعید را انتخاب میکردید. هر چند که آقای جلیلی چند بار آمده و با دست رد مردم مواجه شده است. رجایی بیان کرد: باید منتظر باشیم که از این دست کارهای روانی کنند که آقای پزشکیان را مثلا خسته کنند. از ابتدا هم که دولت شروع به کار کرد میگفتند دولت پزشکیان تا اسفند هم نمیکشد که این حرف بیمبنایی است. من فکر میکنم آقای پزشکیان باید به تندروها اعتنا نکند و اگر منظور از وفاق جذب طیف جلیلی و پایداری باشد اینها نمک را میخورند و نمکدان را میشکنند. این فعال سیاسی اصلاحطلب عنوان کرد: من نمیگویم آقای پزشکیان ترک گفتمان کند قبلا هم گفتم که گفتمان وفاق مثل پینگپنگ است و وقتی رقیب توپ را برنگرداند شما نمیتوانید با او بازی کنید، آقای پزشکیان هم دیر یا زود متوجه خواهد شد که این سیاست جذب پایداریها سیاست کم نتیجهای است. پایداری میخواهد پزشکیان را خسته کند چون فکر میکند اگر خسته شود زیرمیز میزند.
منبع : آرمان ملی