به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد شب گذشته در مراسم اهدای نشان مشهد الرضا با اشاره به تاریخ پرافتخار این شهر و با یادآوری حوادث و افتخارات تاریخی مشهد، گفت: مشهد شهری متفاوت از تمام شهرهای دیگر است؛ شهری که در کنار بارگاه مقدس امام رضا (ع) شکل گرفته و هزار و دویست سال تاریخ پرافتخار را با خود دارد.
وی ادامه داد: مگر میشود تاریخ مشهد را مرور کرد و از ایثارگریها و رشادتهای مردم آن یاد نکرد؟ زنان و مردانی که در حماسههایی همچون واقعه کشف حجاب رضاخانی، حماسه 17 دی 1356، تحصن زنان در سال 1350 و مبارزات علیه رژیم پهلوی، جان خود را در راه آرمانها و انقلاب تقدیم کردند.
شهردار مشهد، با ادای احترام به شهدا، از جمله شهدای خدمت و سردارانی چون شهید کاوه، شوشتری و سعیدی، یاد و خاطره آنان را گرامی داشت و گفت: مشهد، شهر علم، فرهنگ و ادب است. نمیتوان از مشهد سخن گفت و یاد بزرگانی چون فردوسی، خواجه نصیر طوسی و عالمانی همچون شیخ طوسی و طبرسی را نکرد. این شهر نه تنها خاستگاه علم و فرهنگ است، بلکه در حوزه دین و معنویت نیز جایگاه ویژهای دارد و تربیتکننده شخصیتهایی همچون مقام معظم رهبری و علمای برجستهای مانند شهید هاشمینژاد است.
روز مشهد؛ نماد هویت رضوی
وی با اشاره به نامگذاری دهم دیماه به عنوان روز مشهد گفت: هرچند که هر روز، روز مشهد است و هر روز متعلق به امام رضا (ع) است، اما این نامگذاری با همت مسئولان و نماینده محترم ولیفقیه در خراسان رضوی، آیتالله علمالهدی، انجام شد.
قلندرشریف گفت: این روز فرصتی است تا از تاریخ و فرهنگ مشهد و افتخارات آن سخن بگوییم و نشان دهیم که مشهد همچنان در همه حوزهها جریانساز و پیشرو است.
شهردار مشهد با اشاره به اهمیت نشان مشهد گفت: این مدال افتخار به خادمان فرهنگ رضوی، شهادت، خدمت و علم و فرهنگ اهدا میشود تا الگویی برای مردم و جامعه باشند. این اقدام یک صدقه جاری و سنت حسنهای است که در آینده نیز ادامه خواهد یافت و نشاندهنده این است که مشهد در همه حوزهها پیشگام بوده است.
وی با قدردانی از زحمات برگزارکنندگان این جشنواره، به ویژه معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری و داوران این رویداد، تأکید کرد: این نشان، نمادی از افتخار شهر مشهد است و به عنوان یک الگو برای دیگر شهرهای ایران و جهان اسلام مطرح خواهد شد.
مشهد؛ نماد معنویت و امید
قلندر شریف، به جایگاه معنوی مشهد اشاره کرد و گفت: مشهد، شهری است که هر زائر و مجاوری در کنار بارگاه امام رضا (ع)، آرامش و امید میگیرد. هر فردی که به این شهر قدم میگذارد، دلش را به پنجره فولاد گره میزند و از برکات معنوی این مکان بهرهمند میشود. این شهر، نه تنها شهری برای زیارت است، بلکه نماد فرهنگ رضوی، ایثار و ولایتمداری است.
وی با تشکر از مسئولان، بزرگان شهر و تمام دستاندرکاران این مراسم، ابراز امیدواری کرد که این سنت حسنه در سالهای آینده نیز ادامه یابد و به یادگاری ماندگار برای مشهد و زائران و مجاوران امام رضا (ع) تبدیل شود.
نشان مشهد الرضا (ع)"؛ نماد افتخار و خدمت در پایتخت معنوی ایران
مهدی ناصحی؛ رئیس شورای شهر مشهد نیز با ابراز افتخار از حضور در جمع فرهیختگان و خادمان مشهد، گفت: خداوند بزرگ را شاکریم که بار دیگر این فرصت فراهم شد تا در دومین رویداد باشکوه "نشان مشهد الرضا (ع)"، شاهد تقدیر از افرادی باشیم که با تعهد و تلاش خالصانه خود نه تنها برای مشهد مقدس، بلکه برای ایران عزیز و در سطح بینالمللی منشا اثر بودهاند.
"نشان مشهد الرضا (ع)"؛ نمادی فراتر از تقدیر
وی این نشان را نمادی از تعهد، ایمان و تلاش خالصانه دانست و افزود: این نشان فراتر از یک مدال یا تقدیرنامه است؛ بلکه بیانگر نقشآفرینی افرادی است که با خدمت بیمنت و مسئولیتپذیری عمیق، افقهای جدیدی را برای این شهر مقدس گشودهاند.
ناصحی تصریح کرد: مشهد مقدس، بهعنوان پایتخت معنوی ایران و شهری که به برکت بارگاه منور امام رضا (ع)، قلب تفکر، فرهنگ، معنویت و تمدن اسلامی است، نیازمند الگوهای زنده و الهامبخش است. افرادی که با اخلاص و تخصص خود، مسیر توسعه پایدار و تعالی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را برای این شهر رقم میزنند.
سه هدف اصلی رویداد "نشان مشهد الرضا (ع)
رئیس شورای شهر مشهد به اهداف ارزشمند این رویداد اشاره کرد و گفت: رویداد "نشان مشهد الرضا (ع)" سه هدف اساسی را دنبال میکند. نخست، تقدیر از افرادی که علاوه بر افتخارآفرینی، الگوهای عملی برای دیگران محسوب میشوند. این افراد با تلاشهای خود، الهامبخش سایر شهروندان هستند.
وی ادامه داد: دومین هدف، تقویت روحیه مسئولیتپذیری و افزایش تعهد اجتماعی میان شهروندان است. این رویداد بستری را برای مشارکت همهجانبه شهروندان در شناسایی و معرفی نخبگان و فرهیختگان فراهم میکند. هدف سوم نیز ارتقای حس همبستگی اجتماعی و تقویت تعلق خاطر به نام مقدس امام رضا (ع) است.
مشهد؛ الگویی جهانی در مدیریت شهری مبتنی بر ارزشهای معنوی
ناصحی با تاکید بر اهمیت برنامههایی نظیر "نشان مشهد الرضا (ع)"، خاطرنشان کرد: رسالت ما در شورای اسلامی شهر، حمایت از چنین برنامههایی است که هم ارزشهای دینی و فرهنگی ما را پاس میدارند و هم مسیر توسعه شهری را بر اساس الگوهای دینی و اسلامی پیش میبرند.
وی افزود: ما بر این باوریم که با تقویت این رویدادها میتوان مشهد مقدس را به الگویی جهانی در مدیریت شهری بر پایه ارزشهای معنوی تبدیل کرد.
دعوت به مشارکت شهروندان در معرفی نخبگان
رئیس شورای شهر مشهد از تمام شهروندان دعوت کرد که با شناسایی و معرفی چهرههای ارزشمند این شهر، به شورای اسلامی در ادامه این مسیر کمک کنند.
ناصحی تصریح کرد: اعتقاد داریم که با وحدت و همافزایی میتوانیم مشهد را به شهری در تراز جهانی تبدیل کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد: این مسیر پرافتخار ادامه پیدا کند و مشهد مقدس همچنان الگوی خدمت و تعالی برای سایر شهرهای کشور باشد. نشان مشهد الرضا (ع)"، به عنوان یکی از رویدادهای مهم فرهنگی و اجتماعی، تجلی تعهد، ایمان و خدمت خالصانه افرادی است که مشهد را به الگویی در تراز جهانی تبدیل کردهاند.
اهدای نشان مشهدالرضا(ع) به شهید رئیسی
دومین دوره مراسم اهدای نشان «مشهدالرضا(ع)» دوشنبه شب با حضور چهرههای تاثیرگذار شهر مشهد و همزمان با روز ملی مشهد برگزار شد. دبیرخانه جایزه نشان مشهد الرضا (ع) سه نفر را برای دریافت این نشان انتخاب کرد و به 23 نفر منتخب در هشت کارگروه دیپلم افتخار اهدا کرد.
گفتنی است؛ در این مراسم نشان ویژه مشهد به شهید ابراهیم رئیسی؛ رئیس جمهور شهید اهدا شد و همسر ایشان خانم دکتر جمیله علم الهدی این نشان را دریافت کردند.
در این رویداد آیتالله مهدی مروارید، فقیه برجسته و عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، حجت الاسلام محمد جواد نظافت یزدی، موسس مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) و مرضیه ناصری، همسر شهید و مادر شهید مدافع حرم نشان مشهدالرضا(ع) را دریافت کردند.
همچنین در این مراسم، دیپلم افتخار نشان مشهد به برگزیدگان بخش های مختلف براساس اعلام هیئت داوران اعطا شد که بر اساس انتخاب کارگروه ورزش و سلامت دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا(ع) در این بخش به حمید توکل، پیشکسوت کشتی مشهد، حسین طیبی، بازیکن و کاپیتان تیم ملی فوتسال ایران و نسرین شاهی، قهرمان جهان در تیراندازی معلولان که سابقه حضور در پارالمپیک را نیز دارد، اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه اقتصادی دیپلم افتخار نشان مشهدالرضا (ع) در این بخش به مهدی کاملان، مدیرعامل مجتمع تولیدی توس و خیر تاثیرگذار، حسین محمودی خراسانی، مدیرعامل شرکت چسب ثامن، نائب رئیس اتاق بازرگانی مشهد و عضو انجمن مدیران صنایع خراسان و اکبر صابریفر، شهردار اسبق مشهد اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه بهداشت، درمان و محیط زیست دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش به امیر سرتیپ مهدی تکلو، مدیرعامل موسسه دوستداران سلامت، دکتر غلامحسن خدایی، رئیس هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی و دکتر مصطفی مهرابی بهار، استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه فرهنگ و هنر دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش به حجتالاسلام محمد حسین راجی، مولف کتاب «صعود چهل ساله»، احمد منصورینژاد، هنرمند نقاش با موضوعات انقلاب اسلامی و مریم قربانزاده، نویسنده کتاب «3خواهرون» اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه زیارت و خدمات زائر دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش به حجتالاسلام حمید واسطی، بابت ارائه ایده طرح شهروند رضوی، بنیاد مرکزی زائر امام رضا(ع)، مجری طرح ساخت زائرسراهای ارزان قیمت و محمود مادرشاهیان، رئیس جامعه حرفه ای هتلداری مشهد اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه ایثار، مقاومت و شهادت دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش امیر کهتری، فرمانده یکی از تیپهای لشکر هفتادوهفت پیروز خراسان در عملیات شکست حصر آبادان، محمود باقرزاده، جانباز هفتاد درصد و نابینا از دو چشم و عباس پورعلی، خلبان جنگنده اف چهار در دفاع مقدس اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه علم و فناوری دیپلم افتخار نشان مشهدالرضا(ع) در این بخش به همسر شهید رئیسی، دکتر جمیله علمالهدی، عضو هیئت علمی دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شهید بهشتی نیز اهدا شد.
بر اساس انتخاب کارگروه اجتماعی دیپلم افتخار نشان مشهد الرضا (ع) در این بخش به محمدسعید آخوندی مهرجردی، مدیر مجتمع فرهنگی و مذهبی خیمه الانتظار، غلامرضا بصیریپور، مدیر عامل موسسه خیریه حمایت از بیماران آسیب پذیر توس اهدا شد و نیره عابدینزاده، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی شایسته تقدیر اعلام شد.
در انتهای مراسم نیز از تمبر ویژه نشان مشهدالرضا(ع) رونمایی شد.
انتهای پیام/282
∎