به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، محمدرضا عارف در نخستین همایش شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاههای اجرایی کشور با تبریک سال نوی میلادی گفت: کار سنگین و پرمشقت در پیش دارید، به خصوص که کجیها و مشکلات به گردن شما انداخته میشود.
وی ادامه داد: این وضعیت شبیه وضعیت شغل کادر درمان و بیهوشی در بیمارستانها است؛ البته ممکن است شما آمادگی داشته باشید تا به زبان از شما تشکر نشود. رابطه و تعامل اگر دو طرفه باشد، مطمئنا موفق خواهیم شد. اگر نگاه یک سویه که در ذات برخی مدیران است را مبنا قرار دهیم، کار روابط عمومی توجیه رفتار مدیران و چاپ عکس رئیس آن تشکیلات در صفحه اول میشود.
عارف خاطرنشان کرد: فعالیت روابط عمومیها حلقههایی از یک زنجیر است که این زنجیر میشود نماد عملکرد دستگاه. اگر ده ها کار خوب در حوزه سیاسی و اجتماعی انجام شود اما اگر یک کار مورد قبول قرار نگیرد کار شما تحت تاثیر شرایط و فضا قرار میگیرد. با این واقعیت روبرو هستیم. شما باید خود را روابط عمومی حاکمیت و دولت بدانید.
معاون اول رئیسجمهور تصریح کرد: مسوولیت هیچ زیربخشی در بخش روابط عمومی دستگاهها وجود ندارد به ویژه روابط عمومیهایی که با مردم سر و کار دارند. امام امت «مردم» را همه کاره میدانستند و مسوولان را خدمتگزار میدانستند. این جایگاه باید از سوی روابط عمومی دستگاهها پذیرفته شود. اگر روابط عمومی یک دستگاه این دیدگاه را قبول کرد آن وقت میتوان انتظار داشت که در سایر بخشهای آن دستگاه نیز نگاه به مردم به عنوان «ولینعمت» شکل میگیرد.
وی ادامه داد: امروز در دولتی بحث میکنیم که وفاق ملی برآمده از تفکر نامزد این جریان و ریشه در باورها، صداقت و اعتقادات ایشان دارد و اتفاقا جواب هم گرفتیم. امروز وفاق را در نهادهای مختلف حس میکنیم.
عارف گفت: در گذشته ابتدا گرهها کور میشد بعد به فکر باز کردن آنها میافتادیم، اما وفاق ملی متعقد است تا کار آسان است باید گرهها باز شود و از این تفکر خوب استقبال شده است. امروز شرایط در روابط درون دستگاهی، بین دستگاهی و در قوا نسبت به گذشته بهتر شده است. ایجاد این فضا خوب است اما هنر برتر حفظ، توسعه و نهادینهسازی «وفاق ملی» است هر چند که کار سادهای نیست. باید منیت و خودخواهیها را کنار بگذاریم و خود را محور وفاق ندانیم. نباید گفت فقط چند نفر مبتکر وفاق ملی هستند. تا این دولت سر کار است مسوولیت روابط عمومیها بسیار سنگینتر میشود. مردم از جواب منفی شنیدن خیلی ناراحت نمی شوند بلکه از تبعیض، پارتی بازی، بداخلاقیها و رفتارهای زشت ناراحت میشوند. مردم از این مسائل زجر میکشند. وفاق میخواهد این مسائل را حل کند و اخلاق را حاکم کند.
معاون اول رئیسجمهور ادامه داد: اخلاق یعنی انقلاب اسلامی ایران؛ با کنار گذاشته «اخلاق» از مسوولان نظام هیچ مزیتی در آنان باقی نمیماند. امروز اخلاق چقدر در روابط اداری و مدیریتی وجود دارد؟ فضایی ایجاد شد که اعتماد به اخبار مسوولان دستگاهها نمیشود، از این مسائل خیلی وجود دارد.
عارف با تشکر از حضرتی و گلزاری از مسوولان شورای اطلاعرسانی دولت، گفت: جلسات این شورا باید به صورت مرتب برگزار شود. شورای هماهنگی یا هماندیشی یا هر نام دیگر، باید جلساتش به صورت مستمر برگزار شود.