شناسهٔ خبر: 70551136 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

محاصره «پاراچنار»؛ بحران انسانی و مرگ کودکان

از زمان شروع حملات گروه‌های تندرو به شیعیان در نوامبر گذشته، منطقه شیعه‌نشین پاراچنار محاصره شده و تمام مسیرهای مواصلاتی به آن از جمله جاده پاراچنار-پیشاور مسدود شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «ساجد حسین طوری» وزیر فدرال سابق پاکستان به «داون نیوز» گفت تعداد کودکانی که از زمان آغاز درگیری‌ها در بیمارستان مرکزی کُرم جان خود را از دست داده‌اند به 37 نفر رسیده است.

طوری گفت: اگر آمار تمام بیمارستان‌های مناطق اطراف را جمع کنید، این تعداد به 128 کودک می‌رسد که در 85 روز گذشته جان خود را از دست داده‌اند.

طبق فهرستی که توسط یک سازمان مدنی محلی منتشر شده، در مجموع 128 کودک به دلیل کمبود دارو در این منطقه جان خود را از دست داده‌اند.

وزیر فدرال سابق پاکستان افزود: با توجه به این که جاده‌ها به مدت 85 روز بسته بوده، بیمارستان‌ها در وضعیت بدی قرار دارند، مدارس تعطیل هستند، بنزین و گاز وجود ندارد. مردم با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند، بیماران قلبی و مادران باردار نیز به دلیل کمبود منابع جان خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که دولت پاکستان سه روز پیش اعلام کرد باوجود محاصره، یک تُن دارو توسط بالگرد به پاراچنار منتقل شده است.

از طرفی نیز یک جرگه بزرگ شب شنبه در «کوهات» برگزار شد که در آن مقامات محلی، نمایندگان سابق و بزرگان قبایل شرکت داشتند. این جرگه جلسات متعددی برگزار کرد اما توافق نهایی به تعویق افتاد. اعتراضات در این منطقه به مدت 10 روز است که ادامه دارد.

اعتراضات در کراچی

در همین حال، مجمع وحدت مسلمین در اعتراض به کشتار پاراچنار، از هفته گذشته در کراچی تظاهرات اعتراضی برگزار کرده و تقریباً تمام شریان‌های اصلی شهر را مسدود کرده است. به گفته مقامات، شاهدان و برگزارکنندگان، این اعتراضات همچنان ادامه دارد.

روز یکشنبه، رهبران و فعالان این حزب اعلام کردند باوجود مذاکره با پلیس و مقامات شهری که به نتیجه‌ای نرسید، به اعتراضات خود در سراسر شهر ادامه خواهند داد.

«سید علی احمر زیدی»، سخنگوی حزب مجلس وحدت مسلمین دراین‌باره گفته بود: مطالبات اصلی ما شامل بازگشایی جاده‌های پاراچنار برای تأمین مواد غذایی و داروهای ضروری برای ساکنان و انجام عملیات علیه قاتلانی است که مسافران را در اتوبوس‌ها به قتل رساندند، در حالی که نیروهای امنیتی فرار کردند.

وی تأکید کرده بود دیگر مطالبات شامل پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان، حل اختلافات زمین از طریق جرگه‌ها، اصلاحات در پلیس و نیروهای مرزی و برکناری مقامات محلی پلیس و اداره منطقه‌ای است که در کنترل این کشتارها ناکام بودند.

انتهای پیام/