به گزارش بولتن نیوز به نقل از مهر، استان هرمزگان، استانی دارای اصالت، تاریخ و فرهنگی غنی است به طوری که ریشههای فرهنگی بسیاری از کشورهای حاشیه جنوبی خلیجفارس را باید در این استان پیدا کرد اما ظاهراً عدهای علاقهای ندارند این موضوع را باور کنند و تلاش دارند تهاجماتی که به آئینها، سنتها و به خصوص پوشش بانوان آن ور آبی وارد شده است را به این سوی خلیج تا ابد فارس انتقال دهند.
البته چنین اتفاقاتی فقط منحصر به حاشیه خلیجفارس نیست بلکه اگر وضعیت دو سوی مرز در شمال غرب کشور را هم بسنجیم خواهیم دید که تهاجم فرهنگی، یک فرهنگِ تقریباً مشترک را تا به کجا در کشور ترکیه به سقوط کشانده است و صد البته که جریان خزنده مهاجم به فرهنگ ایرانی و اسلامی تلاش دارد با حذف اسلامیت و تفسیر غلط از فرهنگ ایرانی، چنین برهنگی فرهنگی را وارد کشور نیز کند.
غلبه حواشی جشنواره خواجه عطا بر متن
اعتراض به هنجارشکنی در یک فستیوال؛ اجازه ندهید ارزشهای فرهنگی هرمزگان به ابتذال کشیده شود
طی روزهای گذشته جشنوارهای در بندرعباس تحت عنوان «خواجه عطا» برگزار شد که در کنار تمام حسناتی که داشت، معایبی را نیز با خود همراه کرد که متأسفانه برخی حواشی این برنامه که میتوانست فاخر تر از اینها باشد، بر متن و اصل برنامه غلبه کرد.
متأسفانه در این برنامه شاهد حاشیهها و هنجارشکنیهایی بودیم که باید آنها را در تلاش برای عادی سازی روابط ناسالم زن و مرد و رواج برخی حرکات منافی شرع و عفت و بیتوجهی به اصالت پوشش عفیفانه بانوان هرمزگان خلاصه کنیم.
«خواجه عطا» اسطوره غیرت و مقاومت
اعتراض به هنجارشکنی در یک فستیوال؛ اجازه ندهید ارزشهای فرهنگی هرمزگان به ابتذال کشیده شود
فستیوال فرهنگی، ورزشی و گردشگری برگزار شده در بندرعباس که این روزها موجب اعتراض جمعی از نخبگان استان هرمزگان شده است، به نام «خواجه عطا» ثبت شده، شخصیتی برجسته در تاریخ جنوب کشور که اسطوره مقاومت مردم ایران در برابر تهاجم پرتغالیها به خلیج فارس بود و توانست با مقاومت، درایت و سیاست، بارها پرتغالیها را در خلیجفارس و به خصوص جزیره هرمز شکست دهد اما با وفات وی، راه برای سیطره چند صد ساله پرتغالیها در خلیجفارس باز میشود.
فستیوال خواجه عطا تلاشی برای حفظ و احیای میراث ملموس و ناملموس مردم بندرعباس است اما حقیقتاً جناب خواجه عطا نیز یکی از این میراث گرانبهایی است که باید از آن صیانت شود، او اسطوره غیرت و مقاومت است و نباید اجازه داد که با بی توجهی به محتوای جشنوارههای فرهنگی تعریف اشتباهی از اسطورههای مردم ارائه شود.
فرهنگ نه یک روزه ساخته میشود و نه یک روزه زوال پیدا میکند.
هنجارشکنیهای انجام شده در فستیوال ساحلی خواجه عطا نشان میدهد که متهم ردیف اول چنین اتفاقاتی ضعف نظارتی مسئولان است که باید برطرف شود و اگر این ضعفها برطرف نشود شاهد تغییر جای ارزشها و ضد ارزشها در فرهنگ غنی مردمانمان خواهیم بود.
تبدیل ارزش فرهنگی به ابتذال مصداق تضییع حقوق عامه
عارف رئوفی رئیس سازمان بسیج دانشجویی استان هرمزگان در واکنش به هنجار شکنیهای انجام شده در فستیوال ساحلی خواجه عطا گفته است: در سایه انفعال شورای فرهنگ عمومی در ریل گذاری و مطالبه حسن اجرای وظایف نهادهای فرهنگی و وادادگی اداره کل میراث فرهنگی، جشنواره خواجهعطا که باید معرّف شجاعت، غیرت و عفت مردمان هرمزگان باشد به نماد ابتذال فرهنگی بدل گشته است.
او این سوال را مطرح کرده است که آیا تبدیل کردن یک ارزش فرهنگی به نماد ابتذال، تضییع حقوق عامه و محل ورود مدعی العموم نیست؟
واکنش ستاد امر به معروف و نهی از منکر هرمزگان
اعتراض به هنجارشکنی در یک فستیوال؛ اجازه ندهید ارزشهای فرهنگی هرمزگان به ابتذال کشیده شود
ستاد امر به معروف و نهی از منکر هرمزگان جشنواره خواجه عطا را جشنوارهای غیر اخلاقی و مروج فحشاء خوانده.
متن بیانیه ستاد به شرح زیر است: با کمال تأسف خبر برگزاری و انتشار گسترده فیلمهای نامناسب از جشنوارهای با محتوای غیر اخلاقی با نام «فستیوال خواجه عطا» به دست ما رسید که پس از بررسیهای صورت گرفته مشخص شد متولیان برگزاری قصورات متعدد داشته لذا از دادستان استان میخواهیم به عنوان مدعی العموم برای حفظ امنیت اخلاقی جامعه و حقوق عامه ورود جدی داشته و با متصدیان برگزاری برابر ضوابط قانونی برخورد مؤثر و قاطع داشته باشند.
بدین وسیله، ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان هرمزگان این اقدام را به شدت محکوم میکند و نسبت به پیامدهای اجتماعی و اخلاقی این گونه برنامهها به مدیران و متولیان مربوطه هشدار میدهد.
برگزاری چنین جشنوارههایی که مروج فساد و بیبندوباری اجتماعی هستند، به هیچ وجه با ارزشها و اصول دینی و فرهنگی جامعه ما سازگار نیست و موجب تضعیف بنیانهای اخلاقی جامعه میشود. مسئولیت این اقدامات، بر عهده متولیان فرهنگی است که با بیتوجهی به ارزشهای دینی و اخلاقی، زمینهساز انحراف جامعه میشوند.
بار دیگر موکدا از تمام مسئولان و نهادهای مرتبط میخواهیم تا با جدیت و قاطعیت نسبت به جلوگیری از برگزاری چنین برنامههایی اقدام کنند و به مسئولیتهای فرهنگی و اجتماعی خود عمل نمایند.
امیدواریم که با تدابیر مناسب و تلاشهای مستمر، شاهد اصلاح و تقویت ارزشهای اخلاقی و فرهنگی جامعه و احیای فرهنگ مترقی هرمزگان باشیم.
اعتراض حوزه علمیه هرمزگان به ناهنجاریهای فستیوال خواجه عطا
اعتراض به هنجارشکنی در یک فستیوال؛ اجازه ندهید ارزشهای فرهنگی هرمزگان به ابتذال کشیده شود
حوزه علمیه هرمزگان نیز با انتشار بیانیهای به ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی اخیر در فستیوال خواجه عطا اعتراض کرده است.
در بیانیه مرکز مدیریت حوزه علمیه هرمزگان آماده است: از نهادهای مرتبط، به ویژه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان میخواهیم تا به طور فوری اقداماتی برای جلوگیری از تکرار این ناهنجاریها انجام دهند.
حجتالاسلام و المسلمین نادر حقیقی مدیرکل حوزه علمیه هرمزگان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: غفلت در حوزه فرهنگ دینی و شعائر، میتواند آسیبهای مخربی را به همراه داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه جشنوارههای فرهنگی بایستی به اعتلای فرهنگ کمک کرده و بازخوردهای اجتماعی آن بررسی شود، گفت: انتظار داریم دستگاههای مسئول با تقویت نظارت بر برنامههای خود جلوی هنجارشکنیها را بگیرند و اجازه ندهند که جشنوارههایی که باید اصالت فرهنگی مردم را نشان دهد به سکویی برای ترویج الگوهای ناهنجار تبدیل شود.
مدیرکل حوزه علمیه هرمزگان، برخی رفتارهای انجام شده در فستیوال خواجه عطا را در تضاد با فرهنگ بومی مردم هرمزگان دانست و تاکید کرد: برگزاری جشنوارههای فرهنگی باید با نظارت دقیق و مومنانه همراه باشد و اجازه داده نشود که اعمالی با هویت فرهنگی و دینی مردم منافات دارد به نمایش گذاشته شود.
به نام فرهنگ ایرانی و به کام فرهنگ غربی
اعتراض به هنجارشکنی در یک فستیوال؛ اجازه ندهید ارزشهای فرهنگی هرمزگان به ابتذال کشیده شود
حجتالاسلام والمسلمین محمد جواد زارع مسئول مجموعه فرهنگی تربیتی شهدای گمنام بندرعباس، نیز در واکنش به هنجارشکنیهای رخ داده، گفت: به شخصه معتقدم هنر اصیل هرمزگانی و ایرانی در جریان جشنواره خواجه عطا دچار غرب زدگی شدید شد.
وی افزود: این آئین به نام سنت و فرهنگ بومی بود اما به کام فرهنگ غربی اجرا شد.
زارع خاطرنشان کرد: اصل موضوع برگزاری چنین برنامههایی میتواند مثبت باشد اما به شرطی که درست اجرا شود و بتواند فرهنگ و سنت را به نسلهای جدید انتقال دهد.
اعتراض به هنجارشکنیها به راهپیمایی یوم الله نه دی نیز کشیده شد
اعتراض به هنجارشکنی در یک فستیوال؛ اجازه ندهید ارزشهای فرهنگی هرمزگان به ابتذال کشیده شود
یکی از اتفاقاتی که در اجتماع یوم الله نهم دی بندرعباس شاهد بودیم، اعتراض خودجوش جمعی از بانوان و دختران هرمزگانی به اتفاقات جشنواره خواجه عطا بود، بانوان در این اجتماع با در دست داشتن پلاکاردهایی، نگرانی خود از وضعیت برگزاری چنین جشنوارههایی را ابراز کردند.
∎