شفقنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آرتروز به عنوان یکی از شایعترین موارد بیماری آرتریت یاد کرد و با اشاره به ابتلای میلیون ها نفر در سراسر جهان به این بیماری، گفت: بیش از ١۰۰ نوع مختلف از بیماری آرتروز و مشکلات مرتبط با آن وجود دارد و این بیماری بیشتر در بین بانوان شیوع دارد.
این فلوشیپ فوق تخصصی جراحی مچ پا ادامه داد: آرتروز باعث از بین رفتن غضروف مفصلی می شود؛ این بیماری غضروف مفصلی را به مرور زمان دچار تخریب می کند و در نتیجه راه رفتن بیمار مشکل می شود. با آسیب غضروف، استخوانها به طور مستقیم با هم تماس پیدا میکنند که به ایجاد درد شدید در بیمار منجر میشود.
وی یادآور شد: آرتروز را نباید با پوکی استخوان اشتباه گرفت چرا که در پوکی استخوان، غضروفها سالم هستند ولی خود استخوان ضعیف میشود؛ بنابراین احتمال شکنندگی استخوان ها هم بیشتر است. عوامل ایجاد آرتروز شامل بالا رفتن سن، افزایش وزن، تغذیه نامناسب، بیماری های مفصلی، شکستگی های قبلی ناحیه زانو و بی حرکت کردن طولانی مدت زانو است.
دکتر موسویان با بیان اینکه هرکسی به گونه ای درد را تجربه می کند، اظهار کرد: اگر دردهایی که به سراغتان می آیند بیش از چهار تا شش هفته ادامه دار بودند به پزشک مراجعه کنید البته بسیاری از کشیدگی های عضله یا آسیب های جزیی بعد از این دوره بهبود می یابند؛ بنابراین اگر درد از بین نرفت و بدتر هم شد حتما به پزشک مراجعه کنید.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بسیاری از عادات صحیح در زندگی مانند ورزش کردن و مصرف غذاهای سالم از بروز بیماری آرتروز جلوگیری می کند.