شناسهٔ خبر: 70546799 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: طرفداری | لینک خبر

چرا رویکرد میلان در قبال پائولو فونسکا، «خجالت‌آور و بی‌رحمانه» بود؟ / یادداشت روز

برکناری یک مربی اتفاقی رایج و معمول در دنیای فوتبال است؛ اما رفتاری که با سرمربی پرتغالی میلان شد، به‌هیچ‌وجه عاقلانه و منطقی نبود.

صاحب‌خبر -

طرفداری | برکناری فونسکا از هدایت میلان چه درست باشد و چه غلط، مهر تاییدی بر این بود که مدیران میلان کار خود را به درستی انجام نمی‌دهند.

پس از توقف میلان مقابل رم در هفته هجدهم سری آ، پائولو فونسکا (سرمربی سابق میلان) مجبور شد خودش در مقابل دوربین‌ خبرگزاری‌ها، خبر برکناری خود را تأیید کند. یک ساعت قبل از شروع بازی، گزارشی از فرانسه منتشر شد که نشان می‌داد سرجیو کونسیسائو به عنوان جانشین فونسکا در نظر گرفته شده است. خبر مذکور به این معنی بود که موقعیت فونسکا روی نیمکت میلان در معرض خطر جدی است، فارغ از اینکه آیا تیم تحت هدایت او می‌تواند رم را شکست دهد یا خیر.

رویکرد بی‌رحمانه میلان درقبال فونسکا

این‌که خود فونسکا خبر برکناری‌اش را تایید می‌کند، از خجالت‌آورترین کارهایی است که یک سرمربی می‌تواند انجام دهد. این‌چنین اتفاقات معمولاً در لیگ‌های سطح پایین‌تر دیده می‌شوند و نشانه مشکلات بزرگ در رده‌های بالاتر مدیریت باشگاه هستند. با این حال، این اولین باری نبود که فونسکا از سوی میلان رها می‌شد و مورد چنین بی‌رحمی‌ای قرار می‌گرفت. 

تقریباً هر دو هفته یک‌بار، صحبت‌هایی درباره مشکلات شغلی فونسکا به گوش می‌رسید. چند ماه پیش نیز صحبت‌هایی در مورد رابطه ضعیف زلاتان ابراهیموویچ با این مربی پرتغالی وجود داشت. گفته می‌شد که اسطوره سوئدی میلان به قدری روی رختکن میلان تأثیر داشته که حتی خود فونسکا نیز به این اندازه نمی‌توانسته رختکن را در کنترل بگیرد. علاوه بر این، صحبت‌هایی در مورد رابطه بد آنها و دخالت مشاور باشگاه در امور فنی نیز مطرح بودند.

پائولو فونسکا سرمربی پرتغالی در کنار نیمکت - میلان پائولو فونسکا

آیا فونسکا مقصر وضعیت بد میلان بود؟

درست است که میلان در رتبه هشتم جدول سری آ قرار دارد، اما این تیم از استفانو پیولی به سرمربی‌ای رسیده بود که سعی داشت تیمی را هدایت کند که نه تنها بازیکنانش خواست او نبودند، بلکه به هیچ‌وجه با سبک بازی او نیز سازگاری نداشتند. میلان در تابستان 2024 پنجره نقل و انتقالات ضعیفی داشت و علاوه بر این‌که نتوانست خط دفاعی خود را تقویت کند، در افزایش قدرت خط حمله‌اش نیز ناامیدکننده‌ بود. آلوارو موراتا و تامی آبراهام پس از آن وارد تیم شدند که باشگاه در جذب هدف‌های دیگرش ناکام ماند. حتی خود فونسکا پس از اعتراض هواداران باشگاه به خولن لوپتگی جذب شد!

وضعیت جناح راست میلان هم‌چنان نگران‌کننده است و باشگاه در میانه میدان نیز گزینه‌ خاص دیگری جز یوسف فوفانا و تیجانی ریندرس ندارد. این مسائل برای باشگاهی که مربی خود را چه در داخل و چه در خارج از زمین رها کرده‌بود گویای مشکلاتی جدی و عمیق است. با این حال، آمار پایه‌ای میلان هنوز قابل قبول است و نشان می‌دهند که این تیم باید دست کم در رتبه چهارم جدول سری آ قرار داشته‌باشد. طبق گزارش FBRef، میلان چهارمین xG برتر سری آ را در اختیار دارد و هم‌چنین پنجمین تیمی است که کمترین موقعیت را به حریفانش داده‌است. با توجه به ضعف‌های تیم، این اعداد چندان بد به نظر نمی‌رسند!

کونسیسائو چه برتری‌ای نسبت به فونسکا دارد؟

علاوه بر ابعاد فنی، تأکید زیادی بر این وجود دارد که سرمربی جدید میلان یعنی سرجیو کونسیسائو، در رویکرد و پیاده‌سازی تفکرات خود بسیار بی‌رحم است، احتمالاً همین‌گونه هم خواهد بود. اما آیا فونسکا چنین نگرشی نداشت؟ او نیز در برخورد با تئو هرناندز و رافائل لیائو بی‌رحم بود، اما هر دو به تدریج به ترکیب تیم برگشتند. فونسکا ایده‌های خود را بسیار واضح بیان می‌کرد و خواسته‌هایش را به‌طور روشن به گوش بازیکنان می‌رساند. او هیچ‌کس را راحت نمی‌گذاشت و در هر کنفرانس مطبوعاتی و مصاحبه‌ای که انجام می‌داد، خیلی رک و پوست‌کنده راجع به مشکلات بازیکنانش و ضعف‌های آن‌ها صحبت می‌کرد.

رافائل لیائو وینگر پرتغالی و تئو هرناندز مدافع فرانسوی - میلان تئو و لیائو چندان از وضعیت پیش‌آمده ناراحت نخواهند بود.

قبول کنید: میلان مدیران ضعیفی دارد

درست است که تیم فونسکا مشکلات و نواقص زیادی داشت، اما بسیاری از آنها به ساختار ضعیف باشگاه برمی‌گشت. به‌علاوه، برکناری یک مربی اتفاقی رایج و معمول در دنیای فوتبال است، اما برکناری فونسکا در مدت فقط ۲۰۰ روز نه تنها غیرمعمول و به دور از عقلانیت بود، بلکه نحوه برخورد مدیران باشگاه با این سرمربی نیز کاملاً نادرست و خجالت‌آور بود. برای همه واضح است که ساختار مدیریتی میلان به شدت ضعف دارد و مشکلات این تیم در سطوح بالاتر، ممکن است خیلی زود به یک بحران عمیق‌تر تبدیل شود.

ترجمه یادداشت وب‌سایت GIFN