سید ابوالحسن مصطفوی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادآنلاین در خصوص کاهش مالیات بر مشاغل خرد، گفت: افزایش معافیت مالیاتی مشاغل خرد میتواند تأثیرات مثبتی بر اقتصاد کشور داشته باشد. این اقدام بهطور مستقیم هزینههای عملیاتی کسبوکارهای کوچک را کاهش میدهد و در نتیجه قدرت سرمایهگذاری آنها را افزایش میدهد.
وی افزود: با در دسترس بودن منابع مالی بیشتر، این کسبوکارهای خرد میتوانند در بهبود کیفیت محصولات و خدمات خود سرمایهگذاری کنند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامي با اشاره به تاثیر کاهش مالیات بر تولید در افزایش اشتغال، گفت: از سوی دیگر، کاهش مالیات تولید میتواند به تشویق کارآفرینان و سرمایهگذاران جهت ورود به بازار مولد اقتصاد منجر شود که خود باعث ایجاد شغلهای جدید و کاهش نرخ بیکاری میگردد.
وی همچنین در خصوص دیگر مزیتهای کاهش مالیات تولید، اظهار داشت: کاهش مالیات تولید میتواند نقشی کلیدی در حمایت از تولید و رشد اقتصادی ایفا کند. این اقدام با کاهش مستقیم هزینههای تولید، به تولیدکنندگان این امکان را میدهد که سرمایه بیشتری را به بهبود فرآیندهای تولید، تحقیق و توسعه، و ارتقاء کیفیت محصولات اختصاص دهند. همچنین با افزایش سودآوری، تولیدکنندگان قادر خواهند بود تا به بهرهبرداری از تکنولوژیهای نوین و افزایش ظرفیت تولید بپردازند.
مصطفوی در ادامه بیان داشت: افزایش ظرفیت تولید، به توسعه زنجیره ارزش و ایجاد فرصتهای شغلی جدید منجر میشود و به کاهش نرخ بیکاری کمک میکند. این موضوع باعث تقویت توان رقابتی صنایع داخلی در بازارهای جهانی میشود و میتواند صادرات را افزایش دهد. همچنین، با افزایش سطح تولید و عرضه محصولات، قیمتها در بازار داخلی ممکن است کاهش یابد که به نفع مصرفکنندگان خواهد بود.
نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی در پایان این مصاحبه در خصوص اجرای طرح نشاندار کردن مالیات، گفت: اجرای این طرح میتواند تأثیر چشمگیری در توسعه زیرساختهای مناطق محروم داشته باشد. با شفافسازی درآمدهای مالیاتی و تخصیص مستقیم آنها به پروژههای عمرانی و زیرساختی، دولت میتواند منابع مالی مورد نیاز برای بهبود شرایط زندگی در این مناطق را تأمین کند.
وی خاطرنشان کرد: طرح مشارکت مودیان در تعیین محل مصرف مالیات خود باعث افزایش سرمایهگذاری در پروژههای توسعهای زیرساختی میشود. همچنین، بهرهمندی از زیرساختهای بهینه، منجر به رشد اقتصادی و اشتغالزایی در این مناطق میگردد و به تدریج فاصله توسعه میان مناطق محروم و توسعهیافته را کاهش میدهد.