شناسهٔ خبر: 70540712 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

تک نرخی شدن ارز موجب کنترل تورم می‌شود

رئیس کمیسیون لجستیک و بازرگانی اتاق بازرگانی استان زنجان با تأکید بر استفاده از تجارب کشورهای دیگر برای یکسان‌سازی نرخ ارز، گفت: تک نرخی شدن ارز قطعا منجر به کنترل تورم خواهد شد.

صاحب‌خبر -

حسین بازرگانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان در زمینه تک نرخی شدن ارز، اظهار داشت: تجربه کشورهای مختلف در زمینه یک نرخی شدن ارز نشان می‌دهد این عمل موفقیت آمیز بوده و هم موجب کنترل نرخ ارز و هم موجب کنترل تورم شده است.

وی با اشاره به اینکه ایران هم چندین سال است به دنبال یکسان‌سازی نرخ ارز است اما چون سمت و سوی برخی از امور مشخص نیست و به اجبار باید ارز‌های ترجیحی را در اختیار واردکنندگان کالاهای اساسی قرار دهند، تا قیمت کالاهای اساسی کنترل شود، افزود: 10 نوع کالا در گروه کالاهای اساسی قرار می‌گیرند که در صورت حذف ارز ترجیحی از آن، نارضایتی زیادی به ویژه بین اقشار مختلف مردم ایجاد خواهد شد.

رئیس کمیسیون لجستیک و بازرگانی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه ما باید از تجربه کشورهای دیگر که نرخ ارزشان دو قیمتی و بیشتر بوده است، استفاده کنیم، تصریح کرد: شاید ابتدا تک نرخی شدن نارضایتی‌هایی را دنبال داشته باشد اما اگر برای آن تدبیری شود، این مشکل هم برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه قیمت حامل‌های انرژی و بنزین باید افزایش یابد چرا که مردم ما مصرف‌گرا شده‌اند و صرفه‌جویی باید صورت گیرد، ادامه داد: برای تحقق این امر باید ناوگان حمل و نقل عمومی نیز در کشور تقویت شود تا استفاده از خودروهای شخصی کاهش یابد.

بازرگانی با تاکید بر تغییر فرهنگ مصرف و سیاسیت‌های ارزی در کشور، یادآور شد: امیدوار هستیم با تک نرخی شدن قیمت ارز، بسیاری از مسائل در حوزه اقتصادی کشور رفع شود.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ارز مبادله‌ای به جای ارز نیمایی ارائه می‌شود اما تفاوتی که بین بازار آزاد و ارز نیمایی برقرار بود هم بین ارز مبادله‌ای و بازار آزاد مشاهده می‌شود، اذعان داشت: این مسئله خود تعادل را برهم می‌زند و به این معنی است که فقط اسم عوض شده و بهانه‌ای برای افزایش نرخ بوده است، حال آنکه در واقعیت امر، نرخ ارز همان قیمتی است که در بازار ارز ارائه می‌شود.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه اگر تحولات منطقه رخ نمی‌داد افزایش قیمت نرخ در کشور کمی دیرتر رخ می‌داد اما از آن گریزی نبود، ادامه داد: سطح رفاه در کشور بر اساس حقوق پایه هر فرد که بالغ بر 10 میلیون تومان بوده و بر اساس قدرت خرید گوشت به عنوان یکی از کالاهای اساسی بررسی و سنجیده می‌شود، در حالی که در آمریکا یا اروپا با درآمد ماهانه 3 هزار و 500 دلار و نرخ گوشت 10 دلاری، قدرت خرید یک کارگر بررسی می‎شود.

وی اذعان داشت: با توجه به میزان درآمدها، یک فرد اروپایی یا آمریکایی قادر به مصرف 350 کیلو گوشت در ماه است در حالی که یک ایرانی 10 کیلو گوشت در ماه می‌تواند مصرف کند، این نشان می‌دهد که سنجش سطح رفاه بر این اساس در کشور درست نبوده و باید سطح درآمد کارگران را بالا برد و همه چیز را همسان کرد که کاری زمانبر است.

انتهای پیام/