شناسهٔ خبر: 70538521 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

بصیرت ملت و تنگ‌نظری برخی‌ها

آنچه ۹ دی را ساخت، عشق مردم به اسلام و پس از آن عشق به وطن، به خاک وطن و به ذره ذره آن خاک بود که یک آشوب که می‌رفت طولانی شود، این ذرات را به خطر انداخته بود. این‌چنین شد که ملت مانند قطرات بارانی سامان‌دهنده و پروراننده، بارانی درشت قطره که مردگان را زنده می‌کند و آنچه را که از دست ما رفته به ما باز می‌گرداند، باریدن گرفت

صاحب‌خبر -

آنچه ۹ دی را ساخت، عشق مردم به اسلام و پس از آن عشق به وطن، به خاک وطن و به ذره ذره آن خاک بود که یک آشوب که می‌رفت طولانی شود، این ذرات را به خطر انداخته بود. این‌چنین شد که ملت مانند قطرات بارانی سامان‌دهنده و پروراننده، بارانی درشت قطره که مردگان را زنده می‌کند و آنچه را که از دست ما رفته به ما باز می‌گرداند، باریدن گرفت. بارانی سیراب‌ساز و فراگیر و همه‌جا رونده، پاکیزه و بابرکت، گوارا و پرنعمت بر این خاک بارید تا آن را سیراب کند و بارور سازد تا دوباره سبز شود و بروید و برویاند. آشوب، اما مثل باد خشک و سوزان عمل می‌کند، خاک را به باد می‌دهد و سرزمین را متغیر می‌کند و زنده را مرده می‌سازد و دشمن را خیره! اینچنین است که بسیاری با ۹ دی هنوز هم دشمنند. آن را «حکومتی» می‌نامند و دولت‌های اصلاح‌طلب در بزرگداشت آن کوتاهی می‌کنند و گاهی سخن به کج می‌گویند یا خود را در این روز به کوچه‌چپ می‌زنند!

جوان آنلاین: آنچه ۹ دی را ساخت، عشق مردم به اسلام و پس از آن عشق به وطن، به خاک وطن و به ذره ذره آن خاک بود که یک آشوب که می‌رفت طولانی شود، این ذرات را به خطر انداخته بود. این‌چنین شد که ملت مانند قطرات بارانی سامان‌دهنده و پروراننده، بارانی درشت قطره که مردگان را زنده می‌کند و آنچه را که از دست ما رفته به ما باز می‌گرداند، باریدن گرفت. بارانی سیراب‌ساز و فراگیر و همه‌جا رونده، پاکیزه و بابرکت، گوارا و پرنعمت بر این خاک بارید تا آن را سیراب کند و بارور سازد تا دوباره سبز شود و بروید و برویاند. آشوب، اما مثل باد خشک و سوزان عمل می‌کند، خاک را به باد می‌دهد و سرزمین را متغیر می‌کند و زنده را مرده می‌سازد و دشمن را خیره! اینچنین است که بسیاری با ۹ دی هنوز هم دشمن‌اند. آن را «حکومتی» می‌نامند و دولت‌های اصلاح‌طلب در بزرگداشت آن کوتاهی می‌کنند و گاهی سخن به کج می‌گویند یا خود را در این روز به کوچه‌چپ می‌زنند!

روزی که گذشت، بزرگداشت پانزدهمین سال خلق حماسه‌ای به وسعت ایران اسلامی بود. حماسه‌ای که اگرچه کانونش تهران بود، اما خیلی سریع پهنه ایران اسلامی را دربرگرفت. 

حماسه ۹ دی پس از آن رقم خورد که انتخابات ریاست جمهوری - با ثبت یک رکورد تاریخی در مشارکت مثال زدنی مردم - با چالش نامزد‌های بازنده مواجه شد و کشور را برای یک دوره هشت ماهه درگیر اردوکشی‌های خیابانی کرد. دشمنان بیرونی و دنباله‌های داخلی آنها که از رسیدن به اهداف براندازانه خود ناکام مانده بودند، روز ششم دی ماه ۸۸ پرده از رفتار‌های فریبکارانه خود برداشتند و با اهانت صریح و آشکار به مقدسات مردم، نشان دادند آنچه طی چندماه پیش از آن به بهانه انتخابات دنبال می‌کردند، نمایش و بهانه‌ای بیش نبوده و براندازی هدف غایی آنها بوده است. ملت بزرگ ایران، اما با موقع‌شناسی و بصیرت تاریخی خود، نقاب از چهره دروغین تقلب انتخاباتی کنار زد و با حضور میلیونی در میادین و خیابان‌های تهران و دیگر شهرستان‌ها، ناکامی بزرگی را به جبهه شیطانی استکبار تحمیل کرد. این‌گونه بود که ۹ دی جاودانه شد و رهبر معظم انقلاب از این حماسه تاریخی به عنوان «یوم الله» یاد کردند. 

ملت ایران در ۹ دی ۸۸ هم از انتخابات به عنوان مظهر مردم‌سالاری دینی حراست کردند و هم اسلامیت نظام را فریاد زدند. دو رکنی که انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی بنیانگذاری شد و خلف صالح ایشان در مقابل گردباد‌های تند حوادث به نیکی از آنها محافظت کرده است. 

تاریخ انقلاب اسلامی روز‌های زیادی را به خود دیده که هرکدام از آنها منشأ یک تحول است که نوعاً پای ثابت همه این روز‌های تاریخی ملت ایران بوده‌اند، اما آنچه ۹ دی را از سایر روز‌های تاریخی متمایز می‌کند، شناخت حق و باطل در شرایط فتنه‌گون آن روز‌ها از سوی ملت ایران بود که شاید برای بسیاری خواص هم تشخیص آن دشوار بود. چنان‌که به تعبیر رهبر معظم انقلاب برخی خواص در این آزمون رفوزه شدند. از این رو، این عنصر بصیرت و حضور بموقع ملت بود که جاودانگی ۹ دی را رقم زد، بصیرتی که البته تاریخ انقضا ندارد و با توجه به تحولات و حوادث پرشتاب این روز‌ها ضرورت بازخوانی آن را دوچندان کرده است. 

روز گذشته هم به انگیزه ۹ دی در سراسر کشور اجتماعاتی برپا بود تا ضمن بزرگداشت این روز تاریخی، پند‌ها و عبرت‌های آن بازخوانی شود و چراغ راه آینده خطیر ایران اسلامی قرار گیرد. در تهران هم مردم انقلابی و ولایتمدار با حضور در میدان آیینی امام حسین (ع) با ولایت فقیه تجدید بیعت کردند. سخنران این مراسم حشمت الله قنبری، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ بود. 

 می‌خواستند انتخابات ۸۸ را به انقلاب رنگی تبدیل کنند

حشمت‌الله قنبری، استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ طی سخنانی در این مراسم گفت: در سال ۸۸ بعد از انتخابات ریاست جمهوری مجموعه‌ای از تعصبات، بداخلاقی‌ها و لجاجت‌های گوناگون از ناحیه برخی از افراد ذی‌نفع در انتخابات زمینه مناسبی را برای ضربه زدن به حیات اسلامی، مقدسات و ارزش‌های انقلاب اسلامی در اختیار دشمنان و بدخواهان کشور قرار داد. وی افزود: همان‌طور که می‌دانید دو نفر از نامزد‌های انتخاباتی با ادعای تقلب و بعد‌ها به بهانه صیانت از آرای مردم وارد یک فضای ماجراجویانه سخت شدند و فتنه‌ای پدیدار شد که دشمنان شناسنامه‌دار و بی‌شناسنامه ملت ایران از آنها قبل از انتخابات برای آن برنامه‌ریزی کرده بودند. این استاد دانشگاه اظهار کرد: دشمنان ایران اسلامی بنا داشتند انتخابات را به یک انقلاب رنگی و مخملی تبدیل و نظام جمهوری اسلامی را در ایران براندازی کنند، اما با شکست بزرگی مواجه شدند. حاضران در این مراسم ضمن اعلام «حمایت خالصانه و ولایی از نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب» تأکید کردند به دشمنان انقلاب اسلامی نشان خواهند داد که این ملت هیچ‌گاه از آرمان‌های اصیل و ارزش‌های بلند انقلاب کوتاه نخواهد آمد. 

 ضرورت درس‌آموزی از فتنه ۸۸ در بیانیه سپاه

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم در بیانیه‌ای با گرامیداشت سالروز حماسه ۹ دی بصیرت و هوشمندی ملت ایران و حضور در صحنه آنان در بزنگاه‌های تاریخ‌ساز را ضامن پیروزی و سربلندی انقلاب و نظام اسلامی و عامل زوال و شکست توطئه‌ها و فتنه‌های استکباری و صهیونی علیه کشور دانست. 

در این بیانیه با تأکید بر ضرورت درس آموزی از فتنه ۸۸ و حماسه ۹ دی بهره‌گیری از عبرت‌های این رخداد‌ها برای مقابله با جنگ ترکیبی و شناختی دشمن و مقایسه مشابهت‌های دسیسه‌های امروز دشمنان در ائتلاف‌سازی علیه ایران اسلامی به ویژه پس از تحولات اخیر منطقه و حوادث سوریه برای ایجاد فتنه و آشوب در کشور را ضروری قلمداد و با الزامی دانستن مواجهه هوشمندانه و هوشیارانه با آن آورده است: بی‌تردید ملت ایران حماسه تاریخی ۹ دی ۸۸ را که خیزشی برخاسته از ایمان و اراده الهی و حرکتی جوشیده از عمق بصیرت، دشمن شناسی و استکبار ستیزی بود در بزنگاه‌های تاریخ‌ساز مانند امروز فراروی خود قرار می‌دهد و در اوج هوشمندی و صلابت از متن چالش‌ها و مشکلات ناشی از طراحی اتاق‌های فکر دشمن که در تهدید، تحریم، جنگ اقتصادی، جنگ ادراکی، تزریق روح یأس و ناامیدی در مردم، ناکارآمد نشان دادن نظام و هراس افکنی در جامعه جلوه‌گری می‌کند، عبور خواهد کرد. این بیانیه در پایان با تکریم دهه بصیرت و گرامیداشت حماسه‌سازی شگفتانه ملت مؤمن، انقلابی و ولایتمدار ایران اسلامی در هشتم و نهم دی ماه سال ۱۳۸۸ بر آمادگی‌های همه‌جانبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج مستضعفین برای دفاع سلحشورانه از امنیت و آرامش ملی و مقابله با نقشه‌های دشمن در ایجاد آشوب، ناامنی و فتنه افروزی در کشور تأکید کرده است. 

 ۹ دی دفاع از مردم‌سالاری دینی بود

در مراسم گرامیداشت حماسه ۹ دی که با حضور پرشور مردم و مسئولان در حسینیه شهدای بسیج خمینی‌شهر برگزار شد، سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سخنان خود را با تحلیل تاریخ انقلاب اسلامی و نقش بی‌بدیل مردم در شکل‌گیری جمهوری اسلامی آغاز کرد. وی با اشاره به ویژگی‌های مردمی بودن انقلاب اسلامی، آن را با انقلاب‌های بزرگی مانند انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب اکتبر روسیه مقایسه کرد و گفت: «در هیچ‌یک از این انقلاب‌ها، سرنوشت نظام سیاسی به رأی مردم گذاشته نشد. این ویژگی منحصر‌به‌فرد انقلاب اسلامی است که در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ با رأی بیش از ۹۸ درصدی ملت ایران تثبیت شد.» سلیمانی در ادامه با اشاره به فتنه ۸۸، حماسه ۹ دی را تجلی بصیرت و ایمان ملت ایران دانست و گفت: «در این روز تاریخی، مردم از هر سلیقه و جناح سیاسی به میدان آمدند و از اصول مردم‌سالاری دینی و نظام جمهوری اسلامی دفاع کردند. این حضور حماسی، نشان‌دهنده آگاهی ملت ایران نسبت به توطئه‌های دشمنان داخلی و خارجی بود.» سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش‌های دشمن برای تضعیف باور‌ها و ارزش‌های ملت ایران از طریق فضای مجازی و رسانه‌های معاند اشاره و تأکید کرد امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند بصیرت، آگاهی و ولایت‌مداری هستیم. ملت ایران ثابت کرده که در برابر تحریم‌ها، تهدید‌ها و جنگ روانی دشمنان، استوار ایستاده و آینده‌ای روشن برای کشور ترسیم خواهد کرد. 

 ۹ دی تثبیت شکست‌ناپذیری ملت ایران بود

وزیر کشور هم در پیامی حماسه ۹ دی را تجلی و نمودی از همبستگی ملی خواند و گفت: هرجا وفاق و همدلی اصل قرار گرفت و از اختلاف و تفرقه فاصله گرفتیم به قدرت و سعادت نزدیک شدیم. در بخشی از پیام اسکندر مؤمنی آمده است:‌حماسه ۹ دی سال ۱۳۸۸ تجلی و نمودی از همبستگی ملی است. قیامی که در آن اقشار و گروه‌های مختلف مردم با سلایق و مواضع گوناگون بر سر آرمان‌های مشترک مقدسی، حضور یافتند و همه یکصدا حفظ اقتدار و انسجام ایران و صلابت نظام جمهوری اسلامی و وفای به عهد با ولایت را فریاد زدند. فریاد‌هایی ظلمت‌شکن که تجلی نور و روشنایی بود. در پیام وزیر کشور تأکید شده است: ایرانیان انقلابی، وطن دوست و ولایتمدار، در ۹ دی شکست ناپذیری خود را تثبیت کردند و کید بدخواهان و دشمنان بیگانه را به خودشان برگرداندند و امنیت و آرامش را به ارمغان آوردند. مردمی که دل هایشان با عشق زنده و دوامشان بر جریده تاریخ ثابت شده است. 

 نمی‌شود همیشه رهبری جلوی فتنه‌ها را بگیرند

در مصلای کرمان هم محمدحسین صفارهرندی، سخنران ویژه آیین بزرگداشت حماسه ۹ دی بود. او در این مراسم از ۹ دی به عنوان یک روز تاریخی و یوم الله یاد کرد و گفت: وظیفه ما این است که یوم الله را تعظیم کنیم، بزرگداشت یوم الله به عنوان یکی از شعائر الهی تکلیف و وظیفه است. عضو مجمع تشخیص مصلحت افزود: ما روز‌های ۲۲ بهمن و قدس زیادی را برگزار کرده بودیم، اما اتفاقی که در ۹ دی افتاد، استثنایی بود و شاید تکرار نشدنی است هم به لحاظ کثرت جمعیت هم اعتبار اینکه این جمعیت تشریفاتی نبود و با یک شور، عزم، هدف و معرفتی آمده بود تا میخی را بکوبد و تهمتی را از چهره مؤمنان و وفاداران به انقلاب پاک کند. صفار هرندی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: نمی‌شود همیشه رهبری پا وسط بگذارند و جلوی فتنه‌ها را بگیرند ما هم باید حواسمان باشد که این بصیرت می‌شود و اگر بصیرت به درستی اتفاق بیفتد همان چشم در چشم بودن رهبری است و در اتفاقات دچار تردید نمی‌شویم. حاج قاسم دائم چشم در چشم ولی خدا بود و هرچه در راه خدا وارد می‌شد کم نمی‌آورد، سست نمی‌شد، احساس خواری و ذلت نمی‌کرد. 

 نهم دی روز بلوغ فکری و سیاسی مردم بود

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی هم در اجتماع مردمی یوم الله ۹ دی در قزوین گفت: ملت بزرگ ایران در نهم دی ماه سال ۸۸ تا به امروز ثابت کرد که مسیر ارزش‌های ناب انقلاب اسلامی را در این گرد و غبار‌های سیاسی فراموش نمی‌کند و در این روز مردم به بلوغ فکری سیاسی رسیدند که ریشه آن در ارزش‌های اسلامی بود. 

ابراهیم عزیزی با بیان اینکه تحولات منطقه‌ای و مسائلی که امروز جهان اسلام با آن روبه‌رو است، از مهم‌ترین دغدغه‌های ملت ایران و محور مقاومت محسوب می‌شود، تصریح کرد: تجمعات میلیونی مردم ایران در تمامی نقاط مختلف کشور، به ویژه در استان قزوین گویای نگاه بلند آنها به آرمان‌های جبهه مقاومت است.

منبع: روزنامه جوان