ایرنا: معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه بیشترین میزان بیسوادی در استانهای سیستانوبلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و لرستان است، گفت: کلاسهای سازمان نهضت سوادآموزی برای ۳۱۰ هزار نفر برگزار میشود.
رسول جمشیدی درباره بیشترین میزان بیسوادی در استانهای کشور اظهار کرد: بیشترین میزان بیسوادی در گروه سنی ۱۰ سال به بالا در استان سیستانوبلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و استان لرستان هستند.
او با اشاره به میزان بیسوادی در استان تهران، افزود: بیشترین مشکل مربوط به اطراف تهران و شهرستانهای این استان است و در آن مناطق اتباع بسیار زیادی زندگی میکنند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: مناطقی مانند فشافویه، اسلامشهر یا شهریار که هم اتباع در آنجا زیاد است و هم مهاجرپذیر هستند، با بیشترین معضل بیسوادی مواجهاند.
جمشیدی خاطرنشان کرد: شهر تهران وضعیتی متفاوت از شهرستانهای استان تهران دارد، اما شهرستانهای استان تهران هم جزء مناطقی هستند که به دقت و طراحی برنامه ویژه برای سوادآموزی نیاز دارند.
او درباره محاسبه آمار بیسوادی اتباع با شهروندان ایرانی توضیح داد: در سرشماری سال ۱۳۹۵ مرکز آمار اعلام کرد که در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ساله، دو میلیونو ۳۰۰ هزار نفر ایرانی خالص بیسواد هستند و ۴۰۰ هزار نفر هم اتباع بیسواد داریم.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی با بیان اینکه اتباع به دو گروه رسمی و غیررسمی تقسیم میشوند، یادآور شد: سازمان نهضت سوادآموزی هردو گروه را تحت پوشش قرار داده است.
جمشیدی درباره شیوه فعالیت آموزشدهندهها توضیح داد: کلاسهای اتباع خارجی جدای از ایرانیان برگزار میشود و در برخی موارد نیز کلاسهای اتباع با مشارکت نهادهای بینالمللی یا کمککنندههای وزارت کشور برگزار میشود.
او درباره تعداد کلاسهای سوادآموزان ایرانی گفت: جمعیت ۳۱۰ هزار نفری که داریم با میانگین حد نصاب ۱۲ نفر کلاسها تشکیل میشود. معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی درباره اقدامات انجامشده در مناطقی که بیسواد در آنها زیاد است، افزود: دولت برای مناطقی مثل سیستانوبلوچستان برنامه ویژه طراحی کرده که در راستای قانون توسعه متوازن موضوع سواد گنجانده شده است.