شناسهٔ خبر: 70537581 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

پشت‌پرده درگیری‌های بی‌پایان در آفریقا

استعمارگران غربی با بهانه ترویج دموکراسی یا مقابله با قدرت‌های خودکامه وارد آفریقا شدند، اما در واقع سودای غارت منابع معدنی و نفتی این قاره را در سر داشتند.

صاحب‌خبر -

رسانه روسی در مقاله‌ای با اشاره به اقدامات استعماری کشورهای غربی در قاره آفریقا، به بررسی مداخلات این کشورها در امور داخلی کشورهای آفریقایی پراخت، مداخله‌ای که عمدتا در پوشش عملیات‌های بشردوستانه یا با عنوان ترویج دموکراسی انجام می‌شود.

به گزارش «راشا تودی»، در دوران پسااستعماری شاهد مداخله آشکار و پنهان قدرت‌های غربی در امور داخلی کشورهای مستقل هستیم. کشورهای آفریقایی که منابعی غنی دارند، گرفتار نقشه‌های ژئوپلیتیکی هستند که در آن بازیگران خارجی به بهانه کما، مشغول تسبیح و حمایت مخفیانه از شورشیان و جناح‌های سیاسی هستند.

در دوران استعمار، کشورهای غربی از طریق کمک تسلیحاتی و آموزش‌های نظامی در واقع از جریان‌هایی حمایت می‌کردند که اندیشه‌های استعماری را در مستعمره‌ها رواج می‌دادند.

یکی از بارزترین نمونه‌ها در این امر حمایت ایالات متحده از «جوزف دزیره موبوتو» در جمهوری دموکراتیک کنگو بود که آن زمان «زئیر» نام داشت. «جورج دابلیو بوش» او را یکی از ارزشمندترین دوستان ایالات متحده توصیف کرده بود. موبوتو رئیس ستاد ارتش و طراح اصلی یک کودتای نظامی در سال ۱۹۶۰ بود که به برکناری «پاتریس لومومبا» نخست‌وزیر منتخب زئیر منجر شد.

موبوتو از سال ۱۹۶۵ تا ۱۹۹۷ در زئیر حکومت کرد و در نتیجه حمایت‌های ایالات متحده به ثروتی بیش از ۶ میلیارد دلار دست یافت. این در حالیست که کمک‌های مالی آمریکا برای بهبود شرایط زندگی مردم این کشور نبود، زیرا فساد گسترده و سرکوب مخالفان سیاسی در دوران حکومت موبوتو او را در میان مردم کشورش بسیار نامحبوب کرده بود.