فهیمه طباطبایی-روزنامهنگار
زنان ایرانی در چند دهه اخیر بیش از گذشته توانستهاند رکوردهای جدید علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی را رقم بزنند و بر سکوهای افتخار بایستند. بر این افتخارات که از المپیادهای علمی گرفته تا المپیکهای ورزشی و مسابقات جهانی به دست آمده، باید استناد علمی در سطح ملی و بینالمللی را هم اضافه کرد. طبق گزارش منتشرشده از سوی مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام، 18زن پژوهشگر دانشگاه تهران، در فهرست پراستنادترین پژوهشگران در سطح ملی و بینالمللی قرار گرفتهاند؛ زنانی که اسم 3 نفرشان در میان فهرست ۲درصد پژوهشگران پراستناد جهان، منتشره از سوی الزویر-استنفورد قرارگرفته، 6نفرشان در بازه زمانی ۱۰ ساله (۲۰۲۴ – ۲۰۱۴) میلادیبراساس اطلاعات پایگاه WoS جزو یکدرصد نخست پژوهشگران پراستناد جهان، 3نفر دیگرشان نیز در زمره 2درصد پژوهشگران بینالمللی پراستناد سال ۲۰۲۳ میلادی الزویر-استنفورد قرار دارند و 6نفرشان از پراستنادترین پژوهشگران در سطح ملی، در بازه زمانی ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۱ به شمار میآیند.
فرنوش فریدبد
جوانترین محقق ایرانی که دستاوردهایش مورد توجه مراکز علمی دنیا قرار گرفت و اکنون بهعنوان عضو هیأت علمی دانشکده شیمی دانشگاه تهران مشغول فعالیت است. او که 44سال دارد، در تمام سالها برای رشد علم در کشور تلاش کرده و توانسته است 141مقاله علمی در مجلات تخصصی منتشر کند.
فرزانه شمیرانی
این استاد کاربلد، سال 1344در شهر اصفهان متولد شد. نام او در لیست برترین دانشمندان شیمی ایران جای دارد. شمیرانی بارها بهعنوان پژوهشگر برجسته انتخاب و در ششمین جشنواره بینالمللی دانشگاه تهران بهعنوان عضو هیأت علمی یکدرصد دانشمندان برتر جهان از او تقدیر شد.
فرشته رشچی
عضو هیأتعلمی دانشکده متالورژی و مواد دانشکده فنی وقتی به مرتبه استادی رسید که هنوز هیچ زنی فرصت دستیابی به این سمت را بهدست نیاورده بود. رشچی نهتنها بهعنوان نخستین استاد زن کشور در این رشته شناخته میشود، بلکه در سال 99هم بهعنوان یکی از دانشمندان برتر جهان انتخاب شد.
زهرا امامجمعه
او مدرک کارشناسی ارشد و دکتری خود را از دانشگاه بلاز پاسگال فرانسه دریافت کرد و سال 97نامش در کتابی که از سوی انجمن آکادمیهای علوم و مجامع علمی آسیا منتشر شده بود، در کنار دانشمندان برتر زن آسیا جای گرفت.اوعضوهیأتعلمی دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران است.
مریم سلامی
او هم مانند استاد امامجمعه از اعضای هیأت علمی دانشکدههای کشاورزی و منابع طبیعی است و پیش از این نیز در کنار 18پژوهشگر زن دیگر بهعنوان برترین پژوهشگر انتخاب شده بود.
رضوان حکیمزاده
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش و دارای دکتری برنامهریزی آموزشی از دانشگاه تهران است. او مقالات ملی و بینالمللی متعددی در این حوزه دارد. از مهمترین مقالات او میتوان به «رابطه بین سبکهای تفکر و باورهای معرفتشناختی با انگیزش پیشرفت معلمان» و «بازنمایی عوامل مؤثر بر رضایت شغلی معلمان ابتدایی: یک مطالعه اسنادی» اشاره کرد.
استنادجهانی به 18 دانشمند زن ایرانی
زنان ایرانی در چند دهه اخیر بیش از گذشته توانستهاند رکوردهای جدید علمی، فرهنگی، هنری و ورزشی را رقم بزنند و بر سکوهای افتخار بایستند. روزنامه همشهری امروز،روزنامه همشهری صبح،صفحه روزنامه همشهری،دانلود روزنامه همشهری امروز،همشهری آنلاین
صاحبخبر -