شناسهٔ خبر: 70536416 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

رسانه عبری: جدایی طلبان سوری از اسرائیل درخواست کمک کردند

یک رسانه عبری زبان ادعا کرد، کردهای جدایی طلب سوری رسما از اسرائیل درخواست کمک کردند تا به آنها برای تضمین ادامه دریافت کمک از آمریکا یاری برساند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شبکه رادیو و تلویزیون رسمی اسرائیل کان در گزارشی که در وبگاه خود منتشر کرد، کردهای سوری که در شمال شرقی این کشور حضور دارند در یکی از پیچیده‌‌ترین شرایط تاریخی خود به سر می‌برند.

به نوشتی روی کایس خبرنگار این رسانه، در حالی که رجب طیب اردوغان بعد از ثبت موفقیت در حمایت از تحریر الشام و سرنگونی بشار اسد خود را پیروزی این معرکه می‌داند، کردها را تهدید می‌کند که اگر سلاح خود را به زمین نیاندازند با اقدام نظامی آنکارا مواجه خواهند شد.

این در حالی است که ساختار جدید حاکم بر سوریه به رهبری احمد الشرع (ابو محمد الجولانی) که از حمایت کامل آنکارا بهره‌مند است خواهان پیوستن همه طیف‌های نظامی موجود در سوریه در ساختار جدید است.

در این بین نگرانی اصلی رهبران کرد که امروز در برنامه ویژه‌ای در شبکه تلویزیونی کان هم به آن پرداخت شد، نگرانی آنها از عقب نشینی آمریکا از سوریه است، همانطور که در سال 2018 هم دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا چنین کاری را اعلام کرد اما با فشار اسرائیل از آن منصرف شد.

به زعم این رسانه عبری زبان، اکنون نیز کردها احتمال می‌دهند که ترامپ همزمان با بازگشت به کاخ سفید تصمیم مشابهی را گرفته و آنها را مستقیما با تهدیدهای ترکیه رو در رو کند.

یک مسئول عالی‌رتبه نزدیک به رهبری کردهای سوریه در گفتگویی با شبکه تلویزیونی کان اعلام کرد، اگر اسرائیل بتواند حمایت سیاسی کافی را در محافل بین المللی از ما داشته باشد و تیم دستیاران ترامپ را هم مجاب به ادامه حمایت ائتلاف بین المللی سوریه از ما کند، خطرات تهدید کننده ما از سوی ترکیه مهار خواهند شد و می‌تواند نقطه عطفی در روابط ما با اسرائیل هم محسوب شود.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است، طی هفته‌های اخیر اخبار متعددی از وجود کانال ارتباط بین اسرائیل و رهبران (جدایی طلبان)کرد در منطقه مستقل تحت کنترل آنها در شمال سوریه منتشر شده است و گدعون ساعر وزیر خارجه اسرائیل هم اخیرا اظهارات علنی در حمایت از آنها ابراز داشت اما از دیدگاه رهبران کرد اسرائیل باید چیزی فراتر از سخن گفتن و اظهار نظر انجام دهد.

کردها بیم آن دارند که عقب نشینی آمریکا از سوریه و برداشته شدن چتر حمایتی واشنگتن از آنها ترکیه و گروه‌های مسلح مورد حمایت این کشور را برای کنترل مناطق شمال سوریه تشویق کند و پای آنها از مناطقی که تا به امروز در کنترل آنها قرار داشت، قطع کند.

گفتنی است با وجود آنکه این گروه در رسانه‌های جهانی به عنوان نیروهای سوریه دموکراتیک معروف است و خود نیز با این نام خود را معرفی می کند اما رسانه عبری زبان حتی یک بار هم از نام اصلی این گروه استفاده نکرده و تنها با توصیف کردها از آنها نام برده است.

انتهای پیام/