شناسهٔ خبر: 70528610 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

نکاتی مهم درباره واکسیناسیون آنفلوآنزا/ این افراد واکسن نزنند!

اقتصادنیوز: افرادی که به پروتئین تخم‌مرغ یا سایر اجزای واکسن حساسیت دارند، باید از تزریق واکسن آنفلوآنزا خودداری کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، واکسن انفلوآنزا یکی از روش‌های پیشگیری از این بیماری است. بر اساس الگوی شیوع ویروس در ایران، فصل پاییز و زمستان زمانی مناسب برای تزریق واکسن محسوب می‌شود. بهترین زمان تزریق، اواخر شهریور تا اواسط آبان است، اما در صورت نیاز، تزریق واکسن تا پایان سال نیز توصیه می‌شود.

بنا بر اعلام سازمان غذا و دارو، در حال حاضر، واکسن‌های Influvac (هلندی) و Vaxigrip Tetra (فرانسوی) از جمله واکسن‌های معتبر و در دسترس در ایران هستند که به‌صورت عضلانی و با استفاده از سرنگ‌های از پیش پر شده تزریق می‌شوند. این واکسن‌ها برای استفاده در دوران بارداری و شیردهی ایمن شناخته شده‌اند، اما مصرف آن‌ها در نوزادان زیر شش ماه به دلیل کمبود شواهد کافی توصیه نمی‌شود.

همچنین واکسن ایرانی فلوگارد برای افراد بالای ۱۸ سال در دسترس است. اگرچه این واکسن هنوز برای کودکان و زنان باردار مورد مطالعه کافی قرار نگرفته، اما می‌تواند به‌عنوان جایگزینی مؤثر در بزرگسالان مورد استفاده قرار گیرد. عوارض جانبی شایع این واکسن‌ها شامل سردرد، درد عضلانی و محل تزریق، خستگی و لرز است که معمولا طی یک تا سه روز بهبود می‌یابد.

افرادی که به پروتئین تخم‌مرغ یا سایر اجزای واکسن حساسیت دارند، باید از تزریق آن خودداری کنند.

واکسن‌های آنفلوآنزا باید در دمای ۲ تا ۸ درجه سانتی‌گراد نگهداری شوند و از یخ‌زدگی آن‌ها جلوگیری شود. همچنین، در صورت ابتلا به بیماری حاد یا تب، واکسیناسیون باید به تعویق افتد.

کارشناسان توصیه می‌کنند افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای پیش از تزریق واکسن با پزشک معالج خود مشورت کنند. علاوه بر این، مطالعه بروشور همراه واکسن پیش از تزریق هر سال ضروری است، زیرا ممکن است اطلاعاتی مانند دوز مصرفی یا نحوه استفاده حتی در یک برند تغییر کند.

با توجه به تأکید سازمان‌های بهداشتی، تزریق واکسن آنفلوآنزا نه‌تنها سلامت فردی را تأمین می‌کند، بلکه از شیوع گسترده بیماری در جامعه نیز جلوگیری خواهد کرد.