به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، طرح نهضت ملی مسکن یکی از طرحهایی بود که در دوره سیزدهم ریاستجمهوری در راستای کاهش قیمت مسکن و با هدف ساخت سالانه یک میلیون مسکن شروع به کار کرد تا امید مردم به خانهدار شدن افزایش پیدا کند و قیمت مسکن نیز به سمت ثبات حرکت کند.
خوشبختانه استان زنجان در این امر جزو پیشتازان کشور محسوب میشود و میانگین پیشرفت پروژهها به بالای 70 درصد رسیده است. البته برخی پروژههای مسکن یا بهخاطر بدعهدی پیمانکار و یا بهخاطر عدم واریز به موقع پول توسط متقاضیان عقب مانده است.
متقاضیان معترض معتقد هستند که رقم آورده و تسهیلات مسکن بسیار بالا رفته و تامین این آورده از عهده ما خارج است؛ البته مسئولان استانی هم در این زمینه تقصیری ندارند چرا که مواد اولیه ساخت مسکن طی سالهای گذشته چند برابر شدهاند و رقم ساخت مسکن افزایش یافته است.
خوشبختانه طی یک سال گذشته برخی مسکنها خصوصا در پروژه کوی نصر تحویل متقاضیان شده و طی چند ماه گذشته هم برخی واحدهای در کوی زنگان(فاز هشت گلشهر) تحویل متقاضیان شده است.
حال با وجود گذشت سه سال از آغاز اجرای این طرح افراد متقاضی با مشکلات متعددی مواجه شدهاند و خانهدار شدن آنها را با چالشهایی همچون تسهیلات و اقساط بالایی که مبنای تعیین آن مشخص نیست تا تأخیر در تحویل، داشتن آورده اولیه بسیار زیاد و قیمت تمام شده، مواجه کرده است. عمده مشکلات مردم در این طرح پرداخت آوردههاست، مبالغ هنگفتی که مردم از پس پرداخت آن بر نمیآیند و باعث اعتراض آنها شده است.
چند روز پیش عدهای از متقاضیان از صبح زود مقابل استانداری با دست نوشته و پلاکارد و بنر باز هم به نشانه اعتراض جمع شده بودند و با شعارهای «مسئول بی کفایت نمیخوایم نمیخوایم»،«مسئول بی لیاقت، استعفا استعفا»،«وعده وعید کافیه سفره ما خالیه»،«من مستاجرم،نه سرمایه دار» خواستار احقاق حقوق خود هستند.
بیاعتنایی معاون امور عمرانی استانداری زنجان
متقاضیان مسکن دور سیدمحمد شعاعی معاون امور عمرانی استانداری زنجان حلقه زده بودند و این مسئول به جای اینکه با دلخوری، نگرانی و اظهارات احتمالاً خارج از ادب متقاضیان همدردی و آنها را به آرامش دعوت کند، با بیمحلی و طلبکارانه با آنان سخن گفت و وقتی دید نمیتواند پاسخ مناسبی به متقاضیان دهد به ساختمان استانداری بازگشت.
مبالغ اقساط بسیار بالاست
یکی از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در گفتوگو با خبرنگار تسنیم میگوید: قیمتها خیلی بالا و نجومی است و مسکنهای شخصیساز با حمایتی فرقی باهم ندارد.
وی با بیان اینکه مسئولان، زمینهای کوی زیتون در الهیه را غصبی اعلام کردهاند، تصریح کرد: اقساط نهضت ملی مسکن ماهانه 12 میلیون است و ما غیر از این مبلغ مخارج دیگری نیز داریم که از پس مخارج زندگی برنمیآییم.
این شهروند زنجانی به تسهیلات حمایتی مسکن اشاره کرد و گفت: تسهیلات اولی که به ما تعلق گرفت به مبلغ 350میلیون تومان و سود 18 درصد بود حال دولت متمم حمایت، تسهیلات دیگری نیز به مبلغ 200 میلیون تومان با سود 23 درصد در نظر گرفته است که اعضا با توجه به تورم و گرانی با این موضوع مشکل دارند که پنج درصد افزایش یافته است.
وی ادامه داد: چند روزی است که پروژه ما فعالیت ندارد و تعطیل شده است؛ تأخیر در تحویل، مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده است، قیمت تمام شده افزایش پیدا کرده تا جایی که بعد از اینهمه واریزی اما همچنان برایمان پیامک واریز میآید.
این متقاضی اضافه کرد: مگر یک کارگر و یا کارمند چقدر تمکن مالی دارد که آورده اینچنینی بیاورد و بعد هم اقساطی سنگین پرداخت کند، ما به امید خانهدار شدن در این طرح ثبتنام کردیم اما انگار قرار نیست اتفاق خاصی رخ دهد.
مبهم بودن زمان تحویل ما را کلافه کرده است
دیگر متقاضی مسکن به خبرنگار تسنیم از معضلات این طرح نامشخص بودن زمان تحویل آن است، گفت: مبهم بودن زمان تحویل ما را کلافه کرده است.
وی با بیان اینکه کودکان ما قربانی بیپولی ما شدهاند و پیش آنها خجالت زده هستیم، افزود: پنج سال است که ما همچنان منتظر سقفی برای زندگی هستیم و وقتی از مدیران طرح سوال میپرسیم میگویند انبوه سازی مشکلات خاص خود را دارد.
این متقاضی با بیان اینکه بر چه معیاری مدیران پروژه گفتهاند زون E،F را با تاخیر به اتمام برسانند در حالیکه ما نیز همچون مابقی متقاضیان مسکن هزینه کردهایم، گفت: در سال 1401 سه قسط چهل میلیونی پرداخت کردیم در حالیکه خانهای برای ما ساخته نمیشد. مدیران نیز اجازه بازدید از طرح را به ما نمیدادند.
صدای متقاضیان مسکن به جایی نمیرسد
دیگر متقاضی مسکن میگوید: چرا واحدهای گلشهر و نصر که با هزینه 650 میلیون تکمیل وجه کردهاند ولی ما در ساختمانهای بلند مرتبه در جوار بهشت زهرا با 950 میلیون تکمیل وجه انجام دهیم که به دور از انصاف است.
وی با بیان اینکه از 9 طبقه دو طبقه پارکینگ و هفت طبقه آن مسکونی است، ابراز داشت: هر طبقه 11 واحد را تشکیل میدهد و پس از گذشت پنج سال 51 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
این متقاضی با اشاره به اینکه سال 99 میزان تورم و قیمت طلا و دلار با حال حاضر یکسان نیست، گفت: راه و شهرسازی با متقاضیان هیچگونه قراردادی ندارد وقرارداد های مابین دستگاهی نیز برعلیه متقاضی است.
وی با تاکید بر اینکه بیمه باید توسط متقاضی پرداخت شود نه متقاضی عنوان کرد: با این حال متقاضی بیمه را نیز پرداخت میکند. صدای ما به جایی نمیرسد و مشکلمان را به جایی نمیتوانیم منعکس کنیم.
جعفر قزوینیان مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم گفت: طرح نهضت ملی مسکن در استان زنجان بهخوبی پیش میرود و میانگین ساخت مسکن هم بالاست و زنجان جزو پیشتازان کشوری است.
وی افزود: طرح نهضت ملی مسکن دو بال دارد؛ یک بال آورده مردمی و یک بال دیگر تسهیلات بانکی است و اگر هرکدام از این بالها آسیب ببیند قطعاً ادامه مسیر به سختی پیش میرود.
این مسئول گفت: طی چند سال گذشته مواد اولیه ساخت مسکن از جمله میلگرد، سیمان، حق کارگر و ... افزایش یافته است و طبیعی است که قیمت ساخت مسکن افزایش یابد.
وی با بیان اینکه گلایههای متقاضیان را درک میکنیم گفت: ولی متقاضیان توجه داشته باشند که در حالی صاحبخانه خواهند شد که در وضعیت فعلی بازار، حداقلترین را پرداخت کردهاند.
قزوینیان با بیان اینکه هرچند ماه حدود یک هزار واحد به متقاضیان تحویل داده میشود گفت: تسهیلات بانکی هم رشد خوبی داشت و کمک کننده آورده متقاضیان شد.
انتهای پیام/
∎