شناسهٔ خبر: 70521522 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سلامت نیوز | لینک خبر

سقط جنین و سندرومی که می‌تواند زندگی مادر را تغییر دهد

سقط جنین، به‌ویژه در مواردی که به‌طور مکرر و با روش‌های نامناسب انجام می‌شود، می‌تواند عوارض جدی و غیرقابل درمانی برای مادر به همراه داشته باشد. یکی از این عوارض، «سندروم آشرمن» است که ناشی از آسیب‌های وارده به رحم، به‌ویژه به‌دلیل کورتاژهای خشن و عمیق است.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،طبق اعلام وزارت بهداشت، سالانه حدود ۱۰ هزار سقط جنین قانونی و پزشکی در کشور انجام می‌شود، اما این رقم به‌طور قابل توجهی بیشتر است، چرا که بسیاری از سقط‌ها به‌صورت غیرقانونی و خارج از مراکز درمانی انجام می‌گیرد. آمارها حاکی از آن است که در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱، حدود یک‌میلیون سقط جنین در کشور رخ داده است. بسیاری از این سقط‌ها در خانه‌ها و با استفاده از قرص‌های غیرمجاز خونریزی‌دهنده انجام می‌شوند.

عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدت سقط جنین

سقط جنین می‌تواند عوارض جسمی زیادی را به‌دنبال داشته باشد که به دو دسته کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شود. عوارض کوتاه‌مدت شامل انواع عفونت‌ها و خونریزی‌ها است که در صورت تشدید می‌تواند برای مادر مشکل‌ساز شود. از سوی دیگر، سقط‌های ناایمن و غیرقانونی می‌تواند منجر به عفونت‌های مزمن مانند عفونت‌های لگنی شود. همچنین، این زنان ممکن است دچار سقط‌های مکرر یا زایمان زودرس شوند.

سندروم آشرمن چیست؟

«سندروم آشرمن» به چسبندگی غیرطبیعی در داخل رحم گفته می‌شود که می‌تواند به دلیل آسیب‌های مختلفی از جمله کورتاژهای خشن و مکرر ایجاد شود. در این سندروم، لایه مخاطی رحم به هم چسبیده و قادر به رشد و آماده‌سازی برای بارداری نمی‌شود. این عارضه می‌تواند باعث اختلال در قاعدگی و مشکلات جدی برای بارداری در آینده شود.

علت بروز سندروم آشرمن

به گفته شیرین نیرومنش، متخصص زنان و زایمان، یکی از علل اصلی بروز سندروم آشرمن، کورتاژهای خشن و مکرر است. این نوع کورتاژها معمولاً در افرادی که تمایل به سقط جنین عمدی دارند و در شرایط غیربهداشتی انجام می‌دهند، باعث آسیب به مخاط آندومتر و در نتیجه چسبندگی رحم می‌شود. علاوه بر کورتاژ، عمل‌های جراحی دیگری مانند سزارین و میومکتومی نیز می‌توانند منجر به بروز این سندروم شوند.

تشخیص و درمان سندروم آشرمن

تشخیص آشرمن معمولاً از طریق معاینات بالینی و تصویربرداری مانند هیستروسکوپی و رادیولوژی انجام می‌شود. در برخی موارد، درمان سندروم آشرمن با استفاده از روش‌های هیستروسکوپی انجام می‌شود، جایی که پزشک با کمک دوربین داخل رحم، چسبندگی‌ها را جدا می‌کند. همچنین استفاده از داروهای هورمونی می‌تواند به رشد مخاط رحم و بازسازی آن کمک کند.

پیشگیری از سندروم آشرمن

برای پیشگیری از بروز سندروم آشرمن، رعایت بهداشت فردی و درمان سریع عفونت‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است. زنان باید در صورت مشاهده هرگونه علائم عفونت مانند خارش، سوزش و ترشحات بدبو به پزشک مراجعه کنند. همچنین، استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری در صورت عدم تمایل به بچه‌دار شدن می‌تواند از بروز سقط‌های غیرایمن و مشکلات بعدی جلوگیری کند.

در نهایت، توجه به این نکته ضروری است که درمان سریع و مؤثر می‌تواند از بروز عوارض شدیدتر جلوگیری کند و شانس بارداری مجدد را برای فرد افزایش دهد. اما در صورتی که فرد به موقع به پزشک مراجعه نکند، این بیماری می‌تواند به ناباروری دائمی منجر شود.

برچسب‌ها: