شناسهٔ خبر: 70520216 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

تعداد دفعات سرماخوردگی در کودکان/ چه زمانی باید نگران شد؟

سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دوران کودکی است که به دلیل سیستم ایمنی در حال تقویت و تماس بیشتر کودکان با سایرین، ممکن است مکرراً به آن مبتلا شوند. اما سوال مهم این است که کودکان در سال چندبار می‌توانند سرما بخورند و چه زمانی باید نگران تب و تشنج ناشی از آن باشند؟ در این مطلب به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهیم و نکات مهمی را درباره پیشگیری و درمان سرماخوردگی و تب کودکان مطرح می‌کنیم.

صاحب‌خبر -

سیستم ایمنی کودکان در سال‌های اولیه زندگی در حال تقویت شدن است و به همین دلیل، آن‌ها به‌ویژه در تماس با سایر کودکان در محیط‌های شلوغ مثل مهدکودک و مدرسه بیشتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی و عفونت‌های ویروسی هستند. این امر باعث می‌شود که سرماخوردگی یکی از بیماری‌های رایج دوران کودکی باشد. حال این سوال پیش می‌آید که چندبار سرماخوردگی در سال برای کودکان طبیعی است و آیا این بیماری باید محدودیت خاصی داشته باشد؟

به گزارش سلامت نیوز، طبق نظر پزشکان متخصص اطفال، کودکان در سنین مختلف می‌توانند بین ۶ تا ۸ بار در سال به سرماخوردگی مبتلا شوند و این مسئله به‌طور معمول در فرآیند تقویت سیستم ایمنی آن‌ها طبیعی است. در حالی که بسیاری از والدین به دنبال روش‌های مختلف مانند ویتامین C و رژیم‌های غذایی خاص برای تقویت سیستم ایمنی فرزندان خود هستند، هیچ شواهد علمی مبنی بر تاثیرگذاری این قرص‌ها و غذاها در جلوگیری از سرماخوردگی کودکان وجود ندارد.

پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا در کودکان

به‌منظور کاهش شیوع آنفولانزا و سرماخوردگی، توصیه می‌شود که واکسن آنفولانزا به کودکان زیر پنج سال تزریق شود. همچنین، والدین باید کودکان خود را از حضور در مکان‌های شلوغ که احتمال تماس با افراد مبتلا به ویروس زیاد است، دور نگه دارند. این کار کمک می‌کند تا خطر ابتلا به بیماری کاهش یابد.

تب و تشنج در کودکان: چه زمانی نگران شویم؟

تب یکی از علائم شایع در کودکان است و در صورتی که دمای بدن کودک از ۳۸ درجه سانتیگراد بالاتر رود، ممکن است به تشنج منجر شود. در این شرایط، اگر کودک بین ۲ تا ۵ سال دچار پرش عضلات یا کاهش هوشیاری شد، این وضعیت معمولاً به نام "تب و تشنج" شناخته می‌شود که به‌طور معمول خوش‌خیم است و نگرانی چندانی ندارد. البته اگر تشنج مکرر و طولانی شود، به‌ویژه در صورتی که بیش از ۱۵ دقیقه طول بکشد، مشورت با پزشک و انجام MRI توصیه می‌شود.

نکات پیشگیرانه برای تب و تشنج

برای جلوگیری از تشدید تب و پیشگیری از تشنج، والدین می‌توانند کودکان خود را با آب ولرم (نه سرد) پاشویه کنند. در صورت بروز تشنج، بهترین کار این است که کودک را به پهلو بخوابانید و فوراً با اورژانس تماس بگیرید تا اقدامات لازم برای درمان صورت گیرد.