شناسهٔ خبر: 70519214 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

"کامیون‌های برقی" گامی بلند به سوی هوای پاک

نتایج یک تحقیق جدید نشان داده که کامیون‌های برقی تا چه اندازه در کاهش آلودگی هوای شهرها نقش خواهند داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهرهای سراسر جهان در حال اتخاذ اقداماتی برای محافظت از ساکنان خود در برابر خطرات آلودگی ناشی از خروجی اگزوز خودروها هستند.

به گفته آژانس حفاظت محیط‌زیست ایالات متحده (EPA)، آلایندگی ناشی از کامیون‌ها یکی از عوامل اصلی انتشار گازهای گلخانه‌ای است و ساکنان مناطقی که در آن‌ها فعالیت کامیون‌ها زیاد است، در معرض آلودگی‌های بیشتری قرار دارند که می‌تواند مشکلات تنفسی آن‌ها را تشدید کند.

در طول سال‌ها، جاده‌های شهری شاهد عبور و مرور فراوان وسایل نقلیه سنگین در مسیرهای باریک اطراف پایانه‌های حمل‌ونقل و مناطق صنعتی بوده‌اند. این کامیون‌ها ذرات معلق ریز و دی‌اکسید نیتروژن منتشر می‌کنند که با تحریک ریه‌ها و افزایش هزینه‌های بهداشتی مرتبط هستند. همچنین، این وسایل نقلیه آلاینده‌هایی تولید می‌کنند که موجب تشکیل مه‌دود و کاهش دید در محیط‌های شهری می‌شوند.

مطالعات اخیر نشان داده که آلودگی ناشی از وسایل نقلیه سنگین با مشکلات جدی سلامت مرتبط است. لذا تعداد فزاینده‌ای از تحقیقات، امکان استفاده از برق به‌جای گازوئیل یا بنزین در کامیون‌های سنگین و خودروهای حمل‌ونقل را بررسی می‌کنند.

برایان نیس؛ تحلیل‌گر سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (GIS) و مدرس در مؤسسه محیط‌زیست دانشگاه UNC، با تیم خود کیفیت هوا و مزایای سلامت ناشی از برقی‌سازی وسایل نقلیه متوسط و سنگین (MHDEV) در نیویورک را ارزیابی کرده است.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که اگر نیویورک تا سال 2040 موفق به اجرای گسترده کامیون‌های برقی شود، هزینه‌های مرتبط با سلامت ممکن است تا 2.4 میلیارد دلار کاهش یابد.

کامیون‌های برقی به‌جای سوخت‌های فسیلی که دی‌اکسید کربن و دیگر آلاینده‌ها تولید می‌کنند، از باتری‌های قابل شارژ استفاده می‌کنند.

برخی ناوگان‌های شهری، قبلاً خودروهای تحویل کالا را به ون‌های برقی تغییر داده‌اند. پژوهشگران این اقدام را گامی به سوی کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و کاهش هزینه‌های سلامت عمومی می‌دانند.

کامیون‌های برقی و انتشار دی‌اکسید نیتروژن (NO2)

دی‌اکسید نیتروژن که در اثر سوختن سوخت‌های فسیلی در دماهای بالا تولید می‌شود، یکی از عوامل اصلی فشارهای تنفسی است. تحقیقات متعدد نشان داده‌اند که کاهش NO2 می‌تواند حملات آسم را کاهش دهد.

دانشمندان با بررسی مقالات منتشرشده بین سال‌های 1990 تا 2024، به این نتیجه رسیدند که تقریباً همه مطالعات شواهدی از تأثیرات مثبت سلامت ناشی از انتقال به وسایل نقلیه برقی یا هیبریدی ارائه داده‌اند.

برخی یافته‌ها نشان دادند که مزایای کاهش انتشار NO2 می‌تواند بخش عمده‌ای از دستاوردهای سلامت را در سناریوی برقی‌سازی تشکیل دهد.

هزینه انتقال به کامیون‌های برقی

تغییر کامیون‌های شهری به نیروی برقی نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین در سیستم‌های باتری و تجهیزات شارژ است. ناوگان‌ها باید هزینه‌های اولیه کامیون‌های جدید را در نظر بگیرند، اما کاهش هزینه‌های سوخت و تعمیر و نگهداری می‌تواند این قیمت را جبران کند. کامیون‌های برقی همچنین انتشار گازهای گلخانه‌ای و عوامل مه‌دود را کاهش می‌دهند که این امر با کاهش مراجعات به پزشک مرتبط است.

درحال حاضر دولت‌های بیشتری در حال تصویب قوانین و ارائه مشوق‌هایی مانند تخفیف برای خرید کامیون‌های برقی یا نصب ایستگاه‌های شارژ بیشتر هستند. برنامه‌ریزان، کامیون‌های برقی را فرصتی برای دستیابی به اهداف اقلیمی و کاهش هزینه‌های بهداشتی خانواده‌ها می‌دانند. این حرکت می‌تواند جاده‌ها را به مسیرهایی پاک‌تر برای همه تبدیل کند.

انتهای پیام/