به گزارش شرق؛ با وجود سکون قیمتها در بازار جهانی طلا، اما بازار طلا و سکه تحتتاثیر تغییر قیمت دلار، رکوردهای جدیدی را در بازار ثبت کردند؛ به طوری که سکه ۲.۷ درصد و طلا ۲.۳ درصد گران شد. این در شرایطی است که هر دلار آمریکا افزایش ۲.۱ درصدی را ثبت کردند.
برخی از کارشناسان عنوان میکنند که افزایش قیمت دلار هماکنون بازار طلا و سکه را دچار شوک افزایشی کرده و قیمتها را در این بازارها بالا برده است.
طلا ۱۱۹ هزار تومان گران شد
۲.۳ درصد، میزان افزایشی است که هر گرم طلای ۱۸عیار در اولین روز هفته در بازار ثبت کرد. بر همین اساس، هر گرم طلای ۱۸عیار در روز شنبه با افزایش ۱۱۹ هزار تومانی، یک کانال بالا پریده و به ۵ میلیون و ۲۶۳ هزار تومان رسید. هر مثقال طلا هم رشد ۵۲۰ هزار تومانی قیمت را تجربه کرد و ۲۲ میلیون و ۷۹۳ هزار تومان شد.
تکنیکالیستها عنوان میکنند طلا در روزهای آینده در محدوده حمایتی ۲۲ میلیون تومان و محدوده مقاومتی ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان نوسان خواهد داشت؛ به طوری که اگر سطح حمایتی ۲۲ میلیون تومان را از دست بدهد، احتمال کاهش قیمت به کانال ۲۱ میلیون تومان وجود دارد. اما اگر بتواند مقاومت ۲۲ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان را بشکند، ورود به کانال ۲۳ میلیون تومان محتمل خواهد بود.
سکه دوباره رکورد زد
قیمت سکه در بازار رکورد جدید را ثبت کرد. هر قطعه سکه امامی در بازار تهران با افزایش یک میلیون و ۵۵۰ هزار تومانی، به ۵۷ میلیون و ۶۲۰ هزار تومان رسید. قیمت سکه بهار آزادی نیز رشد یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومانی را ثبت کرد و ۵۵ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان شد.
نیمسکه اما ۹۵۰ هزار تومان و ربعسکه ۵۰۰ هزار تومان افزایش قیمت داشت. هر قطعه نیمسکه در بازار به قیمت ۳۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و ربعسکه ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تغییر کرد.
- دلار دو کانال بالا پرید
در اولین روز هفته اما میزان تغییر قیمت دلار عجیب بود. هر دلار آمریکا با افزایش یک هزار و ۶۷۵ تومان، به ۸۱ هزار و ۶۰ تومان تغییر کرد. یورو هم ۲ هزار و ۴۰ تومان گران شد و ۸۵ هزار و ۳۰۰ تومان شد.
احمد مجتهد، کارشناس مسایل اقتصادی درباره افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر میگوید: قیمت دلار در بازار آزاد از ابتدای سال تاکنون حدود ۳۰ درصد نوسان داشته؛ این در حالی است که نرخ تورم ۳۷ درصد بوده است؛ بنابراین باتوجه به نرخ رشد تورم، نوسان قیمت دلار در حد کمتر از تورم منطقی به نظر میرسد.
وی با اشاره به اینکه نرخ ارز در کشور به علتهای مختلفی مانند افزایش تقاضا، تحریم، تنش و اتفاقات سیاسی و تغییر در متغیرهای اقتصادی دچار نوسان میشود، عنوان میکند: افزایش قیمت دلار در زمان فعلی به علت اتفاقات سیاسی خاورمیانه مخصوصا سوریه رخ داده که گذرا و موقتی است. در زمان بروز تنشهای سیاسی، بازارهای مالی به سرعت به اخبار و تحولات واکنش نشان میدهند و همین واکنش فوری مردم منجر به افزایش تقاضا برای ارز به عنوان یک دارایی امن میشود؛ در نتیجه با افزایش تقاضا قیمت دلار نیز بالا میرود.
این کارشناس اقتصادی تاکید میکند: افزایش نرخ ارز ناشی از تنشهای سیاسی میتواند تاثیرات فوری بر بازارهای مالی داشته باشد؛ اما در بلندمدت، اگر شرایط سیاسی بهتر شود، ممکن است نرخ ارز به حالت قبلی خود بازگردد و اثرات منفی آن بر اقتصاد و بازارهای مالی نیز از بین برود.
مجتهد متذکر میشود: نوسانات ناشی از تنشهای سیاسی معمولا کوتاهمدت هستند؛ به طوری که بعد از کاهش شوکها، روند صعودی متوقف میشود و حتی در مواقعی به حالت قبل خود بازمیگردد؛ در نتیجه افراد در هنگام خرید دلار باید احتیاط کنند تا در آینده متضرر نشوند.