پس از آنکه در روزهای گذشته دو هواپیمای نسل ششم نظامی در آسمان چین مشاهده و تصاویر آن در شبکههای اجتماعی منتشر شد، اکنون نوبت به یک پهپاد عجیب و غریب رسیده که با نام دبلیو زد-۹ عقاب الهی شناسایی میشود. البته اصالت این فیلم را هنوز نمیتوان به طور دقیق تایید کرد.
عقاب الهی دبیلو زد-۹
به گزارش عصرایران، جستوجو درباره عقاب الهی ما را به اطلاعات سال ۲۰۱۵ میرساند که نخستین بار نام این پرنده مطرح شد، درباره آن آمده است:
از زمانی که در مه ۲۰۱۵ تصاویر جدیدی از «عقاب الهی»، پهپاد غولپیکر چین منتشر شد، توجه بینالمللی زیادی به این هواپیمای بدون سرنشین جلب شد. با طراحی دو بدنهای و عظیم خود که رادارهای ضد رادرگریزی قوی را حمل میکند، این پهپادها میتوانند بخشی کلیدی از استراتژی نظامی هجومی و دفاعی چین در سالهای آینده باشند.
انتظار میرود که گروههایی از پهپادهای عقاب الهی، خط هشدار زودهنگام برای شناسایی تهدیداتی مانند موشکهای کروز و بمبافکنهای پنهان کار در فضای هوایی چین ایجاد کنند و همچنین قادر باشند ماموریتهایی مانند شکار ناوهای هواپیمابر در آبهای آزاد اقیانوس آرام را انجام دهند.
در اواخر ژوئن ۲۰۱۵، تصاویر جدیدی از نمونه اولیه عقاب الهی منتشر شد که دید واضحتری از جزئیات آن فراهم کرد. عقاب الهی دارای یک موتور واحد است که در میان بالهای دم آن قرار دارد و قطر آن بیش از یک متر است. این موتور احتمالاً یک توربوفن غیر پسسوز متوسط است که بین ۳ تا ۵ تن نیروی رانش تولید میکند و به طور معمول برای تامین نیروی یک پهپاد با وزن برخاستی حداکثر ۱۲ تا ۱۸ تن کافی است.
برای مقایسه، بزرگترین پهپاد آمریکایی که در خدمت عمومی است، RQ-۴ گلوبال هاوک، از یک موتور توربوفن F-۱۳۷-RR-۱۰۰ با ۳.۴ تن نیروی رانش استفاده میکند. عقاب الهی دارای یک سیستم فرود پنجچرخ است. طراحی دو بدنهای به این دلیل انتخاب شده که سطح کافی برای حمل رادارهای بزرگ فراهم کند و در عین حال حجم داخلی و وزن را به حداقل برساند.
پیش بینیهایی در رابطه با ابعاد بدنه نیز وجود دارد، اما دقیق نیستند ولی آنچه قطعی است این پهپاد در نوع خود غول پیکر محسوب میشود.
اندازهگیریهای انجام شده در Google Earth نشان میدهد که پهپاد عقاب الهی تقریباً ۴۰ متر طول بال و ۱۵ متر طول بدنه دارد.
مهمترین ویژگی پهپاد عقاب الهی به سخت افزار ویژه مقابله با عملیاتهای هوایی دشمن مبتنی بر فناوریهای رادارگریز مربوط میشود. رادارهای این پهپاد که در ساختار بدنه جانمایی و هم سطح شدهاند پوشش ۳۶۰ درجهای ارائه میدهند و میتوانند اهداف را بدون توجه به شرایط جوی و ویژگیهای رادار گریز شناسایی کنند.
اکنون با تصاویر مربوط به پرواز این پهپاد که اگر واقعی باشد میتوان گفت چین یک گام مهم دیگر را به سمت توسعه قابلیتهای درگیری و شناسایی هوایی/نظامی برداشته است.