شناسهٔ خبر: 70516448 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: سلام نو | لینک خبر

گرانی بلیت کنسرت برای سومین‌بار

 قیمت بلیت کنسرت برای سومین‌بار طی امسال گران شد و به سقف ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، قیمت بلیت کنسرت، برای سومین‌بار طی امسال گران شد تا سقف اجرای زنده موسیقی، با افزایش ۱۸درصدی به ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان برسد.

قیمت بلیت کنسرت برای سومین‌بار طی امسال گران شد و به سقف ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید. این افزایش قیمت در شرایطی رخ داده که حداکثر قیمت بلیت، پیش از این ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده است.

مقوله افزایش قیمت بلیت برای سال ۱۴۰۳، موضوع تازه‌ای نیست. کنسرت‌ها، فروردین امسال را با ۸۹۵ هزار تومان آغاز کردند. این رقم برای مهرماه به ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسید و اکنون نیز به ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. سقف قیمت بلیت کنسرت برای اجراهای تا ۲۸ اسفند ۱۴۰۲، ۷۹۹ هزار تومان بود. این رقم برای سال ۱۴۰۱، ۶۹۹ هزار تومان و برای اجراهای سال ۱۴۰۰، ۴۹۵ هزار تومان بود. تا پیش از آغاز همه‌گیری کرونا نیز سقف بلیت‌های کنسرت پایتخت به ۲۹۵ هزار تومان می‌رسید.

وقتی کنسرت سال‌هاست یک کالای لوکس شده

تا پیش از این، عرف بر این بود که با پایان یافتن ماه صفر و به انتها رسیدن محدودیت ۲ ماه اجرای زنده در کشور، سقف قیمت بلیت با توجه به عواملی چون افزایش تعرفه‌های بخش خصوصی برای تامین پروداکشن‌هایی چون نور، صدا، ال‌ای‌دی‌ها و دستمزد کادر فنی و البته بالا رفتن چند ۱۰درصدی اجاره‌بهای سالن‌ها، این افزایش قیمت بلیت در ابتدای ماراتن ۱۰ماهه فعالیت خواننده‌های که عموما با بندهایی جدید برای سال جدید خود برنامه‌ریزی کرده بودند، رقم می‌خورد ولی اینکه این اتفاق برای امسال از نخستین روزهای سال رقم خورده و تاکنون ۳ بار پوسته دریده، نکته عجیبی است که تاکنون سابقه چندانی نداشته است.

این روند سبب شده تا کنسرت طی سالیان اخیر به یک کالایی لوکس تبدیل شود که در انحصار قشر خاصی قرار می‌گیرد. تهیه‌کنندگان حوزه موسیقی، بارها در این مورد صحبت کرده و این موضوع را متوجه اجاره‌بهای سالن‌ها دانسته‌اند. این سالن‌ها بابت صدا، ال‌ای‌دی، بیمه مخاطبان، پارکینگ، اتاق تشریفات، سالن پذیرایی و . . . هزینه‌های بالایی می‌طلبند. حالا به این رقم دستمزد خواننده، گروه نوازنده، صدابردار و... هم اضافه و سبب می‌شود که حتی اگر ۳۰ صندلی یک کنسرت خالی بماند، آن برنامه، صرفه اقتصادی چندانی برای تهیه‌کننده موسیقی نداشته باشد.

حتی برخی از این سالن‌ها، فاکتورهای عجیبی برای کنسرت‌گذارها در نظر می‌گیرند. به عنوان مثال بک‌استیج در تمام جهان، به همراه سالن در اختیار گروه قرار می‌گیرد اما برخی سالن‌های پایتخت، بابت این امکان و جدای از هزینه سالن برگزاری، هزینه‌های سنگینی دریافت می‌کنند که سبب می‌شود تا افزایش مبلغ بلیت به تنها راهکار کنسرت‌گذار برای صرفه اقتصادی تبدیل شود.

ضرورت ترمیم قیمت بلیت

تا پیش از این قرار بود هزینه کنسرت‌ها با حذف برخی موارد تشریفاتی و زائد، ترمیم شود اما این اتفاق رخ نداد تا قیمت بلیت به بهای امروزی برسد. این سقف بهای بلیت نیز احتمالا تا اول فروردین سال آینده و نهایتا تا اواخر ماه صفر برقرار خواهد ماند و احتمال افزایش بها در بازه‌های بعدی نیز این نگرانی را به وجود می آورد، فشار اقتصادی به مخاطبان کنسرت افزایش یابد.

با نگاهی به وضعیت خرید بلیت‌ها متوجه می‌شویم که این افزایش قیمت بلیت، یک سکته ناقص را در فرآیند استقبال رقم زده و سبب شده تا خوانندگان کمتری بتوانند به فروش کامل بلیت‌ها پیش از اجرا موفق شوند. ورود هوشمندانه دفتر موسیقی به این مساله می‌تواند با رایزنی و تعامل، زمینه کاهش سهم سالن‌دارها را فراهم آورد چرا که مسبب اصلی این افزایش قیمت، اجاره سالن‌هاست که در صورت تعدیل، قطعا قیمت بلیت نیز خواهد شکست و در چنین مرزهایی تثبیت نخواهد شد.