شناسهٔ خبر: 70515999 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

سخنگوی شورای نگهبان: در انتخابات به دنبال شفاف سازی بودیم

هادی طحان نظیف گفت: انتخابات یکی از مهمترین محل‌های بروز مردم‌سالاری دینی است. مردم‌سالاری دینی حرف نو انقلاب اسلامی است که باید هر چه بیشتر به مرحله اجرا برسد.

صاحب‌خبر -

هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان در نشست مدیران ستادی و روسای دفاتر استانی نظارت و بازرسی انتخابات شورای نگهبان که در مشهد مقدس برگزار شد به ارائه گزارش مختصری از فعالیت‌های حوزه اطلاع‌رسانی این نهاد در یک سال گذشته پرداخت و عنوان کرد: برای تحقق سیاست‌های کلی انتخابات و اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در محافل دانشگاهی و رسانه‌ای متعددی طرح و بر این موضوع تاکید شد که خوشبختانه ضمن ایجاد ادبیات مشترک، قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اصلاح شد.

به گزارش ایسنا، وی تاکید کرد که اصلاح قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی قابل تقدیر است، اما همچنان با وضع مطلوب و تحقق سیاست‌های کلی انتخابات فاصله زیادی داریم.

سخنگوی شورای نگهبان در این بخش به این موضوع هم اشاره کرد که در یک سال گذشته تلاش شد، فرآیند‌های انتخاباتی اطلاع‌رسانی شوند و در این باره شفاف‌سازی لازم صورت گیرد.

طحان نظیف همچنین گفت: در یک سال گذشته ۵ مرحله از ۳ انتخابات مهم یعنی انتخابات‌های مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و ریاست‌جمهوری برگزار شد که برخی از آنها در موعد مقرر و برخی زودهنگام انجام شد. در این رابطه لازم می‌دانم از مدیران و کارشناسان ستادی، روسای دفاتر نظارت و بازرسی انتخابات و ناظران انتخاباتی در سراسر کشور قدردانی کنم.

سخنگوی شورای نگهبان در ادامه سخنانش اظهار کرد: انتخابات یکی از مهمترین محل‌های بروز مردم‌سالاری دینی است. مردم‌سالاری دینی حرف نو انقلاب اسلامی است که باید هر چه بیشتر به مرحله اجرا برسد.

وی سپس با اشاره به سخنان متعدد امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب درباره نقش و اهمیت مردم عنوان کرد: امام خمینی (ره) فرمودند مردم ولی نعمت ما هستند مقام معظم رهبری نیز فرمودند بدون آرا، حضور و خواست مردم خیمه نظام جمهوری اسلامی ایران برپا نمی‌شود و نمی‌ماند لذا ما باید این معانی را در قلب خود احساس کنیم.

این عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: مشارکت مردم مستحکم‌کننده پایه‌های نظام جمهوری اسلامی ایران است. از این رو دشمنان همواره به دنبال کاهش مشارکت هستند؛ بنابراین تلاش برای افزایش مشارکت باید راهبرد دائمی دلسوزان نظام باشد.

طحان‌نظیف درباره دیدگاه شورای نگهبان درباره مشارکت نیز اینگونه توضیح داد که شورای نگهبان همواره حامی مشارکت بوده و بر این موضوع تاکید کرده است.

وی البته این نکته را هم گفت که طبق نظرسنجی‌ها عوامل مختلفی همچون وضعیت اقتصادی و وعده‌هایی که تحقق نمی‌یابد در کاهش مشارکت نقش دارد که هر کدام وزن خاصی دارند که برخی وزنشان بسیار بیشتر از موضوع بررسی صلاحیت‌هاست، اما همان گونه که بار‌ها گفته‌ایم همه نهاد‌ها باید تلاش کنند تا عامل مربوط به خود را کاهش دهند؛ لذا با اینکه مشارکت به عوامل مختلفی برمی‌گردد، اما همواره برای شورای نگهبان اهمیت داشته و این شورا ضمن تاکید برای اجرای قانون و قانون‌مداری همیشه در این مسیر تلاش کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان که در جمع روسای دفاتر نظارت و بازرسی انتخابات استان‌های سراسر کشور سخن می‌گفت، درباره ناظران انتخاباتی گفت: شبکه نظارت سرمایه مهمی برای کشور است. هجمه‌های دشمنان و بدخواهان به شبکه نظارت از ابتدای شکل‌گیری تاکنون به این دلیل بوده که این شبکه در سلامت انتخابات موثر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: شبکه نظارت علاوه بر اینکه تضمین‌کننده سلامت انتخابات است، در جهاد تبیین و اصلاح فرهنگ انتخابات نیز می‌تواند نقش‌آفرین باشد لذا باید برای بهره‌مندی از این ظرفیت و فرصت برنامه‌ریزی کرد. اعضای شبکه نظارت باید مجاهدان عرصه جهاد تبیین باشند. البته جهاد تبیین فقط گفتار و سخنرانی نیست، رفتار صحیح بخش مهمی از جهاد تبیین است. رفتار ما باید به نحوی باشد که بی طرفی، عدالت و انصاف شبکه نظارت را در ذهن جامعه جا بیندازد.

طحان‌نظیف بیان کرد: شورای نگهبان در جنگ ترکیبی که از سوی دشمنان تحمیل شده مورد هجمه است که هدف نیز مخدوش کردن سلامت انتخابات است. از منظر رسانه‌ای اگر روایت نکنیم، روایت خواهیم شد و وقتی از سوی دیگران روایت شویم، ممکن است به دلخواه آنها روایت شویم، آنگاه روایت غلط پدید خواهد آمد و آن روایت مسلط خواهد شد.

وی تصریح کرد: یکی از تاکتیک‌های دشمنان در هجمه به شورای نگهبان ایجاد ابهام و تردید است. از این رو باید برای پاسخ به شبهات تلاش کرد و جهاد تبیین انجام داد. شبکه نظارت در این رابطه می‌تواند نقش مهم و اثرگذاری ایفا کند. مردمی بودن شبکه نظارت یک فرصت بی‌بدیل برای دریافت شبهات و پاسخ به افکار عمومی است.