شناسهٔ خبر: 70514834 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

مدرس آینده ‌پژوهی و استاد دانشگاه تهران:

فعالان اقتصادی رویکرد آینده پژوهی را در برنامه قرار دهند/ضرورت توجه به هوش مصنوعی و اینترنت رفتار توسط فعالان اقتصادی

اصفهان - مدیر مرکز مطالعات آینده‌پژوهی دانشگاه تهران گفت: هوشمندی مهم‌ترین رمز موفقیت در دنیای امروز محسوب می‌شود و در این مسیر فعالان اقتصادی رویکرد آینده پژوهی را در برنامه قرار دهند.

صاحب‌خبر -

اقتصادآنلاین؛ گروه استان ها_ سعید خزایی، در جلسه کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان، در جمع فعالان عرصه معدن حاضر در این نشست، با اشاره به اهمیت مطالعات آینده‌پژوهی در برنامه‌ریزی فعالان اقتصادی، توجه به آینده را نیز مهم‌ترین رکن برنامه‌ریزی دانست و اظهار کرد: برای تصمیم‌گیری درست در ارتباط با آینده و برنامه‌ریزی درباره آن یک مدیر باید بتواند اتفاقات آینده را به درستی ببیند و پیش بینی کند.

وی با بیان اینکه هوشمندی مهم‌ترین رمز موفقیت در دنیای امروز محسوب می‌شود، افزود: در شرایطی قرار داریم که حتی افراد باسابقه و با تجربه نیز قادر به پیش بینی آینده نیستند، بنابراین باید هوشیارانه شرایط را سنجیده و محیط آینده و جایی که تصمیم‌ها اجرایی می شود را بشناسیم.

افراد هوشمند هماهنگ با محیط خود را تغییر می دهند

مدیر مرکز مطالعات آینده‌پژوهی دانشگاه تهران با بیان اینکه یادگیری فرایندی است که باید در طول عمر انسان ادامه داشته باشد، تاکید کرد: افراد هوشمند در سازگاری با محیط خود هستند بدین معنا که هماهنگ با محیط خود را تغییر می دهند، در این راستا شرکت‌ها و سازمان‌ها باید رویکرد آینده‌پژوهی را در برنامه خود قرار دارند.

وی ادامه داد: یقینا در مسیر آینده پژوهی و بررسی و پیش بینی رویدادها، برخی متغیرها تحت کنترل ما نخواهد بود و حتی اعداد و ارقام نیز قطعیت تام ندارند، بر این اساس باید پیش بینی آینده های مختلف را داشته و بر اساس داده‌های دقیق، احتمالات وقوع را بررسی کنیم.

خزایی با بیان اینکه نگاهی دقیق به زندگی افراد ثروتمند نشان می دهد که این افراد داده‌های فراوان و درک درست از شرایط دارند، گفت: عصر تازه‌ای در حال شکل‌گیری است و مدیران ما در عرصه های مختلف از جمله صنعت و معدن باید درکی از مولفه های درست عصر جدید داشته و از توجه به هوش مصنوعی، اینترنت رفتار و شخصی‌سازی داده‌ها غافل نشوند.

وی با اشاره به اینکه در کشور ایران باید احتمال صدور قطعنامه شورای امنیت علیه و اعمال تحریم‌های همه جانبه و چالش ما با دنیای غرب مدنظر ما باشد، گفت: موضوعات محیط زیستی مانند تأثیر مسائل زیست‌محیطی و تغییرات اقلیم، خشکسالی، سیل، مشکلات ریزگردها، آلایندگی و گرمایش جهانی در فعالیت معادن مطرح است.

تاثیر ناترازی انرژی بر تولید، اقتصاد و رفاه جامعه

مدرس آینده پژوهی و استاد دانشگاه تهران ادامه داد: همچنین تخصیص مالیات بر تولید زباله، مالیات بر آلایندگی، ممنوعیت بسته‌بندی یکبار مصرف، جرم‌انگاری دورریز مواد غذایی، مالیات بر تولیدکننده کربن و جایگزینی سبک زندگی دوستدار محیط‌زیست از جمله ابعاد ابعاد مهم در آینده‌پژوهی عرصه معادن برآورد می شود. 

وی با بیان اینکه ناترازی انرژی بر  تولید، اقتصاد و رفاه جامعه تاثیر گذاشته است، گفت:  تشدید ناترازی گاز و  نیاز مبرم به واردات، ناترازی بودجه، کاهش ارائه خدمات، اعمال فشار به نظام بانکی، ناترازی بانکی، افزایش نقدینگی و تشدید تورم افسارگسیخته از مواردی است که در این آینده پژوهی باید مورد توجه باشد.