به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری فارس بعدازظهر امروز در سالن همایشهای شهر شیراز برگزار شد.
دکتر محمد مهدی نژاد نوری معاون علوم تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه شهدا، بخصوص شهید معصومی، شهید حادثه تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ که خانواده وی در مراسم حضور داشتند، اظهار داشت: در سوریه قبل از فروپاشی نظامی، فروپاشی ذهنی و روحی انجام شد و آرمانگرایی را از جوانان و مردم گرفتند.
وی با اشاره به حمله رژیم صهیونسیتی به لبنان و عدم دستیابی به اهداف خود، همه مردم را تا بن دندان مدیون شهدا دانست و تاکید کرد: علم ارزش ذاتی دارد و به همین دلیل است که در احادیث داریم «خدایا علممرا زیاد کن».
مهدی نژاد نوری با بیان اینکه خداوند ایمان و علم را در مرتبهای بالاتر قرار داده، با بیان احادیث و روایاتی در اینمورد، ادامه داد: در کسب علم، اسلام زن و مرد نمیشناسد و برای همه توصیه میکند.
معاون علوم تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به سنگینترین حمله هوایی رژیم صهیونسیتی به یمن، افزود: این رژیم منحوس، چون در این حوزه علم دارد، به کشتار مسلمین دست میزنن، پس اگر بخواهیم قدرت نظامی، اقتصاد، سلامت و رفاه را درست کنیم، ناچار به پیشرفت در علوم مختلف هستیم.
وی با بیان اینکه امروز دادههای رایانهای از نفت ارزش بیشتر دارد، گفت: این موارد با علم به دست میآید و با علم هم حفظ میشود و مقام معظم رهبری هم به همین دلیل در بحث علم، واژه جهاد را به کار میبرند.
مهدی نژاد نوری با اشاره به حضور بسیج در عرصههای مختلف در مشکلات طبیعی و غیرطبیعی، تصریح کرد: پای کار بودن سپاه و بسیج به معنی این نیست که میخواهد خودش حضور داشته باشد، بلکه سپاه و بسیج در این عرصهها نقش حامی و راهنما دارد.
وی با اشاره به کار بست علم و فناوری، تصریح کرد: پژوهش یا برای حل مسئله یا برای کسب مرجعیت علمی انجام میشود.
مهدی نژاد نوری هوش مصنوعی، خودمختاری رباتیک و سایبر را از اولویتهای علم روز دانست و گفت: علوم انسانی که از جنس علومنرم است، کاربرد زیادی در علوم امروز دارد.
معاون علوم تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه یکی از علوم انسانی که باید بسیار مورد توجه باشد، تاریخ است، تاکید کرد: تاریخ را باید به خوبی برای جوانان توضیح داد تا نوجوانان و جوانان ما به راحتی در دام شبهههای تاریخی نیفتند و از تاریخ پربار کشور خود اطلاع داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه برای قدرت اول در دنیا و منطقه شدن، باید قدرت علمی داشته باشیم، گفت: باید 70 درصد فعالیتهای علمی ما عملی شود تا بتوانیم به این مرحله برسیم.
وی گفت: از طرحهای جهادی مه قابلیت عملی شدن داشته باشد، پشتیبانی خواهیم کرد.
دکتر رضوی مسئول سازمان بسیج علمی و فناوری کشور با بیان اینکه به تعبیر رهبری بسیج یعنی جهاد، و بسیج اقشار مختلف دارد، اظهار داشت: بزرگترین شبکه مردمی عالم را بسیج دارد و از اول انقلاب تا کنون هروقتی هرکاری را به مردم محول کردیم، آن کار پیش رفته و در این جهاد علمی، هرکدام از ما میتواند ورود کند و نهضت و خیزش علمی را دنیای جدید با خیزش جدید منطقه نیاز دارد.
وی گفت: یکی از موارد جهاد علمی، همین جشنواره است.
آیتالله دکتر لطفالله دژکام نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز هم در این مراسم اظهار داشت: ما ضمن اینکه به تحقیقات کاربردی ارج مینهیم و استفاده میکنیم، در ایران پس از انقلاب اسلامی به مطالعات بنیادی در باب علم نیاز داریم.
وی با بیان اینکه اگر این مطالعات را انجام ندهیم، خطر این است که به راهی برویم که غربیها رفتند و باید یکی بیاید ما را اصلاح کند، ادامه داد: اگر یک دانشمند امروز بخواهد مقاله بنویسد و مبانی الهی را در مقالهاش به کار بگیرد، جامعه علمی دنیا آم را پس میزند، چون هر چیزی که بوی معنویت میدهد، از نگاه غربیها غیرعلنی تلقی میشود.
نماینده ولی فقیه در فارس با تاکید بر اینکه علمبدون معنویت راه به جایی ندارد، تصریح کرد: بسیج علمی فناوری بایت بحث علمو معنویت را جوری شروع کنیم تا فرزندان ما نخواهد در علوم مقلد غرب باشند، چراکه ما برای خودمان در این حوزه حرفها داریم.
انتهای پیام/