به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، تورم پیشران برق به طور چشمگیری افزایش یافته است؛ به طوری که تورم ماهانه و نقطه به نقطه این بخش در یازده ماه گذشته به بالاترین مقدار خود در آبان سال جاری رسیده است.
تورم ماهانه تولیدکننده بخش برق در آبان ماه امسال 8.3 درصد برآورد شده که افزایش شدیدی نسبت به مهر تجربه کرده است.
براساس جدیدترین گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه و ماهانه تولیدکننده بخش برق در آبان امسال نسبت به مهرماه افزایش یافته و تورم سالانه آن در این مدت نزولی بوده است. بنابراین با توجه به صعودی شدن تورم نقطه به نقطه و ماهانه میتوان انتظار داشت که تورم سالانه برق نیز افزایشی شود.
بنابراین با توجه به ماهیت تورم تولیدکننده، احتمالا این افزایش قیمت به زودی در تورم مصرفکننده خود را نشان میدهد.
مفهوم تورم تولیدکننده برق در یک نگاه
صنعت برق، بهعنوان یکی از ارکان اصلی زیرساختهای اقتصادی و اجتماعی هر کشوری، نقشی حیاتی در تأمین انرژی برای بخشهای صنعتی، خانگی و خدماتی ایفا میکند. این صنعت به دلیل وابستگی به سرمایهگذاریهای سنگین، تکنولوژیهای پیشرفته، و نوسانات قیمت مواد اولیه و انرژی، همواره تحت تأثیر عوامل مختلف اقتصادی قرار دارد. تورم تولیدکننده در این بخش، که به افزایش هزینههای تولید برق اشاره دارد، میتواند تصویر روشنی از وضعیت اقتصادی این صنعت ارائه دهد و بر سیاستگذاریهای کلان تأثیرگذار باشد.
تورم تولیدکننده برق شاخصی است که نشان میدهد میانگین قیمت دریافتی توسط نیروگاههای برق به ازای فروش محصول خود به شرکتهای توزیع برق چگونه تغییر کرده است. از تورم تولیدکننده برق به عنوان تورم پیشران برق نیز یاد می شود. چرا که افزایش میانگین قیمت فروش توسط نیروگاههای برق میتواند قیمت فروش برق توسط توزیع کنندگان را بالا برده و بر تورم مصرف کننده اثر بگذارد.
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر «تورم برق اوج گرفت؛ افزایش قیمت برق تولید شده همزمان با خاموشیها» بخوانید.
∎