شناسهٔ خبر: 70510865 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

امنیتی و دفاعی

افشای جزئیات تازه‌ای از انفجار پیجر‌ها در لبنان

وب‌سایت عبری «واللا» ۲ روز پس از به‌روزرسانی اهداف جنگ که شامل بازگرداندن ایمن ساکنان شمال فلسطین اشغالی به خانه‌هایشان است، جزئیات تازه‌ای از عملیات انفجار مرگبار پیجرها و دستگاه‌های ارتباطی در روزهای ۱۷ و ۱۸ سپتامبر در لبنان منتشر کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، وب‌سایت عبری «واللا» درباره انفجار پیجرها و دستگاه‌های ارتباطی در لبنان اعلام کرد، تصمیم برای اجرای این عملیات در دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گرفته شد.

طبق این گزارش، نتانیاهو درخواست کرد یک نمونه از دستگاه‌های پیجر را در دست بگیرد و بعد از آنکه از اطرافیان خود درباره دوام آن سوال کرد، آن را پرتاب کرد و به دیوار دفترش کوبید. در نتیجه این برخورد، شکافی در صفحه چوبی که دیوار را پوشانده بود، ایجاد شد اما برای دستگاه اتفاقی رخ نداد.

به گفته برخی منابع آگاه از جزئیات که این وب‌سایت نام آنها را افشا نکرد، آسیب کوچکی که به دیوار دفتر نتانیاهو وارد شده، هنوز هم ترمیم نشده است.

در ۱۷ و ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۴، هزاران پیجر دستی و صدها واکی‌تاکی که برای استفاده حزب‌الله لبنان و سایر اقشار مردم لبنان در نظر گرفته شده بود، به‌طور هم‌زمان در سراسر لبنان و سوریه در حمله رژیم صهیونیستی منفجر شدند. در این حملات، ده‌ها غیرنظامی کشته و بیش از ۳۰۰۰ نفر زخمی شدند و موجی از محکومیت بین‌المللی به راه انداخت.

این عملیات به ظن صهیونیست‌ها با هدف تضعیف مقاومت لبنان بود که ناکام ماند. رژیم صهیونیستی مدعی است که این اقدامات را علیه مقاومت انجام داد، اما در نهایت مشخص شد که چندین کودک غیرنظامی و تعداد دیگری از زنان لبنانی هدف گرفته شده و به شهادت رسیدند.

یکی از مسوولان ارشد موسسه امنیتی رژیم صهیونیستی که سایت واللا نام او را افشا نکرد، گفت: «سرلشکر آهارون هالیوا، رئیس سابق شعبه اطلاعات نظامی (امان) در طول سال‌هایی که رئیس بخش عملیات در ستاد کل ارتش بود، برای این پروژه سری که بعدها در گروه فوق محرمانه طبقه‌بندی شد، با تمام توان خود تلاش کرد و در حالی که دیگران مردد بودند، او به "اثرگذاری" و "موفقیت" آن باور داشت.»

ارتش رژیم صهیونیستی و سرویس جاسوسی موساد، ۲ هفته قبل از راه‌اندازی دستگاه‌ها، نشست‌هایی برای گفت‌وگو درباره شیوه درست استفاده از شرایط برای اجرای عملیات برگزار کردند. هدف در این عملیات گرفتن بالاترین میزان تلفات و زخمی‌ها و اثرگذاری بر باور نیروهای حزب‌الله بود. پیش از اجرا و در زمان اجرای آن نیز یگان‌هایی از مرکز اطلاعات نظامی و بخش عملیات ستاد کل ارتش با هدایت موساد مشارکت داشتند.

این رسانه عبری در ادامه به نقل از برخی مسوولان صهیونیست مدعی شد: «مقایسه اثرات انفجار دستگاه‌های پیجر و واکی‌تاکی از نظر تعداد کشته‌ها و زخمی‌ها درست نبوده و شیوه درست مقایسه آن بررسی "تاثیر روحی بر حزب‌الله و بازدارندگی" است که در داخل حزب در مورد استفاده از دستگاه‌های مشابه به وجود آمده است. علاوه بر این "مختل شدن توانمندی‌های هدایت و کنترل، برملا شدن نفوذی بزرگ، تحقیر سران و فعالان" در کنار تعداد زیادی زخمی که بینایی یا دستان خود را از دست دادند و نیز سردرگمی به وجود آمده در داخل حزب از اهمیت زیادی برخوردار است.»

وب‌سایت واللا در ادامه نیز به نقل از برخی منابع در موسسه امنیتی این رژیم ادعا کرد: «عملیات پیجرها قدرت بازدارندگی در خاورمیانه را به اسرائیل بازگرداند و تقدیر برخی نهادهای امنیتی خارجی از مسوولان این موسسه و پیشنهاد همکاری در زمینه‌های اطلاعاتی را به دنبال داشت، از جمله برخی سازمان‌ها درخواست کردند اطلاعاتی درباره این عملیات دریافت کرده و در عملیات‌های مشابه آتی شرکت کنند.»

اما این رسانه عبری در پایان نیز گزارش داد که برخی مسوولان امنیتی خارجی نگرانی خود را از اقدامات این رژیم علیه کشورهای محور مقاومت ابراز داشته و تاکید کردند که این اقدامات موجب بی‌ثباتی در غرب آسیا می‌شود.

با وجود این تحولات، مقاومت لبنان که در پی حملات بی امان رژیم صهیونیستی به ملت فلسطین در غزه به میدان آمده بود، کوتاه نیامد و ضربات مهلکی را تا قبل از برقرار آتش‌بس شکننده به تل‌آویو وارد کرد. با وجود آتش‌بسی که پایان نوامبر اجرایی شد، صهیونیست‌ها صدها بار اقدام به نقض آتش‌بس کرده‌اند.

عوامل موساد که در این دسیسه‌ها نقش داشتند، امیدوار بودند که نقشه مرگبار رژیم صهیونیستی، بر حماس و وضعیت اسیران صهیونیست در غزه تأثیر بگذارد اما این تنش‌ها باعث آن نشده که مقاومت فلسطین از درخواست‌هایش عقب‌نشینی کند و این تل‌آویو را زیر فشار افکار عمومی قرار داده است. با وجود کشتارها و جنایات، رژیم صهیونیستی به اهداف ادعایی خود در جنگ دست نیافته و موفق نشده اسرای نزد حماس را بازگرداند. علاوه بر این اقتصاد آن متحمل ضربه سنگینی شده است.