به گزارش خبرنگار مهر، اکبر باقری ظهر شنبه در جلسه شورای اداری استان زنجان اظهار کرد: میانگین سالانه نزولات جوی در استان زنجان ۳۱۵ میلیمتر، حجم نزولات ۷ میلیارد مترمکعب، تبخیر و تعریق ۵ میلیارد مترمکعب و حجم منابع تجدیدشونده یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب است.
وی با اشاره به اینکه استان زنجان در سه حوزه مطالعاتی قرار گرفته است، یادآور شد: ۸۵ درصد آن متعلق به سفیدرود، ۱۵ درصد در حوزه فلات مرکزی و یک دهم درصد در حوزه دریاچه ارومیه است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان تعداد دشتهای استان را ۷ مورد برشمرد و گفت: از این تعداد ۵ دشت بحرانی است و دشت ماهنشان و طارم که ۳۵ درصد استان را برمیگیرد جزو بخشهای آزاد و غیر ممنوعه محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه تا ۷ دی ماه ۸۱ میلیمتر بارش در استان ثبت شده است، خاطرنشان کرد: بارشهای مدت مشابه سال گذشته ۴۰ میلیمتر بود که نسبت به سال قبل ۱۰۵ درصد افزایش دارد اما نسبت به دوره آماری ۹ درصد عقب هستیم.
باقری با بیان اینکه چهار سد در استان زنجان در حال بهرهبرداری است، تصریح کرد: هدف احداث سد تهم با ۸۴ میلیون مترمکعب، تأمین آب شرب شهر زنجان است و اکنون ۱۳ میلیون مترمکعب آب پشت سد دارد و درصد پرشدگی آن ۱۶ درصد بوده که برای شهر زنجان نگرانی ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه هدف احداث سد گلابر تأمین آب صنایع و کشاورزی شهرستان ایجرود است، عنوان کرد: این سد ۱۱۶ میلیون حجم مخزن دارد که در حال حاضر ۴۵ میلیون آب دارد و به دلیل کمبود بارشها، رهاسازی آب برای کشاورزی و صنعت به مدت دو سال متوقف شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان زنجان با اشاره به اینکه سد کینه ورس تأمینکننده آب بخشی از ابهر و خرمدره است، ادامه داد: از این سد ۶ میلیون حجم آب تخصیصی برای مصرف شرب داریم، ۱۶ میلیون حجم مخزن بوده و ۲.۶ آب پشت سد و ۱۶ درصد پرشدگی دارد.
وی حجم مخزن و میزان آب موجود در سد تالوار را به ترتیب ۵۰۰ و ۹۰ میلیون مترمکعب برشمرد و گفت: سد تالوار تأمینکننده آب شرب دو استان زنجان و همدان است و آب کشاورزی کردستان را تأمین میکند.