شناسهٔ خبر: 70502364 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

به این دلیل با کفگیرهای سیاه خداحافظی کنید

تحقیقات نشان می‌دهد که به احتمال زیاد پلاستیک سیاه حاوی مقادیر قابل توجهی از مواد شیمیایی سمی، از جمله مواد پیشگیری کننده از اشتعال باشد، که می‌توانند در طول پخت و پز وارد غذا شوند.

صاحب‌خبر -

نیویورک تایمز گزارش می‌دهد که به احتمال زیاد، همه چیز سیاه و پلاستیکی در آشپزخانه شما حاوی چنین مواد شیمیایی نیست. اما کارشناسان می‌گویند که نمی‌توان با اطمینان گفت که آیا کفیگرهای سیاه در ظروف شما آلوده است یا خیر. دلیل این امر این است که به نظر می‌رسد منبع مواد شیمیایی پلاستیک بازیافتی از زباله‌های الکترونیکی است و برچسب گذاری روی محتوای بازیافتی می تواند متناقض باشد.

به گزارش همشهری آنلاین، اگر کفگیر، قاشق همزن یا سایر وسایل آشپزخانه شما پلاستیکی و مشکی است و اگر هنگام آشپزی یا سرو غذا با حرارت تماس پیدا می‌کند، تلاش کنید آن‌ها را با وسایل بهتر جایگزین کنید.

پلاستیک چه از نظر فنی قابل بازیافت باشد چه نباشد، اغلب بازیافت نمی‌شود. علاوه بر این، پلاستیک سیاه رنگی است که جداسازی آن برای بازیافت بسیار دشوار است. برای پاسخگویی به تقاضای مواد برای تولید کالاهای جدید، اغلب به جای آن از پلاستیک سیاه از زباله های الکترونیکی بازیافتی مانند رایانه‌ها، تلویزیون‌ها و لوازم خانگی استفاده می‌شود.

امکان دارد بازیافت این زباله‌ها از نظر زیست محیطی یک موفقیت به نظر برسد. اما همانطور که برخی از کارشناسان چند سالی است هشدار می‌دهند، بازیافت زباله‌های الکترونیکی می‌تواند مواد شیمیایی سمی را به مواد پلاستیکی وارد کند، از جمله مواد پیشگیری کننده از اشتعال ، که آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا برخی از آن‌ها را ممنوع کرده است.

سرطان زا بودن پلاستیک‌های سیاه

نتایج یک مطالعه که اخیرا روی خطرناک بودن پلاستیک‌های سیاه انجام گرفته تایید کرد، مواد شیمیایی می‌توانند در پلاستیک سیاه بازیافتی که برای استفاده در غذا و اسباب‌بازی استفاده می‌شود، ظاهر شوند. این مطالعه که بیش از ۲۰۰ محصول پلاستیکی سیاه را غربال کرد، نشان داد که سطوح بالایی از بازدارنده‌های شعله مانند دی فنیل اترهای پلی برومینه (PBDE) مرتبط با اثرات هورمونی و رشد است. یک نوع از اقلام آزمایش شده، این ماده به نام decaBDE، نیز با سرطان مرتبط است.

در این تحقیق جدید مشخص شده علیرغم ممنوعیت‌های وضع شده توسط آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا ماده DecaBDE در ۷۰ درصد نمونه‌های آزمایش‌شده، در میزان‌هایی از پنج تا ۱۲۰۰ برابر بیشتر از حد مجاز در اتحادیه اروپا یافت شد.

این محققان بر اساس قرار گرفتن روزانه در معرض ظروف پلاستیکی سیاه ‌وسفید آشپزخانه مانند کاردک و قاشق‌های شکاف دار که آلوده به این مواد سمی هستند، برآورد کردند که یک فرد می‌تواند روزانه به طور متوسط در معرض ۳۴.۷ قسمت در میلیون DecaBDE قرار گیرد.

خطر این است که، در صورت وجود، PBDE مواد شیمیایی می توانند از پلاستیک خارج شوند، به ویژه تحت گرما. و البته گرما دقیقاً همان چیزی است که کفگیر پلاستیکی شما در ماهیتابه با آن برخورد می‌کند. وجود این مکانیسم همچنین یکی از دلایلی است که می‌گوییم این ایده خوبی است که از قرار دادن ظرف پلاستیکی غذا در مایکروویو خودداری کنید.

مگان لیو، یکی از نویسندگان این مطالعه اخیر که محققان آن سطوح بالایی از مواد شیمیایی ضد شعله را در اقلام معمولی خانه پیدا کرده‌اند. می‌گوید، اما انواع دیگر، مانند پلی پروپیلن و نایلون که معمولا برای ظروف آشپزخانه استفاده می‌شود، دارای سطوح مربوطه نیز هستند.

او ادامه می دهد که ممکن است همانطور که محققان در حین آزمایش پلیمرهای پلاستیکی کشف کردند محصولات پلاستیکی دارای برچسب اشتباه باشند.