شناسهٔ خبر: 70499219 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

ویترین روزنامه ها/ واکاوی آسیب های فیزیولوژیکی برخاسته از آلودگی هوا در گزارش «رسالت» / گزارش «شرق» از وضعیت نیروگاه های کشور

صاحب‌خبر -

شفقنا رسانه_ صفحه یک روزنامه‌ها به عنوان ویترین در مقابل چشم خواننده است به همین جهت انتخاب تیتر، عکس و مطالب فرعی در این صفحه اهمیت زیادی دارد تا خواننده را به داخل متن بکشاند و همراه خود کند. در این گزارش سعی کردیم با نگاهی به روزنامه‌های امروز، آن‌هایی که دارای مطالب خوب و مخاطب محور و یا محل نقد و بحث هستند، مورد بررسی قرار دهد.

به گزارش شفقنا رسانه،«آلودگی هوا؛ بلای جان مردم» تیتر روزنامه رسالت است که در گزارشی به واکاوی انواع آسیب‌های فیزیولوژیکی برخاسته از آلودگی هوا پرداخت. این روزنامه نوشت:« کیفیت هوای کلانشهرها از جمله پایتخت به‌طور متوالی سال‌هاست که در عمده روزهای سال در وضعیت ناسالم تا خطرناک قرار دارد و به‌تازگی محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت اعلام کرده است که سالانه حدود ۵۰ هزار نفر به‌دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند. با این حال مسئولان به جای برداشتن گام‌های مؤثر در جهت کاهش آلودگی هوا و حفظ سلامت جامعه در عملکردی منفعلانه، صرفا به صدور هشدارهایی بسنده و از شهروندان می‌خواهند از تردد در فضاهای عمومی خودداری کرده و ماسک بزنند، و با اعمال تعطیلی مدارس و ادارات، و محدودیت‌های موقت در تردد خودروها، منتظر تغییرات جوی مانند وزش باد یا باران هستند! »

«بــرق در فشــار» تیتر روزنامه شرق است و گزارشی از وضعیت نیروگاه‌های کشور کار کرد که حدود یک‌ششم از آن ها به دلیل کمبود سوخت فعالیت مطلوبی در مدار نشان نمی‌دهند. این روزنامه نوشت:« صنعت انرژی کشور به جایی رسیده است که امروز قادر نیست حدود یک‌سوم تقاضای گاز و حدود یک‌چهارم تا یک‌پنجم تقاضای برق را پاسخ دهد. در این وضعیت که زمستان امسال آلودگی شدید هوا ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی برای تأمین انرژی بیداد می‌کند و روزهاست مدارس، ادارات و دانشگاه‌ها را به تعطیلی کشانده است و فعالان صنایع بارها به تعطیل‌شدن بخش درخورتوجهی از ظرفیت کارخانه‌ها و صنایع به دلیل کمبود انرژی اعتراض کرده‌اند، گزارش‌های مختلفی درباره از مدار خارج‌شدن نیروگاه‌های کشور به گوش می‌رسد؛ آن‌هم درست در آستانه زمستان که مصرف گاز اوج می‌گیرد و نیروگاه‌های برق را برای تأمین سوخت مورد نیاز خود زیر فشار بیشتری می‌گذارد. با این حال ماجرای کمبود انرژی سر دراز دارد و نتیجه سال‌ها سیاست‌گذاری اشتباه، دخالت بی‌حد‌و‌حصر دولت‌ها در اقتصاد انرژی و رانت و فساد شکل‌گرفته در این بخش است.»

در ادامه صفحه یک سایر روزنامه ها را ببینید…