توجه به مشاغل خانگی و کارآفرینی خانگی یکی از زیرمجموعههای مهم حوزه تولید و کارآفرینی بهشمار میرود که بیشتر افراد فعال در آن را زنان تشکیل میدهند. از نگاه کارشناسان، ایجاد خوداشتغالی بین اعضای خانواده، عدمنیاز به دریافت تسهیلات کلان و کاهش هزینههای بهرهبرداری از ویژگیها و مزایای ایجاد کسبوکارهای خانگی است.
در همین راستا، اخیرا احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بر لزوم شتاببخشی به پرداخت وام مشاغل خانگی تاکیدکرده و گفته است: روند تسهیلات ناچیز مشاغل خانگی با سیستم اداری وثیقه و ضامن باید اصلاح شود. آنطور که وی گفته، دریافت تسهیلات و نبود ضامن بانکی از دغدغههای اصلی متقاضیان مشاغل خانگی است. وزیر کار این نوید را داده که در راستای توسعه مشاغل خانگی اقدامات خوبی صورت گیرد.
مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد شغل و نوآوری در تولید و عرضه کالا و خدمات نیز از تنوع بالایی برخوردارند و این مساله باعث شدهاست تا روزبهروز به تعداد علاقهمندان این مدل کسبوکار افزوده و استقبال جویندگان کار از مشاغل خانگی به دلیل محدودبودن فرصتهای شغلی و سرمایهگذاری بیشتر شود.
پیش از این با ابلاغ بانکمرکزی، بانکها ملزم شدند مبلغ ۵هزارمیلیاردتومان تسهیلات مشاغل خانگی را با قید فوریت به متقاضیان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت کنند. متقاضیان راهاندازی کسبوکارهای خانگی میتوانند در رشتههای مصوب مشاغل خانگی در رشتههای صنایعدستی، فرهنگی و هنری، امور تولیدات دامی، شیلات، صنایع تبدیلی و تکمیلی و تولیدات گیاهی و کشاورزی به فعالیت بپردازند.
براساس این گزارش، میزان پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی برای مشاغل مستقل و فردی ۱۵۰میلیونتومان و برای مشاغل خانگی پشتیبان تا ۴میلیاردتومان است که با نرخ سود ۴درصد پرداخت میشود.