به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، فولادسازی در دنیا طی ۱۱ ماه ابتدایی سال ۲۰۲۴ نسبت به دوره مشابه در سال ۲۰۲۳ افتی ۱.۴ درصدی داشت؛ اما این کاهش تولید نتوانست محرک رشد قیمتها شود؛ چراکه این کاهش تولید همراستا با افت تولید رقم خورده بود.
هر تن میلگرد فولادی در بازار داخلی چین در روز جمعه ۲۷ دسامبر با قیمت ۳ هزار و ۲۶۹ یوآن در معاملات آتی مورد دادوستد قرار گرفت؛ این رقم ۱۷.۲ درصد کمتر از قیمت فروش این محصول در بازه سالانه بود.
همچنین هر تن سنگآهن عیار ۶۲ درصد وارداتی به بنادر چین نیز در این روز با قیمت ۱۰۴ دلار به ازای هر تن مورد معامله قرار گرفت که این نرخ ۲۳.۵ درصد ارزانتر از بهای فروش آن در بازه سالانه بود.
شرکتهای معدنی در ۲۰۲۴ تغییر محسوسی در برنامههای تولیدی خود ایجاد نکردند؛ این در حالی است که افول بازار مصرف به خصوص از سوی بخش ساختوساز در چین باعث شد تا بر سطح موجودی سنگآهن در انبار تولیدکننگان، تجار و مصرفکننده افزوده شود و این موضوع زمینهساز رشد قیمتها شد.
فولادسازی در دنیا ۱.۴ درصد کم شد
در ماه نوامبر امسال برابر 146 هزار و 800 تن فولاد در دنیا تولید شد؛ این رقم 0.8 درصد بالاتر از میزان تولید این محصول در ماه نوامبر 2023 بود. با این وجود در بازه یازده ماه ابتدایی امسال از ژانویه تا پایان نوامبر برابر یک میلیارد و 694 تن فولاد در دنیا تولید شد که این رقم 1.4 درصد کمتر از میزان تولید فولاد در دنیا در زمان مشابه در سال 2023 بود.
کاهش تولید فولاد در سال 2024 عمدتا از ناحیه کشورهای آسیایی شامل چین، روسیه، اوکراین و کشورهای آمریکای شمالی رقم خورد. این در حالی بود که در این بازه زمانی یازده ماهه بر میزان تولید فولاد در آفریقا، کشورهای اروپایی، خاورمیانه و آمریکای جنوبی افزوده شد.
ا این وجود حجم کاهش تولید بیش از رشد آن بود و به این ترتیب مجموع تولید فولاد در بازه یازده ماهه افت داشت. چین بزرگترین فولادسازدنیا است؛ حدود 50 درصد فولاد دنیا در این کشور تولید میشود؛ نوسان در تولید فولاد از سوی چین بیشترین تاثیر را بر بازار فولاد برجای میگذارد.