به گزارش شبکه شرق، ظهر روزجمعه بیمارستان کمال عدوان غزه، از سوی اسرائیل به آتش کشیده شد. طبق گزارشهایی که رسانههای عربی منتشر کردهاند مدیر بهداشت غزه در ساعات نخست درگیریها گفته بود امکان برقراری هرگونه ارتباط با بیمارستان کمال عدوان قطع شده است و آمبولانسهایی که به این بیمارستان اعزام شدند، هنوز خبری به ما ندادهاند.
پیش از آنکه اسرائیل بیمارستان کمال عدوان را آتشزده و 350 نفر از کارکنان آن را اخراج کند، این رژیم اقدام به تخریب بخشهای عمدهای از بیمارستان توسط رباتهای حامل موادمنفجره کرده بود. طبق اعداد و ارقام اولیه از کشتهشدهها پنج نفر از افرادی که در کمالعدوان کشته شدهاند از کادر درمان بودهاند. عصر پنجشنبه، تصویری از خبرنگاری جوان و فلسطینی که در بیمارستان کمالعدوان در انتظار تولد فرزندش، جان خود را از دست داد، مورد توجه رسانههای جهان قرار گرفت.
مدیر بهداشت غزه در مورد این حملات و سپس آتشسوزی در بیمارستان گفته: بیمارستان کمال عدوان شاهدی بر شکست اخلاقی و انسانی سازمانهای بینالمللی است. رژیم اشغالگر روز گذشته پنج تن از کادر پزشکی را در این بیمارستان با یک موشک به شهادت رساند. او توضیح داده: دیدن صحنه اجسادی که سگها در محیط بیمارستانها به آنها حمله میکنند یک امر هولناک است. سربازان اسرائیلی روز پنجشنبه در جریان تخریب بیمارستان اندونزی فخر فروشی میکردند.
بیمارستان کمال عدوان تنها نمونه از حمله به بیمارستانها در غزه نیست. اولین حمله در روز 17 اکتبر 2023 به بیمارستان الاهلی یا باپتیست انجام شد. وزارت بهداشت غزه میگوید در آن حمله 500 نفر جان خود را از دست دادند. اسرائیلیها وقوع این جنایت را رد میکنند و مدعی هستند که راکتهای جهاد باعث چنین اتفاقی شده است. در همان بازه زمانی، بیمارستان الشفا هم مورد حمله قرار گرفت. یکی از دیگر موارد، حمله اولیه اسرائیل به بیمارستان کمال عدوان در آبان ماه امسال بود که به بازداشت دهها بیمار و پزشک انجامید. در این حملات ژنراتورها و دستگاه اکسیژن بیمارستان آسیب دید و حداقل دو کودک بستری در بخش مراقبتهای ویژه جان باختند. 26 بهمنماه سال قبل ساعاتی پس از آن که تیراندازی ارتش اسرائیل به اصلیترین بیمارستان جنوب نوار غزه منجر به کشته شدن یک بیمار و زخمی شدن شش نفر دیگر شد، نیروهای اسرائیلی به این مجتمع درمانی یورش بردند.
23 مهرماه 1403، اسرائیل به بیمارستان الاقصی حمله کرد که دستکم سه کشته و 40 زخمی داشت. آوارگان فلسطینی در چادرهایی در محوطه این بیمارستان در دیرالبح پناه گرفته بودند. اسرائیل مدعی شده بودکه حماس از این بیمارستان بهعنوان مرکز فرماندهی استفاده میکرده است.
در همین بازه زمانی ارتش اسرائیل به بمباران بیمارستانهای العوده و اندونزی در شمال غزه دست زد و ساعتها با تانک اطراف بیمارستان اندونزی را محاصره کرده و ژنراتورها بر اثر آتشسوزی ناشی از بمباران تانکها از کار افتادند.