به گزارش خبرگزاری تسنیم، وحید شقاقی اقتصاددان و عضو هیئتعلمی دانشگاه درباره حذف چهار صفر از پول ملی اظهار کرد: بحث حذف چهار صفر از پول ملی در دولتهای قبلی هم مطرح شده بود و هیئت وزیران دولت دوم روحانی نیز بحث تبدیل ریال به تومان را مصوب کردند؛ اما بعد از آن پیگیری صورت نگرفت و در نهایت متوقف شد.
وی افزود: تبدیل ریال به تومان سالهاست است که در کشورمان اتفاق افتاده بهطوریکه مسئولان، آمار و ارقام اقتصاد کلان را بر مبنای همت (هزار میلیارد تومان) اعلام میکنند و مردم هم در محاورات و معاملات جزئی خود تومان را مبنا قرار میدهند و بنابراین تومان در بین محاورات مردم و دولتمردان جاافتاده و کسی از کلمه ریال استفاده نمیکند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه با بیان اینکه حذف چهار صفر از پول ملی هیچ تأثیری بر تورم و ارزش پول ملی و شاخصهای کلان اقتصاد ندارد و صرفاً برای راحتی و سهولت در مبادلات و معادلات و حساب و کتابهاست گفت: کشورهایی مانند آرژانتین و آلمان که درگیر ابر تورم شدند و تورمهای هزار درصد و دههزار درصد و یک میلیون درصد را تجربه کردند بعد از اینکه توانستند شرایط مهار تورمی را فراهم کرده و به اقتصاد ثبات ببخشند، برای سهولت کار صفرها را برداشتند.
شقاقی با بیان اینکه هنوز افق روشنی برای مهار تورم در اقتصاد ایران وجود ندارد افزود: در شرایطی که هنوز برنامه مشخصی برای مهار تورم نداریم و برای سالهای آینده هم تورمهای بالاتری پیشبینی میشود مسلماً حذف چهار صفر از پول ملی بدون الزامات و پیشزمینهها بیفایده خواهد بود و مجدداً باید به همان نقطه اول بازگردیم.
وی با بیان اینکه حذف چهار صفر ممکن است در برخی شهرهای کوچک، التهابات و انتظارات تورمی را تشدید کند و یا اعداد به سمت بالا گِرد شوند اظهار کرد: درست نیست که بحثهای مهمتر و کلیدی مانند مهار تورم و ثبات ارز و حل مسئله ناترازیها به حاشیه برده شوند و موضوع حذف چهار صفر از پول ملی بدون الزامات آن مطرح شود آن هم در شرایطی که افق روشنی برای مهار تورم در اقتصاد ایران وجود ندارد و تورم بالای 40 درصد برآورد میشود.
این اقتصاددان تأکید کرد: دولت و مجلس بهجای مطرحکردن این بحثها بهتر است اول برنامه مهار تورم را اجرایی کنند و به موضوعات مهمتری بپردازند.
انتهای پیام/
∎