شناسهٔ خبر: 70480966 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

۴۴درصد ظرفیت سدهای کردستان پر شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: در حال حاضر میانگین پر شدگی سدهای استان حدود ۴۴ درصد بوده که نسبت به ۳۷ درصد سال گذشته، از روند رو به رشدی برخوردار است.

صاحب‌خبر -

 به گزارش  بولتن نیوز به نقل از فارس، آرش آریانژاد درباره آخرین وضعیت بارندگی‌ها و سدهای استان کردستان اظهار داشت: از ابتدای سال آبی (مهرماه امسال تاکنون) شاهد ورود و فعالیت چهار جبهه بارشی با پراکندگی وسیع و گسترده از شرق تا غرب و شمال تا جنوب بودیم که 131 میلی‌متر بارندگی ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته (76 میلی‌متر)، 68 درصد افزایش بارش داشتیم.

وی گفت: میزان بارندگی ثبت شده در این مدت نسبت به مدت میانگین 52 ساله مساوی و حدود 131 میلی‌متر بوده و این بیانگر آن است که بر خلاف پیش‌بینی‌های تابستان و اوایل پاییز، سال آبی خوبی را آغاز کرده‌ایم و امیدواریم که در فصل زمستان و ماه‌های پیش‌روی فصل بهار بارش‌های خوبی داشته باشیم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان کردستان، افزود: به واسطه همین بارندگی و اشباع رسیدن خاک، روان‌آب بسیار خوبی جاری شده و تمام سدهای مورد بهره‌برداری و در حال آبگیری استان، روان آب جاری و مخازن در حال پرشدن است.

وی درباره وضعیت پرشدگی سدها عنوان کرد: در حال حاضر میانگین پر شدگی سدهای استان حدود 43 تا 44 درصد بوده که به نسبت 37 درصد سال گذشته از روند رو به رشدی برخوردار بوده و این نوید روزهای با رعایت منابع و مصارف و اسناد بالادستی در حوزه تخصیص، سال آبی پر خیر و برکتی را پیش رو داشته باشیم.

آریانژاد در پاسخ به این سئوال که وضعیت فعلی سد قشلاق سنندج را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ اظهار کرد: سد قشلاق به واسطه کار عظیم آبرسانی از سد آزاد به تصفیه خانه، سالانه 57 میلیون مکعب آب شهر سنندج و روستاهای مسیر را تأمین و در حوزه پدافند غیرعامل، خیال ما را برای تأمین بلندمدت آب این شهرستان راحت کرده است.

وی اضافه کرد: هم‌اکنون 96 میلیون از حجم 225 میلیونی قشلاق سنندج پر است و با بارندگی‌های روزهای آینده، 20 تا 30 میلیون لیتر دیگر پر خواهد شد و امید که امسال نیز شاهد سرریز این سد قدیمی و نماد مرکز استان کردستان باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان عنوان کرد: کردستان، یکی از معدود استان‌های کشور بوده که در حوزه آب سطحی و تأمین آب شرب شهرها دارای دو منبع است، به عنوان نمونه سنندج دارای دو سد قشلاق و آزاد بوده که در صورت هر گونه نقص، جایگزین و محل اطمینان‌بخشی خواهیم داشت. در سقز، بانه، دیواندره و مریوان نیز این شرایط حاکم است.