جهان صنعت نیوز، ابوالفضل نصیری روز پنجشنبه در نشست هماندیشی و بررسی مشکلات حوزه ثبت شرکتها در اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری افزود: تاسیس و ثبت شرکت و موسسات نقطه شروع تولید و اشتغال است و برای آسان شدن مراحل راهاندازی این موسسات از پارسال تاکنون هفت فرآیند ثبت شرکتها از جمله پرداخت الکترونیکی، امضای آگهیها، پلمب دفاتر تجاری، نقل و انتقال مالیاتی، خودکارسازی آگهیها، اظهارنامه دفاتر تجاری و او تی پی(OTP) الکترونیکی شده است.
وی با اشاره به اینکه پارسال ۷۲ هزار شرکت در کشور ثبت شد گفت: با الکترونیکی شدن پلمب دفاتر شرکتها، ۱۲۷ میلیون برگه صرفهجویی و از قطع پنج هزار اصله درخت جلوگیری به عمل آمده است.
نصیری با اشاره به اینکه اجرای طرح او تی پی(OTP) از هشتم دیماه در کشور آغاز میشود افزود: تاکنون مردم شاکی بودند که نام آنها در شرکتی ثبت شده و باید مالیات پرداخت کنند و یا خودرو آنان توقیف شده، در حالی که اعلام میکنند در شرکتی عضویت ندارند، برای جلوگیری از این موارد هرکسی در هر شرکتی مسوولیت داشته باشد از ۱۵ آذرماه با پیامک اطلاعرسانی میشود و جای هیچ انکاری نیست.
وی اظهار داشت: از سالگذشته کمتر از چهار میلیون نفر به مرکز ثبت شرکتها مراجعه کردند.
مدیرکل اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری سازمان ثبت اسناد و املاک گفت: در تهران روزانه یکهزار و ۵۰۰ مراجعهکننده برای ثبت شرکت اقدام کردند که با این طرح از مراجعه حضوری افراد کم شده است.
به گفته وی، برای اجرای شدن کامل طرح الکترونیکی مراحل ثبت موسسات و شرکتها از حضور فیزیکی و انجام پست کاسته میشود.
وی افزود: هماکنون ۲ میلیون و ۱۲۰ هزار شرکت در کشور فعال است و از ابتدای سال آینده احراز صحتسنجی آدرس شرکتها در کشور اجرایی میشود.
نصیری با بیان اینکه در چهارمحال و بختیاری ۳۱ هزار پرونده شرکت تولیدی و اقتصادی در جریان است گفت: این منطقه یکی از سه استان برتر است.
افزایش ۲۴۰ درصدی صادرات در چهارمحال و بختیاری
رییس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه تاکنون مشکلات جدی در حوزه ثبت شرکتها در این استان وجود نداشته است گفت: در ۱.۵(یک و نیم) سالگذشته صادرات کالا از استان افزایش ۲۴۰ درصدی داشته است.
شهرام زارع افزود: در این مدت صدور کارتهای بازرگانی در استان ۱۵۰ درصد افزایش داشته است و هماکنون ۸۴۰ کارت بازرگانی در استان فعال است.
وی با اشاره به اینکه در سالجاری ۲۴۶ میلیون دلار کالا از استان صادر شده است گفت: در سالجاری سه هزار تن صادرات بادام به کشور هندوستان انجام شد.
زارع اظهار داشت: در حال حاضر در کشور به مساله آموزش توجه جدی نشده است و این آمادگی در اتاق بازرگانی استان وجود دارد که دورههای آموزشی تخصصی ویژه فعالان اقتصادی، تجار و بازرگانان را برگزار کند.
نایب رییس اتاق بازرگانی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اینکه ثبت شرکت به فعالیتهای اقتصادی رسمیت میبخشد گفت: فرآیند ثبت شرکت در این استان مشکل چندانی ندارد و این امر به علت همراهی ادارهکل ثبت اسناد و املاک استان است.
امین مالکی افزود: در اتاق بازرگانی استان آموزشهای مختلف برای فعالان اقتصادی پیشبینی شده تا فرآیندهای اقتصادی را فعالان اقتصادی با کمترین مشکل انجام دهند.
۶ دیماه به عنوان روز دفاتر اسناد رسمی نامگذاری شده است.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر در این استان بیش از یک هزار واحد صنعتی در حال فعالیت است که ۳۶ واحد از این مجموعه واحدهای بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر و ۳۲ واحد متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و بقیه واحد های صنعتی کوچک هستند.
تاکنون با صدور بیش از ۲ هزار جواز تاسیس و افزون بر ۴۰۰ طرح با سرمایه گذاری بالای ۶۰ درصد طرحهای صنعتی اجرایی شده که در راستای کمک به تکمیل این طرح گامهای بلندی برداشته شده است.
چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با جمعیتی بیش از یک میلیون نفر است که در برخی محصولات صنعتی از جمله لوازم خانگی، تولید چادر مشکی، موکت و برخی از صنایع دیگر رتبههای مطلوبی در کشور دارد.
منبع: ایرنا
∎