شناسهٔ خبر: 70475994 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دانش‌بنیان‌شدن بخش کشاورزی لازم و ضروری است

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی از لزوم دانش‌بنیان‌شدن بخش کشاورزی سخن گفت و افزود: در این راستا مقرر شده وزارت آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی، هنرستان‌های کشاورزی را راه‌اندازی کنند و دانشجویان دوره کارورزی را بگذرانند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، محمدجواد عسکری شامگاه گذشته در همایش اعطای گواهی رتبه‌بندی کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان استان فارس اظهار کرد: مسیر را برای تولید بیشتر، باکیفیت‌تر و مطلوب‌تر در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی هموار کرده‌ایم.

وی ادامه داد: ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها در بخش کشاورزی منحصر‌به‌فرد است به گونه‌ای که بزرگترین بخش اقتصاد خصوصی کشور را تشکیل داده، سه برابر صنعت بازدهی دارد، 4.5 میلیون بهره‌بردار دارد و 30 درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در حوزه ظرفیت نیروی انسانی نیز هم نخبگان و هم کشاورزان خبره داریم. از طرفی بالغ بر 250 هزار فارغ‌التحصیل این بخش در مقاطع مختلف وجود دارد که اگر نتوانیم هنرمندانه، خلاقانه و مبتکرانه این ظرفیت بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم، همین ظرفیت هم به تهدید تبدیل می‌شود.

عسکری خاطرنشان کرد: اگر بخش کشاورزی به معنای واقعی عملیاتی و اجرایی شود، مشکل کشور در بخش اقتصاد به میزان زیادی حل خواهد شد. بیش از 500 میلیون نفر جمعیت پیرامونی داریم که علاقه‌مند به محصولات کشاورزی ما هستند، اما چرا از این فرصت استفاده نمی‌کنیم؟!

نماینده مردم شهرستان‌های داراب و زرین‌دشت با تأکید بر این موضوع که امنیت غذایی یکی از مسائل جدی جوامع بشری است، افزود: امروز اگر هر کشوری و حکومتی مطابق نقشه راه در امنیت غذایی حرکت نکند حتماً درگیر آسیب‌هایی خواهد شد. در این راستا در مجلس شورای اسلامی، قوانین مندرس و کهنه این بخش را به‌روز و برای استفاده از قابلیت‌ها هم در قانون ورود کردیم.

عسکری اضافه کرد: چند ماه قبل از برنامه هفتم توسعه از همه ظرفیت‌ها استفاده کردیم و کشاورزان پیشرو، فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه کشاورزی و … را دعوت کردیم تا یک برنامه جامع در حوزه کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست را تدوین کنیم، چرا که شاید آخرین فرصت ما در حوزه امنیت غذایی است. 

وی با بیان اینکه دستگاه‌ها را مکلف کردیم در این 4 بخش به مأموریت خود عمل و گزارش دهند، به تشکیل شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی هم اشاره و عنوان کرد: در گذشته قیمت محصولات کشاورزی در شورای اقتصاد انجام می‌شد، اما اکنون شش نفر از اعضاء را بهره‌برداران، اتحادیه‌ها و کشاورزان پیشرو تشکیل می‌دهند. همچنین سه نفر از اعضاء از دولت هستند.

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای مثال؛ امسال به ازای 12 میلیون تن گندم تولیدی به قیمت هر کیلو 20 هزار و 500 تومان، باید 250 همت بودجه گذاشته شود که این مهم اجرایی شده و پس از 48 ساعت باید پول گندم پرداخت شود. همچنین امسال برای نخستین بار بیشترین اعتبار در حوزه کشاورزی را در بودجه لحاظ کردیم.

عسکری در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: اعطای گواهی رتبه‌بندی کارخانجات خوراک دام، طیور و آبزیان در استان فارس باید به سایر استان‌ها هم تسری پیدا کند. 

وی با بیان اینکه تلاش‌مان بر افزایش تولید و بهره‌وری است، گفت: با بحران کم‌آبی و بی‌آبی و از طرفی بحران جدی خاک روبه‌رو هستیم، لذا هر کجا خوب مدیریت نکنیم آسیب می‌بینیم و هر کجا مدیریت انقلابی و جهادی باشد هم اثربخشی آن را دیده‌ایم، بنابراین تأکید ما بر این است که سازمان نظام مهندسی کشاورزی به عنوان یک پل ارتباطی بین دستگاه‌های متولی به دامدار، تولیدکننده، بهره‌بردار و کشاورز کمک کند.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اگر در بحث تولید غذای سالم هزار تومان هزینه کنیم، نمی‌خواهد صدها برابر در بخش بهداشت و درمان هزینه کنیم. دانش بنیان شدن بخش کشاورزی برای ما بسیار حائز اهمیت است که در این راستا مقرر شده وزارت آموزش و پرورش و جهاد کشاورزی، هنرستان‌های کشاورزی را راه‌اندازی کنند و دانشجویان دوره کارورزی را بگذرانند.

محمدجواد احمدی نیز در ادامه این همایش عنوان کرد: در طول زمان با افزایش جمعیت بحران‌هایی ابجاد شده که باید به سمت برنامه‌ریزی بهتر پیش رویم. سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در راستای تولیدات دام و طیور و سایر ماکیان سیاست‌هایی در استان فارس در دستور کار قرار داده است.

وی افزود: در نخستین گام تفاهم‌نامه‌ای بین ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) و وزارت جهاد کشاورزی در راستای استفاده از ظرفیت متخصصین نظام مهندسی کشاورزی در کشت دیمزار‌ها با نگاه بهره‌وری بیشتر، راندمان تولید بهتر و مصرف انرژی کمتر منعقد شد.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس ادامه داد: 9 ماه پیش هم کارگروهی تخصصی در این سازمان متشکل از جامعه کشاورزی سپاه، دانشکده کشاورزی و هیأتی اندیشه‌ورز تشکیل دادیم، چرا که معتقدیم نگاه ما از ادبیات محوری باید خارج و خبرگان خوبی را پرورش دهیم و خبرگان هم از دل دوره‌های مهارتی تربیت شوند.

احمدی با اشاره به برگزاری دوره‌های زراعت در این سازمان تأکید کرد: باید با وضعیت فعلی منابع آبی، کشتی انجام شود و موادی برای خوراک دام در دستور کار قرار گیرد که بهترین ماده در بحث نهاده باشد. در این راستا در دانشکده کشاورزی، یک مرکز مزرعه پایلوت راه‌اندازی شده که نهاده را در داخل با همان کیفیت خوراک دام تولید می‌کند.

وی به رتبه بندی کارخانجات خوراک دام هم اشاره و تصریح کرد: قطعاً بین یک دامداری صنعتی با سنتی تفاوت‌هایی وجود دارد و شیری که در یک دامداری صنعتی تولید می‌شود از نظر بهداشتی با دامداری سنتی متفاوت است. بنای ما این بود که کسانی که برای بهره‌وری بیشتر و تولید بهتر انرژی می‌گذارند و امکانات و تجهیزات می‌آورند، رتبه بندی شوند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس خاطرنشان کرد: به همت معاونت دام کشور، نظام مهندسی کشاورزی کشور و رئیس اتحادیه خوراک دام رتبه‌بندی انجام شد که در فارس هم این مهم اجرایی شد. مرغداری‌ها و گلخانه‌ها هم نیاز به رتبه‌بندی دارند، چرا که با این رتبه بندی رقابتی بین کارخانجات برای صادرات محصولات شکل خواهد گرفت.

احمدی، ضریب تبدیل و رکوردگیری را از مؤلفه‌های ارزیابی رتبه‌بندی کارخانجات دام و طیور عنوان کرد و پویش 200 گرم کمتر در بخش کشاورزی را پیشنهاد داد و گفت: در همین راستا تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان نظام مهندسی و اتحادیه خوراک دام کشور انجام و دفاتر تخصصی در سطح شهرستان‌ها راه‌اندازی خواهد شد تا خوراک دام باکیفیت و سالم به دست دامدار برسد.

وی در خاتمه سخنانش اعلام کرد: پیمانکاران استانداردسازی در بحث ساخت‌وساز‌های دامی شکل می‌گیرد تا در هر مرزعه، یک مهندس داشته باشیم.

انتهای پیام/424