شفقنا – در حالی که کاربردهای هوش مصنوعی در عرصههای مختلف پزشکی رو به افزایش است، سازمان ملی بهداشت انگلستان (NHS) اعلام کرده است که برای نخستین بار در جهان آزمایشی را آغاز میکند که با استفاده از این فناوری پیشرو، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را یک دهه پیش از بروز آن شناسایی میکند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، از آنجاییکه بیش از ۵۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند، شناسایی و درمان این بیماری یکی از اولویتهای اصلی بهداشت جهانی است. پیشبینی شده است که این بیماری که به چاقی، کمتحرکی یا سابقه خانوادگی مرتبط است، و یکی از علل اصلی نابینایی، نارسایی کلیوی، سکته قلبی، سکته مغزی و قطع عضو محسوب میشود، تا سال ۲۰۵۰ یک میلیارد نفر را درگیر کند.
این ابزار جدید هوش مصنوعی میتواند با تحلیل دادههای الکتروکاردیوگرام (ECG) در اسکنهای قلبی معمولی، تغییرات جزئی غیرقابل مشاهده توسط چشم انسان را تشخیص دهد. این فنآوری به پزشکان امکان میدهد تا ۱۳ سال قبل از شروع بیماری، افرادی که در معرض خطر هستند را شناسایی کنند.
آزمایش این ابزار از سال ۲۰۲۵ در دو بیمارستان انگلستان آغاز خواهد شد. اگر این فنآوری موفق باشد، میتواند به زودی در سیستم بهداشت بریتانیا و کشورهای دیگر به کار گرفته شود.
دکتر لیبور پاستیکا از کالج سلطنتی لندن میگوید: «این ابزار هوش مصنوعی میتواند فرصت جدیدی برای مراقبتهای پیشگیرانه ایجاد کند و به افراد کمک کند از ابتلا به دیابت و عوارض مرتبط با آن پیشگیری کنند.»
این ابزار که با تحلیل دادههای ۱.۲ میلیون الکتروکاردیوگرام و اطلاعات بیوبانک بریتانیا توسعه یافته، با دقت ۷۰ درصدی در پیشبینی خطر دیابت در افراد با پیشینههای مختلف عملکرد موفقی داشته است.
پروفسور برایان ویلیامز، رئیس بخش علمی بنیاد قلب بریتانیا، این فناوری را «تحولی در پیشبینی خطر دیابت» توصیف کرده و بر اهمیت ادغام آن در سیستمهای بالینی تأکید کرده است.
این ابزار نه تنها برای پیشبینی دقیق، بلکه برای جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ و عوارض آن در آینده، نویدبخش است.
این خبر را در گاردین ببینید.