شناسهٔ خبر: 70470286 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

برنامه ترامپ برای خروج از سازمان جهانی بهداشت

کارشناسان می‌گویند دولت ترامپ در اولین روز آغاز به کار دولت خود، برنامه «خروج فوری» از سازمان بهداشت جهانی را پیگیری خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

کارشناسان می‌گویند دولت ترامپ در اولین روز آغاز به کار دولت خود، برنامه «خروج فوری» از سازمان بهداشت جهانی را پیگیری خواهد کرد.

 

لارنس اگوستین، یکی از مدیران ارشد سازمان بهداشت جهانی، به‌تازگی در گفت‌وگو با رویترز گفته است که او «مطمئن» است که دونالد ترامپ در روز اول آغاز به کار دولتش یا در آغازین روزهای کار دولتش خروج از این سازمان را برنامه‌ریزی می‌کند.

 

دونالد ترامپ در آخرین ماه‌های دور اول ریاست‌جمهوری‌اش خروج این کشور را از سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد. اما جو بایدن مدت کوتاهی پس از ورود به کاخ سفید روند خروج ایالات متحده از سازمان بهداشت جهانی را لغو کرد. ترامپ هنگام خروج از سازمان بهداشت جهانی گفته بود که این سازمان نتوانسته اصلاحات درخواستی آمریکا و اقدامات مدنظر را انجام دهد، به‌همین‌دلیل ایالات متحده روابط خود را با سازمان بهداشت جهانی قطع می‌کند و بودجه‌ای را که تا پیش از این به این سازمان اختصاص می‌داد، به دیگر نیازهای فوری بهداشت عمومی در جهان اختصاص خواهد داد. ترامپ، سازمان بهداشت جهانی را «عروسک» حزب کمونیست چین خوانده بود.

 

در همان زمان، فاکس‌نیوز گزارش داده بود که دولت ترامپ درباره نحوه برخورد سازمان بهداشت جهانی در نادیده‌گرفتن هشدارهای تایوان درباره ویروس کووید۱۹، تمجید از «شفافیت» پکن و تکرار ادعای مقامات حزب کمونیست چین مبنی بر اینکه این ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل نمی‌شود، ابراز نگرانی کرده بود. ترامپ گفته بود که مقامات حزب کمونیست چین در گزارش‌دهی به سازمان بهداشت جهانی، تعهدات‌شان را نادیده گرفتند و این سازمان را تحت فشار گذاشتند تا جهان را در زمانی که ویروس کووید۱۹ برای اولین بار در چین مشاهده شد، فریب دهد.

 

دونالد ترامپ همچنین گفته بود که در ابتدای کشف ویروس کووید۱۹ در چین از سازمان بهداشت جهانی خواسته بود که مسافرت به چین را ممنوع کند، اما این سازمان توجهی به خواست رئیس‌جمهور وقت آمریکا نکرده بود.

 

در‌حال‌حاضر دونالد ترامپ، رابرت.اف.کندی جونیور را به‌عنوان وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا تعیین کرده است. کندی نیز از منتقدان سازمان بهداشت جهانی است. او همچنین از منتقدان جدی واکسن‌هایی است که سازمان بهداشت جهانی در دسترس عموم قرار می‌دهد و معتقد است که باید در زمینه این واکسن‌ها، شفاف‌سازی شود. آمریکا بزرگ‌ترین کمک‌کننده به بودجه ۶.۷۲ میلیارد‌دلاری سازمان بهداشت جهانی است که ۱.۲۵ میلیارد دلار آن برای «فوریت‌های بهداشتی» است و چین، سومین تأمین‌کننده بودجه سازمان بهداشت جهانی است.