یورونیوز - مقامات طالبان وعده دادند حملات پاکستان به شرق افغانستان را که ۴۶ کشته برجای گذاشت، بیپاسخ نمیگذارند. اسلامآباد هدف این حملات را «مخفیگاههای تروریستها» توصیف کرده اما طالبان میگوید بیشتر آنها زنان و کودکان بودند
سخنگوی حکومت طالبان روز چهارشنبه ۲۵ دسامبر (پنجم دیماه ۱۴۰۳) به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که حملات هوایی پاکستان در یک استان مرزی در شرق افغانستان ۴۶ کشته برجای گذاشت. این در حالی است که وزارت دفاع حکومت طالبان وعده داده است که انتقام این حمله را از پاکستان خواهد گرفت.
این حملات نشانگر تشدید تنشهای مرزی بین افغانستان و پاکستان است که از زمان روی کار آمدن طالبان در سال ۲۰۲۱ میلادی رو به افزایش گذاشته است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان اواخر روز سهشنبه اعلام کرد که پاکستان چهار منطقه را در ولسوالی برمل در ولایت پکتیکا بمباران کرد. وی گفت: «تعداد کشتهشدگان در مجموع ۴۶ نفر است که بیشتر آنها کودک و زن بودند و ۶ نفر دیگر نیز زخمی شدند.»
وزارت دفاع طالبان نیز در بیانیه سهشنبه شب خود، این حملات را «وحشیانه» و مصداق «تجاوز آشکار» خواند. در این بیانیه تاکید شده است که «امارت اسلامی [افغانستان] دفاع از خاک و حاکمیت خود را حق مسلم خود میداند و نمیگذارد این اقدام بزدلانه بیپاسخ بماند.»
Please enable JavaScript to view the poll powered by Disqus.<span id="mce_marker" data-mce-type="bookmark"></span>
۱۸ عضو یک خانواده کشته شدند
این درگیری مرزی به دنبال حملات هوایی مرگبار ماه مارس ارتش پاکستان در مناطق مرزی افغانستان صورت گرفت که به گفته مقامات طالبان در آن هشت غیرنظامی کشته شدند.
یکی از ساکنان ولسوالی برمل به خبرگزاری فرانسه گفت که در حملات روز سهشنبه ۱۸ عضو یک خانواده کشته شدند. او همچنین توضیح داد که این بمباران به «دو یا سه خانه» اصابت کرد. او در ادامه گفت که سه نفر نیز در یک خانه دیگر کشته شدند و چند نفر دیگر هم زخمی شدند که به بیمارستان منتقل شدند.
مقامات طالبان گفتند که کشتهشدگان ساکنان محلی و افرادی هستند که از وزیرستان پاکستان فرار کرده بودند.
منطقه وزیرستان شمالی پاکستان با ولایت پکتیکا در افغانستان هم مرز است و از دیرباز پایگاه ستیزهجویان بوده و به شدت هدف عملیات ارتش پاکستان و حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در دوران اشغال افغانستان پس از ۱۱ سپتامبر قرار گرفته است.
چرا پاکستان انگشت اتهام را به سمت طالبان افغانستان نشانه میروند؟
حمله اخیر پس از آن صورت گرفت که طالبان پاکستان - که به تحریک طالبان پاکستان معروف هستند و با همتایان افغان خود ایدئولوژی مشترک دارند - هفته گذشته مدعی حمله به یک پاسگاه ارتش در نزدیکی مرز با افغانستان شدند که بر اساس اطلاعات پاکستان، ۱۶ سرباز در آن حمله کشته شدند.
از زمانی که طالبان در سال ۲۰۲۱ قدرت را دوباره در افغانستان به دست آوردند، پاکستان با افزایش خشونت ستیزهجویان در امتداد مرزهای غربی خود دست و پنجه نرم میکند.
پاکستان بارها حکومت طالبان در کابل را به پناه دادن به ستیزهجویان تحریک طالبان پاکستان متهم کرده و مدعی است که طالبان به این جنگجویان اجازه میدهد تا بدون هیچگونه پیگرد و مجازاتی به خاک پاکستان حمله کنند.
در پاسخ طالبان این اتهامات را رد کرده و متعهد شده است که گروه های شبه نظامی خارجی را از خاک افغانستان بیرون کند.
با این حال، شورای امنیت سازمان ملل در گزارش ماه ژوئیه خود تخمین زده است که حدود ۶۵۰۰ جنگجوی تحریک طالبان پاکستان در افغانستان فعالیت میکنند و خاطرنشان کرد که «از نظر طالبان، گروه تحریک طالبان پاکستان یک سازمان تروریستی نیست.»
مقامات پاکستانی هنوز به طور رسمی در مورد حملات هوایی اخیر در افغانستان اظهار نظر نکرده اند.
مقامات بلندپایه طالبان اوایل روز سهشنبه، با فرستاده ویژه پاکستان در امور افغانستان که برای سفر به کابل به سر میبرد، دیدار کرده بودند.
پاکستان در سال گذشته صدها هزار مهاجر غیرقانونی افغان را به صورت دستهجمعی و به دلایلی متعددی از جمله «نگرانیهای امنیتی» از کشور اخراج کرد.