به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کشور کرواسی و جمعی از ائمه جمعه و جماعات اهل سنت این کشور و هیئت همراه، به اتفاق حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بعد از ظهر امروز، به آستان مقدس حضرت احمدبن موسی الکاظم شاهچراغ علیهماالسلام مشرف شدند و با تولیت این بارگاه دیدار و گفتوگو کردند.
حجتالاسلام والمسلمین کلانتری، ضمن تبریک میلاد باسعادت دخت نبی مکرم اسلام(ص) حضرت زهرا سلام الله علیها، اظهار کرد: اینجا شیراز مدفن حضرت احمد موسی کاظم علیهماالسلام است که به تعبیر مقام معظم رهبری سومین حرم اهلبیت علیهم السلام در ایران اسلامی است. شهر شیراز از دیرباز تاکنون، به عنوان یک شهر اسلامی برجسته در ایران مطرح بوده است و در سفرنامههای جهانگردان مسلمان همچون ابن بطوطه و همچنین جهانگردان اروپایی، به این موضوع اشاره شده است. بزرگانی مانند شیخ اجل سعدی، خواجه حافظ شیرازی، صدرالمتالهین ملاصدرا همه متعلق به این دیار کهن هستند. امروز هم شهر شیراز به عنوان یک شهر عالم پرور، یک شهر دانشگاهی و فیلسوفپرور مطرح است.
وی با بیان اینکه از ویژگیهای شهر شیراز، همنشینی، اخوت و دوستی بین پیروان مذاهب و ادیان مختلف است، گفت: در استان فارس و شهر شیراز علاوه بر شیعیان، یهودیان، مسیحیان و اهل سنت هم زندگی میکنند و ادیان ابراهیمی، اماکن مذهبی خاص خود را دارند، همچنین در این شهر، نماز جمعه برای اهل سنت برگزار میشود.
کلانتری اعنوان کرد: با اینکه رژیمهای قبل از انقلاب اسلامی، ازجمله رژیم پهلوی، تمام همّ و غم خود را گذاشته بودند که اسلام را در ایران از بین ببرند، ولی به همت امام خمینی(ره)، فقهای معزز و مردم مسلمان، بحمدالله انقلاب اسلامی، به عنوان بزرگترین انقلاب مردمی جهان، در ایران رخ داد و مردم و کل جامعه متوجه عظمت اسلام شدند.
وی در ادامه به پیامهای انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: پیام اصلی انقلاب اسلامی، نخست بازگشت به اسلام اصیل است، یعنی با تمام وجود هم شهروندان جامعه ایران و هم ساختارهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و تمدنی بر پایه اصیل اسلام شکل بگیرد و بازسازی شود. پیام اصلی دیگری که از روز اول حضرت امام(ره) به صراحت مطرح و همه مردم هم از آن تبعیت کردند، وحدت بین مسلمانان است. یک مسلمان ایرانی، مسلمانان سایر کشورهای جهان را برادر خود میداند و از این نظر بین نژادها، زبانها و ملیّتها تفاوتی قائل نیست. حس برادری بین مسلمانان مختلف در ایران بعد از انقلاب اسلامی به صورت فراگیر به وقوع پیوست.
کلانتری ادامه داد: آن زمانی که کشور بوسنی هرزگوین تحت هجمه صربستان بود و قتل عامهایی که انجام گرفت و هزاران نفر از افراد بیگناه در سِربْرِنیتسا و شهرهای دیگر کشته شدند، مردم ایران، یاریرسان مردم بوسنی شدند و کمکهای بسیاری به آنها کردند، چراکه آنها را همچون برادران و خواهران خودشان میدانستند، همچنان که امروز در غزه، فاجعه انسانی که رخ میدهد باز همین حس در مردمان مسلمان ایران وجود دارد؛ این حس برادری به حمدالله در اکثریت ملت ایران روز به روز بیشتر شده و استمرار پیدا کرده است و این به برکت بازگشت به اسلام ناب محمدی(ص) است.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی، با بیان اینکه جمهوری اسلامی برای ایجاد وحدت و برادری، هزینههای بسیار پرداخت کرده است، گفت: از طرف دیگر هم استکبار جهانی دائماً در تلاش است که بین مذاهب گوناگون، ادیان و برادرانی که زیر پرچم امت اسلامی هستند اختلاف و تفرقه بیاندازد.
وی با اشاره به کشتار سِربْرِنیتسا در سال 1995 میلادی، گفت: در همان 30 سال پیش که آن نسلکشی بزرگ در شهر مسلماننشین سربرنیتسا، توسط ارتش جمهوری صرب بوسنی رخ داد، ما در بیان محکومیت این فاجعه انسانی، بیانیه دادیم و چندین تجمع بزرگ توسط اساتید و دانشجویان برگزار کردیم و این به خاطر حس برادری است که بین ما مسلمانان وجود دارد. همزمان با سالگرد این نسلکشی، در ایران بحثها و اجتماعات مفصلی برگزار میشود، به عنوان نمونه چند وقت پیش یک نمایشنامه در همین راستا به مدت یک هفته راجع به قتل و عام سربرنیتسا در رادیو ایران اجرا شد.
کلانتری خاطرنشان کرد: در جریان قتل عام افراد بیگناه در سربرنیتسا، هم اروپا خیانت و غفلت کرد و هم جامعه بینالمللی، همه پشت سر صربها قرار گرفتند و بعدها برای جلوگیری از ایجاد نفرت در مجامع عمومی به صورت نمایشی فردی را به ظاهر دستگیر و بعد از مدتی هم در زندان فوت کرد. امیدواریم که خداوند متعال بر دردهای بازماندگان این فاجعه التیام بدهد و اِنشاءالله مستضعفان جهان را بر مستکبران پیروز بگرداند.
انتهای پیام/424/
∎