شناسهٔ خبر: 70464563 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

کاهش بی‌سابقه ذخایر گاز اروپا

حجم ذخایر گاز اروپا از پایان سپتامبر تا اواسط دسامبر حدود ۱۹ درصد کاهش یافته است که سریع‌ترین کاهش از زمان بحران انرژی در سال ۲۰۲۱ محسوب می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار به نقل از راشاتودی، روزنامه فایننشال تایمز روز سه‌شنبه در گزارشی به نقل از داده‌های شرکت «زیرساخت گاز اروپا» (Gas Infrastructure Europe) اعلام کرد که حجم ذخایر گاز این قاره از پایان سپتامبر تا اواسط دسامبر حدود ۱۹ درصد کاهش یافته است که سریع‌ترین کاهش از زمان بحران انرژی در سال ۲۰۲۱ محسوب می‌شود.

برای مقایسه، در دو سال گذشته، طی همین دوره کاهش ذخایر گاز تنها در حد تک‌رقمی بوده است. در حال حاضر، سطح ذخایر گاز اتحادیه اروپا به ۷۵ درصد رسیده که نسبت به حدود ۹۰ درصد ثبت شده در همین زمان از سال گذشته کاهش قابل‌توجهی نشان می‌دهد.

تحلیلگرانی که با فایننشال تایمز گفتگو کرده‌اند، افزایش نرخ برداشت از ذخایر را به هوای سردتر، تقاضای بیشتر و کاهش واردات گاز نسبت داده‌اند.

ناتاشا فیلدینگ از شرکت آرگوس مدیا Argus Media به فایننشال تایمز گفت: اروپا تاکنون مجبور شده برای جبران کاهش واردات گاز مایع و پاسخ به تقاضای قوی‌تر، بیش از دو سال گذشته به ذخایر زیرزمینی خود متکی شود.

کارشناسان هشدار داده‌اند که مصرف ذخایر در طول زمستان ممکن است پر کردن مجدد آن‌ها در سال آینده را دشوار کند، به ویژه با توجه به اینکه قیمت گاز برای تحویل تابستان آینده از قیمت گاز در زمستان پیش‌رو بیشتر است.

بسیاری از تحلیلگران این روند افزایشی قیمت را با نگرانی درباره واردات گاز از ایالات متحده و قطر، دو تامین‌کننده اصلی گاز ال‌ان‌جی اتحادیه اروپا مرتبط می‌دانند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، پیش‌تر هشدار داده بود که واشنگتن ممکن است تعرفه‌هایی بر صادرات گاز به اتحادیه اروپا اعمال کند، مگر اینکه این اتحادیه به خرید «حجم عمده» نفت و گاز ایالات متحده متعهد شود.

همچنین قطر تهدید کرده است که در صورت تصویب قانون جدید اتحادیه اروپا درباره انتشار کربن، که شامل جریمه‌های سنگین برای شرکت‌های غیرمتعهد می‌شود، ارسال گاز ال‌ان‌جی به این بلوک را کاملاً متوقف خواهد کرد.

اتحادیه اروپا پس از تشدید جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ و اولویت دادن به حذف وابستگی به انرژی ارزان‌تر روسیه، بیشتر به واردات پرهزینه‌تر گاز ال‌ان‌جی متکی شده است.

اگرچه چندین کشور اروپایی همچنان به گاز روسیه وابسته‌اند، بسیاری از آن‌ها به‌صورت داوطلبانه واردات خود را متوقف کرده‌اند. پیش از این، روسیه بزرگ‌ترین تامین‌کننده گاز اتحادیه اروپا بود و حدود ۴۰ درصد از واردات گاز این بلوک را تأمین می‌کرد. این سهم در سال جاری به حدود ۵ درصد کاهش یافته است.