به گزارش بازار، محمدحسین محمدی رئیس انجمن کودهای آلی زیستی در نشست خبری امروز گفت: کودهای آلی یکی از ارکان اصلی تغذیه و عامل حاصلخیزی در کشاورزی هستند که با توجه به نیاز کشور، موسسه آب و خاک باید سالانه یک میلیون تن کود آلی مصرف کند، اما متأسفانه به این موضوع توجه لازم نشده است.
او با بیان اینکه ماده آلی یکی از ارکان اصلی بخش تغذیه و سلامت محصول سرسفره مردم است، افزود: استفاده از کودآلی باید در برنامه مصرف کود کشور بگذارند و همواره از تولید کودهای زیستی و آلی باید حمایت صورت بگیرد.
محمدی گفت: طبق قانون باید ۳۰ درصد اعتبارات به بخش کودهای زیستی و عالی اختصاص مییافت که به هیچ عنوان عمل نشده است.
ضرورت استفاده از سموم به موقع برای جلوگیری از بیماری بلاست در مزارع برنج
در ادامه علی محمد عرب عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان سم گفت: بیماری بلاست برنج که در شمال رایج است، اگر طی ماه های تیر و مرداد سم موجود نباشد، ظرف ۴۸ تا ۷۲ ساعت در صورت شرجی بودن آب و هوا، کل مزرعه از بین می رود.
به گفته او، در شرایطی که سم در زمان مقرر به محصول نرسد، کل تولید از بین می رود، با این وضع سهمیه بندی چطور می توان برنامه ریزی برای واردات سموم کرد.
عرب گفت: ۴۰ درصد نیاز مالی برای تولید سم ارزی و ۶۰ درصد داخلی است و از آنجاکه قیمت ها به روز تغییر می کنند و امکان تغییر روزانه قیمت سموم وجود ندارد،تولیدکنندگان با چالش های متعددی روبرو هستند.
یازدهمین نمایشگاه جامع کشاورزی (نهادهها، ماشین آلات کشاورزی و سامانههای آبیاری) با حضور حدود ۵۰۰ شرکت فعال در حوزه های سم، کود، تجهیزات آبیاری و مکانیزاسیون ۱۳ تا ۱۶ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود.