به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فرشید ایلاتی با بیان اینکه سهم زمین از قیمت تمام شده مسکن در برخی مناطق تهران به 90 درصد هم میرسد، اظهار کرد: اگر با یک سری راهکارها بتوانیم قیمت زمین را کاهش دهیم به تبع آن قیمت مسکن کاهش مییابد.
وی با اشاره به اینکه در برنامه هفتم توسعه احکام خوبی را برای توسعه افقی شهرها داریم، یادآور شد: متناسب با رشد جمعیت در شهرها، توسعه افقی روی نداده است. بهعنوان مثال در شهر تهران طی 3 دهه اخیر جمعیت حدود 2.5 برابر شده، اما مساحت این شهر ثابت مانده است. این مسئله باعث افزایش تراکم جمعیتی شده که یکی از معضلات این اتفاق افزایش آلودگی هوا و ترافیک است.
وی افزود: باید با الحاق زمینهای جدید به شهرها و توسعه ساخت و ساز بتوانیم تولید مسکن کرده و قیمتها را کاهش دهد.
کارشناس مسکن و شهرسازی گفت: شهرداریها بهعنوان یک بازیگر اصلی حوزه زمین و مسکن بیشترین مداخلات را در حوزه بازار زمین و مسکن دارند و کمترین مسئولیتها را میپذیرند.
ایلاتی بیان کرد: در بحث قوانین، هیچ مسئولیتی برای شهرداریها در حوزه قیمت مسکن تعریف نشده است. یا اینکه در رابطه با موجودی، تقاضا و عرضه مسکن هیچ مسئولیتی برای شهرداریها تعریف نشده است.
وی تاکید کرد: این در حالی است که یکی از مداخلهگران اصلی قیمت مسکن در ایران، شهرداریها هستند. چرا به سمت تراکمفروشی رفتهایم، چون اجازه توسعه افقی شهر را نداریم. این مسئله تبدیل به بهانهای برای شهرداریها شده تا از محل فروش طبقات شهری، درآمد تعریف کند.
وی اضافه کرد: در توسعه عمومی باید زیرساختها و سرانههای شهری در نظر گرفته شود. نمیتوانیم 10 برج را کنار هم بسازیم به این بهانه که مسکن تولید میشود.
انتهای پیام/
∎