به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)، المسیره گزارش داد فرماندهی مرکزی آمریکا برای حمله گسترده به یمن برنامه ریزی کرده بود اما ارتش یمن با آغاز حمله ای پیش دستانه، طرح آمریکاییها را نقش برآب کرد. آمریکا می گوید با تهاجم پهپادها مقابله کرده است. اما ادله و قرائن موجود گویایی واقعیت دیگری است و احتمال سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکایی توسط یمنیها را بالا برده است!
آمریکا این بار برای لاپوشانی شکست خود به حربه "آتش خودی" متوسل شد. ارتش آمریکا اعلام کرد: در جریان بمباران یمن یکی از هواپیماهای جنگی خود را به اشتباه بر فراز دریای سرخ رهگیری کرد. البته همین بیانیه مبهم به شک و تردیدها دامن زد.
ساعاتی بعد یحیی سریع، سخنگونی انصارالله یمن اعلام کرد: عملیات ما به سرنگونی جنگنده «اف ۱۸» حین تلاش ناوشکنها برای مقابله با پهپادها و موشکهای یمنی انجامید.
سرتیپ یحیی سریع افزود: این عملیات منحصر به فرد با ۸ موشک بالدار و ۱۷ پهپاد با یاری خداوند انجام شد. وی تاکید کرد عملیات یمن حمله گسترده دشمن آمریکایی را خنثی کرد و ناوهواپیمابر ترومن را مجبور به فرار و عقب نشینی و استقرار در شمال دریایی سرخ کرد و همان مسیرِ شکستی را طی کرد که پیشتر ناو آزینهاور آن را طی کرده بود.
المسیره افزود: ناو هواپیمابر آمریکایی «ترومن» با هدف ترمیم وجهه و آسیبهای وارد به نیروی دریایی آمریکا در منطقه مستقر شد، اما حضور این ناو نتایج معکوسی داشته و به مایه فضاحت برای آمریکا تبدیل شده است.
یک کارشناس چینی در یادداشتی در نشریه «گلوبال تایمز» به سردرگمی نیروهایی آمریکایی مستقر در منطقه اشاره کرده و می نویسد این سردرگمی نشانی از فشارهایی شدیدی است که نیروهای یمینی به نیروهای آمریکایی وارد کرده اند، موضوعی که باعث شد کارایی رزمی و توانایی نیروی دریایی آمریکا کاهش یابد.
المسیره تاکید کرد این اولین درگیری دریایی ناوهواپیمابر ترومن نیست اما به گفته خبرگزاری آسوشیتدپرس این درگیری بزرگترین و خطرناک ترین درگیری ترومن در یک سال گذشته بوده است. خبرگزاری آسوشتید پرس در گزارش خود یادآور شد دو خلبان پس از خروج اضطراری از جنگنده سرنگون شده توسط نیروی دریایی آمریکا نجات یافتند، اما این خبرگزاری بین المللی به شکست آمریکا در نجات و ترمیم وجهه در حال غرق شدن خود اشاره ای نکرده است!
آمریکا در این عملیات فقط یکی از جنگنده های پیشرفته خود را از دست داد اما از یک سال گذشته، به صورت روزانه در حال از دست دادن اعتبار و نفوذ خود در منطقه است.
کارشناسان زیادی به جزئیات و پشت پرده سرنگونی جنگنده آمریکایی بر فراز دریایی سرخ پرداخته اند. فلایت گلوبال نام -که یک وبگاه خبری متخصص در هوانوردی و مهندسی هوافضا است حادثه سرنگونی جنگنده آمریکایی را یکی از رویدادهای مبهم جنگ ها توصیف کرد و نوشت آنچه مشخص است این اتفاق در نتیجه درگیری نظامی مضاعف علیه نیروی دریایی آمریکایی رخ داده است. نویسنده این وبگاه علامت های تعجب زیادی درخصوص روایت آمریکا مبنی بر سرنگونی جنگنده با "آتش خودی" گذاشته است.
روزنامه یورو آسیا به جزئیات فنی این حادثه پرداخته و نوشته بعید است دلیل این اتفاق آتش خودی باشد. عدم ارائه دلیل منطقی برای سرنگونی این جنگنده، شک و تردیدهای نگارنده گزارش این روزنامه را افزایش داده است.
بدین ترتیب، ناو هواپیمابر «هری ترومن» نیز مانند ناوهای آیزنهاور، روزولت و آبراهام لینکلن در ماموریت خود شکست خورد.
المسیره در گزارش خود آورده است واشنگتن همچنان عناد میورزد و شکستهای جدیدی متحمل می شود. در آن سو اما، یمنیها بر پشتیبانی از غزه پافشاری میکنند و همچنان دشمنان را غافلگیر و به چالش میکشند.
انتهای پیام/ م.ر/26