سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی تشدید آلودگی هوا در شهرهای تهران، کرج، اصفهان، قم، مشهد از ورود سامانه بارشی به کشور طی جمعه و فعالیت آن تا یکشنبه آینده خبر داد.
به گزارش مهر، بررسی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد امروز چهارشنبه در نیمه جنوبی کشور وزش باد، و در جنوب سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان، جزایر واقع در تنگه هرمز و غرب دریای عمان در برخی ساعات بارندگی، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و گاهی گردوخاک پیشبینی میشود. بهتدریج در نیمه غربی کشور، جوی آرام و پایدار مستقر خواهد شد.
پنجشنبه تنها در جنوب شرق وزش باد رخ میدهد و در سایر مناطق، جوی پایدار حاکم خواهد بود.
جمعه، با ورود سامانه بارشی به غرب کشور، افزایش ابر، بارش برف و باران، گاهی وزش باد و رعدوبرق در غرب و شمال غرب آغاز میشود. بعدازظهر، در دامنههای جنوبی البرز واقع در قزوین، البرز و تهران، و غرب اصفهان نیز ابرناکی و رگبار پراکنده رخ خواهد داد. در آذربایجان غربی، غرب کردستان، کرمانشاه و شمال آذربایجان شرقی بارش برف شدت خواهد داشت. همچنین، تا ظهر جمعه در شهرهای صنعتی و پرجمعیت، افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا ادامه خواهد داشت.
شنبه علاوه بر مناطق قبلی، در جنوب غرب و نیمه شمالی فارس نیز بارش باران و برف همراه با وزش باد رخ خواهد داد. در چهارمحال و بختیاری، لرستان، شمال ایلام، شرق کرمانشاه و جنوب همدان بارش برف شدت خواهد داشت. طی این روز در سواحل دریای خزر افزایش ابر همراه با وزش باد و افزایش نسبی دما، و گاهی رگبار پراکنده دور از انتظار نیست.
یکشنبه، ابرناکی و بارش در نوار غربی کاهش مییابد. در برخی مناطق جنوب غرب، نیمه شمالی فارس، و ارتفاعات شرق کشور نیز افزایش ابر، وزش باد، گاهی خیزش گردوخاک و رگبار پراکنده رخ خواهد داد. بعدازظهر این سامانه از شرق کشور خارج میشود و بهتدریج با نفوذ جریانات شمالی به سواحل دریای خزر، ابرناکی، بارش همراه با وزش باد و کاهش نسبی دما آغاز خواهد شد.
هشدار نارنجی تشدید پایداری جو
زمان شروع: چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
زمان پایان: ظهر جمعه ۱۴۰۳/۱۰/۰۷
نوع مخاطره: افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا
منطقه اثر:
چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۵، پنجشنبه ۱۴۰۳/۱۰/۰۶ و جمعه ۱۴۰۳/۱۰/۰۷: تهران، کرج، اصفهان، قم، مشهد.
اثر مخاطره: افزایش غلظت آلایندهها، افزایش شاخص آلودگی هوا در حد ناسالم برای تمام گروهها و در صورت عدم کنترل منابع آلاینده (ثابت و متحرک)، بویژه در نقاط صنعتی و پرتردد، افزایش شاخص آلودگی به حد بسیار ناسالم و آستانه خطرناک.
توصیه: مدیریت بهینه در مصرف سوختهای فسیلی، کنترل فعالیتهای صنعتی آلاینده، کاهش تردد غیر ضروری و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز برای تمام گروهها. کنترل و پایش مداوم شاخصهای آلودگی توسط دستگاههای ذیربط به منظور اتخاذ تصمیمات مقتضی برای حفظ سلامت شهروندان.